En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Cia

Gråzon i Ghettot

"Gråzon i ghettot" kommer vara en plats där jag ger mina tankar kring livet, universum och allting utrymme nog att spralla av sig.

Välkommen till min värld!

klockan är tio, och vad har jag gjort idag? jag har inte gjort någonting alls känns det som, men när jag tänker efter har jag ändå hunnit med en del.
jag har:

 1. -Skrivit klart ledarskapsuppgiften
 1. -Bakat pizza
 1. -Tillverkat/tryckt/skrivit/fixat klara o catis julklappar
 1. -Pratat med tres
 1. -Pratat med ted
 1. -Pratat med johannes
 1. -Träffat klara, terese o cati och gett och fått julklapp(ar)
 1. -Lyssnat på skebokvarnsv. 209 med thåström sisådär tio gånger
 1. -Städat
 1. -Diskat upp
 1. -Läst
 1. -Promenerat i -20 grader (det var kallt!)
 1. -Lekt med datorn och surfat
 1. -Skrivit en början på en novell
 1. -Frusit och tänt lika många ljus som mitt rum är kvadratmeter stort
 1. -Beställt skivor
 1. -Funderat och diskuterat hemtentan (men inte skrivit nåt)

Är hur som helst tillbaka i solle, och det är...

Skrivet av Cia, 2006-01-09

Visa hela (2 kommentarer)

Efter ett drygt år som universitetsstudent och kollektivboende i småstad har det blivit några sals- och hemtentor som har klarats av. Det innebär en alltid lika jobbig strid inom mig när det ska pluggas intensivt inför någon viktig och betygsgrundande inlämning eller skrivning. Då finns det många andra saker som är betydligt intressantare än böckerna och word-programmet; tentaflyktinstinkten slår till.

Största boven när man sitter och skall skriva till exempel en hemtenta är så klart Internet. Det är helt sanslöst vad mycket roligare det kan vara att skriva dagbok på någon community, läsa bloggar, lösa Sudoku på www.svd.se, skriva dikter eller surfa runt och leta efter inforation om senaste skådespelar-snyggisen. Det bästa är att man hela tiden kan intala sig själv (och alla andra, om man har dåligt samvete) att man surfar för att hitta mer information till det man jobbar med, eller att man letar efter lite bakgrundsinformation.

Allt pyssel i rummet eller lägenheten...

Skrivet av Cia, 2005-10-27

Visa hela (0 kommentarer)

Nu har jag kommit tillbaka upp till Sollefteå, med värkande fötter och en tunn plånbok. Men jag har haft det lugnt och skönt, fått mycket gjort, träffat mycket folk som jag har saknat (familj, släkt, vänner) och shoppat en aning... Det blev en jacka, en väska, theburkar och ljuslåda med tillhörande ljus. Nu ska jag fixa i mitt rum - igen. Jag funderar på att plocka ner mitt skrivbord och bara ha hurtsen med tvn på kvar. Skulle bli lite luftigare i rummet, och allvarligt talat - hur ofta sitter jag vid skrivbordet? Hm, just det, typ aldrig! Sen vore det fint med nya, helt vita genomskinligt skira gardiner också, men jag kommer knappast att köpa några sådana nu... Tänkte att jag ska ordna lite med fixandet ikväll, om jag inte ska gå och träna vid halv fem. Jag borde träna, samtidigt som jag vill ta en långpromenad ute i naturen. Får se hur jag gör...

Ute skiner solen, temperaturen ligger runt nollan, och träden har fällt nästan alla sina löv som istället ligger gula på...

Skrivet av Cia, 2005-10-18

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har precis (eller ja, för nån timma sedan) kommit ner till Skövde och familjen, via nattåget från Långsele. Att säga att jag är helt utvilad vore att ljuga, men ganska så bekvämt har jag i alla fall haft det i natt. Hade liggplats för en gångs skull och inte sittplats.

Den som kom på att man kan sitta och åka tåg en hel natt kan inte ha varit riktigt klok. Det är okej så länge vagnen är halvfull, och om man har tid att vila ut dagen efter och inte har tusen saker att göra så fort man kommer fram. Har man däremot skola, arbete att göra, nåt möte att gå på eller liknande är det helt värdelöst. Så därför, gott folk, måste jag slå ett slag för de alldeles underbara (okej, en liten överdrivt kanske, men ändå) liggvagnarna. Man kliver på tåget, man bäddar i ordning sin sovplats och placerar sig bekvämt på britsen. Och somnar, och så sover man gott ända tills man är framme, eller eventuellt tills man åkt för långt, beroende på hur konduktören har skött...

Skrivet av Cia, 2005-10-14

Visa hela (0 kommentarer)

Kom igår eftermiddag hem från utbildningens andra fältvecka, inriktad på stabs- och ledningsövning samt såklart praktisk tillämpning av GIS.

För dig som undrar går jag en utbilding på Umeå universitet som heter internationell kris- och konflikthantering, och som är förlagd i Sollefteå. Det är en utbildning på 3 och ett halvt år, och som förutom de akademiska-teoretiska bitarna även innehåller praktiska inslag i form av bland annan fältövningar under ledning av räddningsverkets skola Sandö. Och det är alltså utbildningens andra sådana fältövning/vecka som nu har avslutats.

Jag tror det är bäst att jag tar dagarna i tur och ordning så att jag inte glömmer bort något, för det är ju viktigt att inte glömma, att inte missta sig på sina misstag och att lära av sina erfarenheter.

Måndag
tidigt i måndagsmorse bar det av till Sandö, där vi skulle briefas in på ett nytt scenario; denna gång var det översvämmning efter häftiga skyfall i...

Skrivet av Cia, 2005-10-08

Visa hela (0 kommentarer)