En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Cisselas bloggis

Ett barn försökte strypa min lilla dotter del två

Som sagt så hörde ingen av sej i fredags, idag så ringde ys pappa på morgonen. Han var upprörd och hade pratat med lärarna. Halv tio idag så kände jag att jag måste ringa och får då tag på Hannahs ena lärare. Blev väldigt besviken på henne, kändes mest som massa dumt försvar men fick efter ett tag veta att rektorn satt intill henne. Hon säger att Hannah dras till x och att Hannah faktiskt sagt att x är dum samt en gång att hon inte får vara med att leka (!). Jag blir helt mållös, är det konstigt att man tycker att ett barn som slår och misshandlar en dagligen är dum eller inte ska vara med och leka. Det här är alltså efter (samma dag) att X sparkat/bitit/slagit/hotat Hannah. Då ska Hannah glömma det och säga att x får vara med... vilket för övrigt Hannah gjort ända tills nyligen. Då pratade vi om det hemma och bestämde med Hannah att hon inte behöver leka med någon som gjort sådana saker med henne, hon får säga nej. Om man är vuxen och blir misshandlad så behöver man inte göra saker tillsammans med sin förrövare, är man barn så måste man tydligen det. Att Hannah dras till N tror jag inte ett dugg på, Hannah är en snäll tjej och har svårt att säga att x ska gå bort från henne.

Läraren säger också att vi ju sagt att det var bra igen. Kanske två veckor efter mötet med rektorn så frågade läraren mej hur det gick nu. Jag svarade, det är bättre nu, jag har aldrig sagt att det är bra! Dessutom så trodde vi på rektorn som sa att x skulle få en assistent. Sedan har de väl lite insikt, de måste ju se alla saker som x gör... framför allt eftersom de berättat om det. :(

Rektorn satt intill och ville prata med mej, jag tackade nej och bad henne ringa upp Hannahs pappa. Jag kände att jag inte skulle klara av att prata mer just då, gråten var nära. Fick tag på Hannahs pappa efter ett tag och bad han ringa rektorn igen vilket han gjorde. Rektorn såg mkt allvarligt på det här blabla bla Han ifrågasatte varför inget av de hon lovat hade gjorts.... skriver mer om det samtalet senare...

Ska iaf träffa Hannahs lärare idag halv tre, sedan ska vi till vc klockan fyra.

Har full panik över morgondagen, vad ska jag göra. Jag måste jobba men kan inte/vill inte/vågar inte lämna Hannah i skolan. Vi säger att x borde bli avstängd, det är inte Hannah som ska vara borta från kompisar osv Anser också att X är en fara för de andra elverna. Har även fått berättat en massa saker om X men vill inte skriva det här, inte just nu iaf. Men fick veta att man inte får stänga av en elev, tur då att vi läst skolplanen samt kommunens likabehandlingsplan och vet att rektorn kan (bör?) ta ett sådant beslut vid allvarliga kränkningar, är inte mordförsök en allvarlig kränkning som ska leda till de här åtgärderna? Då undrar jag vad som i så fall skulle vara det?

Nu ska jag se om jag kan använda min lediga dag till något vettigt, Hannah kunde såklart inte somna igår och sover fortfarande. Ska snart väcka henne och se hur hon mår idag.

Skrivet av Cissela, 2012-05-21 10:31

Lider med er och förstår exakt vad ni går igenom. Har själv ett barn som blev utsatt och där skolan inte agerade. Man känner sig väldigt ensam mot en hel personalgrupp.

Skrivet av Diana, 2012-05-21 23:22

Ha. Sökte på mitt namn och kom hit. Hey girl, vi båda heter Cissela!

Skrivet av www.shootitbaby.wordpress.com, 2012-06-09 17:17

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?