En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Cisselas bloggis

Hundar, hundar...

Taggar: hund, agility lydnad

Vår gammelhund står intill mej nu är bara vill gosa, lite svårt att skriva då men hon är så mysig. Ångrar så mycket att vi inte tog valpar efter henne trots att hon är blandis, underbarare hund får man leta efter. När hon var ung och teensen små så passade hon dom tex när de badade. Dök de ner under badkarskanten så gav hon ett kort skall, kom de inte upp så hämtade hon mej genast. Den hunden hade ett sjätte sinne, allt som var dett minsta lilla farligt så sa hon till barnen och hämtade mej genast om de inte lydde. Vår egen lilla nannyhund.

Vet heller ingen annan så lydig hund som Jackie, allt hon gör är att vilja vara till lags så mkt hon kan! Som ung så lärde vi henne lydnad till husbehov men allt kunde hon genast, var och provade agility när hon var 3-4 år gammal. Hon gjorde varenda sak på första försöket, även A-hinder, vippbräda och tunnlar. De tyckte att vi skulle komma och börja träna på riktigt med henne men jag var förhindrad på grund av små barn och inget körkort. Tänk om vi hade gjort det, så kul det skulle ha varit, tränade sedan agility med Molly och det är verkligen roligt!

Nu går vi i "hundskola" med Tilda och vilken skillnad på hund! Som valp gick vi också och då var hon bara intresserad av att äta harbajs på träningsplanen och lärde sej inget alls. :( Tyvärr gav jag väl upp lite då eller så gjorde jag det efter det att hon blev påkörd av en lastbil, jag var så himla rädd att det skulle hända något nytt med henne, att hon skulle sticka iväg och bli påkörd tex. Så TIlda blev soffpotatis, hon ville verkligen inte gå ut utan njöt mest av att ligga på soffan och gosa med sin husse. :)

Så nu i våras så var vi ute i skogen med hundarna, jag, Cina och Renee (och barn). De andra tre hundarna fick springa lösa men jag vågade inte släpa Tilda för jag visste ju att hon skulle sticka. Cina trodde inte hon skulle göra det när de andra hundarna var med men det gjorde hon. Jag fick springa och gömma mej, springa på fel håll och kalla jättemkt. Hon stack ju aldrig långt och kom tillbaka efter ett tag och det gick faktiskt att ha henne lös när hon märkte att hon fick vara lös igen när hon kom till mej. Det var nog det som var nycklen, man blir inte alltid kopplad när man kommer till matte!!!

Sedan skulle Cina ha hundskola och ville att vi skulle vara med. Jag var aningen skeptisk i början men tänkte att det kunde vara kul iaf även om inte Tilda är någon brukshund precis. :D Måste också erkänna att jag kände mej anningen löjlig med en så liten hund (Tilda är en Jack Rusell Terrier).

Men faktiskt så fungerade det nu, även om det var mkt svårt med belöningar till Tilda när hon är duktig. MAn skulle ha med en leksak men Tilda tycker inte om leksaker, hon älskar godis men är alltid illamående ett bra tag efter det att hon åkt bil. Men med en pipbanan och köttbullar så kan under ske! Nu är faktiskt Tilda relativt lydig och är med lös i skogen varje gång, kommer som ett skott när man kallar på henne. Fortfarande så tror hon att hon kan göra lite som hon själv vill men det blir bättre och bättre...

Ett stort tack till vår "hundskolefröken" Cina, även om hon inte finns här på bloggis!

Börjar bli lite sugen på att skaffa valp igen, ja både valpar efter Tilda och en valp till mej att träna lydnad och agility med. Saknar faktiskt hundträningen jättemkt, men vill ha en större hund än Tilda. Jag har faktiskt hittat vilken ras också, en helt ny ras för mej men bara älskar dem. Ska se om jag kan få träffa en sådan hund snart och känna efter om det är helt rätt. Men i vilket fall som helst så ska jag nog vänta med valpköp ett tag till, vet ej om Jackie hade tyckt om det nu när hon är så gammal (fast hon tyckte det var ok med Tildas valpar).

Skrivet av Cissela, 2009-06-11 14:19

så söööööööt! Själv har jag en svart kungspudel som är fårklippt och urgullig:)

Skrivet av Winter, 2009-06-11 17:58

TAck Winter :)

Skrivet av Cissela, 2009-06-11 21:07

:)

Skrivet av Winter, 2009-06-11 21:59

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?