En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Clemmie

Clemmies blogg

Dags för uppdatering...

Nu har det äntligen blivit vår och vi har kommit igång med brukskurs och lite andra utomhusaktiviteter. Här är en bild på mina kurskompisar

...matte fotar o jag passar väskan

För några veckor sen kollade vi på en rallylydnadstävling här i Helsingborg och matte tyckte det såg ganska lätt ut, så hon anmälde oss till en tävling. Lite mer morot att träna när man anmält till tävling, tänkte hon. Av olika anledningar så blev det inte så mycket träning. Ett jättebra träningstillfälle dök upp på initiativ av Elisabeth - vi bestämde att träffas på Storegård för en playdate med våra hundar. Vi fick tränat rallylydnad, lekt, discdoggat och hade alltså en härlig dag. Det blev många fina bilder från den här dagen (de flesta tagna av Elisabeth)


Idag var det alltså dags för oss att debutera i rallylydnad. Upp kvart i sex för att sen köra ett antal mil till Söderåsens brukshundklubb. Jättefint ställe, vacker natur och fina gräsytor. Nervös som 17 var matte - kunde inte ens dricka kaffe på morgonen och då är det illa. Ja, ja - jag tänkte inte göra det lätt för henne, inte. Börja träna tre veckor före en tävling tycker jag är alldeles för kort tid. Matte är inte speciellt rolig heller med sina tradiga, förutsägbara belöningar. Därför har jag inte visat henne att jag egentligen kan mycket mer än vad hon tror.

I alla fall kom vi ut på banan och då var jag ju tvungen att nosa på varenda skylt - det hade jag missat att göra på våra andra träningar... sen sa matte att det får man absolut INTE göra, för då får man avdrag och mindre poäng. Sen det där med fotgåendet - idag provade jag med en halv hundlängd längre fram, men det uppskattades inte heller...

Normalt sett brukar matte bli lite irriterad om jag har konstrat så här mycket, men inte idag. Tror att hon var mer intresserad av att själv klara av att ta sig runt banan utan att röra till det, för det brukar hon nämligen göra... Eftersom matte lockade och använde en snäll röst hela tiden så gjorde jag bättre ifrån mig på den sista halvan av banan och det blev nog avgörande för att vi faktiskt blev godkända. Det krävs 70 poäng och vi fick 72 - yipeee!!! Matte säger att det var tack vare stödet från Elisabeth och (lycko-) halsbandet från MERNY som gjorde att det gick så bra.

Mio och Elisabeth var superduktiga och fick 96 poäng och Disney och Jeanette fick hela 99 poäng - GRATTIS till er!!!

En härlig dag med trevligt hundfolk, fint väder och mycket glädje...

Skrivet av Clemmie, 2012-04-29 19:16

Ni var superduktiga idag!!!!!
Jag är helt övertygad om att ni kommer få bra mycket mer poäng nästa gång!!! Nu har ni liksom tatt er ut på banan!!!!!!

Tusen kramisar

Skrivet av Elisabeth, Merlin o Mio, 2012-04-29 20:06

Grattis till debuten! Alla är vi "barn" i början ju =) Jättehärliga bilder!

Lycka till i fortsättningen!

Skrivet av Tessan & Gucci, 2012-04-29 20:33

Grattis! ;)

Skrivet av Andrietta, 2012-04-30 08:56

Tack för grattis o peppningar :-)

Skrivet av Clemmie, 2012-04-30 09:00

Nu säger vi GRATTIS IGEN!!!!

FAVORIT i repris!!! Snyggt jobbat till ännu en godkänd runda idag!!!!!!! Strunt i poängen! Ni blev godkända! Det är det enda som räknas!!!!

Tusen kramisar från oss

Skrivet av Elisabeth M&M, 2012-05-01 22:13

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?