En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Clemmie

Clemmies blogg

Just nu säger min matte något på C/Q^:ÖL%O!!! Hon hade suttit och skrivit och lagt in en massa bilder från World Dog Show i en hel timme då allt plötsligt bara försvann...

Nu visar vi i stället vad vi gjorde igår så får det andra komma när det kommer...om det kommer... kolla annars in den här fina bloggen bloggis. Här hittar du underbart fina bilder (fotograf: Linda Andersson) och lite resultat. (Kolla in min snygga brorsa Milou på hans första födelsedag 1/7!)

Min lillmatte o matte tog med mig och grannens (en lånad) två Aussiesystrar till en fin skog som har en stor inhägnad, där vi får lov att springa fritt.

Här kommer lite bilder därifrån:

Här kollar vi vem som har längst tunga...
...

Skrivet av Clemmie, 2008-07-08

Visa hela (3 kommentarer)

Åhh, vad jag blev glad när matte kom hem från Borås!!! Fast hon hade inte saknat oss härhemma ett dugg, sa hon...hm...Hon mumlade något om "husmorssemester" (det hade man faktiskt förr när matte var riktigt liten).

Matte åkte till Borås för att kolla in min syskon o träffa deras hussar o mattar. Hon skulle ju heja fram Milou också. Han var jätteduktig tillsammans med husse i ringen, men det gick inte så bra, men nästa gång så ska han nog vara i form o slå oss alla.

Hon såg många Doorkeepare i valpklassen o de var jätteduktiga!!! Så fint de stod i ringen och så lugna och fina och dessutom inte ett dugg skälliga. Alltså raka motsatsen till Monster o Milou...jajadå - till mig med då...

Här är några fler Doorkeepare

Det är alltid lika roligt att träffa Tina, säger min matte - men när ska de få tid...

Skrivet av Clemmie, 2008-06-30

Visa hela (4 kommentarer)

Idag har vi bara tränat o tränat - åhh, så tråkigt det är när man jämför med att busa med lillmatte eller andra (hund-)kompisar. Eller att bada...suck.

Nu har matte bestämt att jag SKA gå fint i koppel och inte gå fram till varenda hund jag träffar. För att göra henne nöjd så lyder jag någon gång ibland, men då håller jag på och vänder o vrider på mig för att se vad jag gått miste om.

Inte ens i skogen får jag vara ifred för att bara leka... Matte säger åt mig att hoppa upp på stockar o stenar o sitta där tills hon fotat färdigt (ja, ibland kommer hon faktiskt ihåg kameran).

...egentligen är det rätt så kul...

...och om jag är duktig blir det kanske godis...

...och det blev det!

Efter denna träning fick jag gå "fot" jättelångt. Eftersom jag var så duktig så avslutade matte på fältet och när hon tagit av kopplet...

Skrivet av Clemmie, 2008-06-27

Visa hela (1 kommentar)

Igår var vi i skogen några timmar, bara matte o jag. Hon lade ett spår till mig inne i skogen medan jag satt kopplad o skällde. Sedan gav vi oss iväg på en lagom (för matte, alltså) lång promenad.

Det är så härligt när matte tar av kopplet o jag får springa lös...
!/


Ibland får jag använda nosen o leta efter någott...


...och sen blir det full galopp för jag har bråttom tillbaka till matte. Ibland får man nämligen något gott, fast numera tycker jag det är väldigt långt mellan gångerna.

Jag var inne i ett stort inhägnat område där mattarna promenerade medan jag lekte o busade med ett par nya hundkompisar. Kanske jag blev för trött av detta för att helhjärtat spåra sedan. Det blåste väldigt mycket också så det kan ha gjort det svårt att spåra också. Jag tog alla fyra pinnarna + slutet, en burk köttbullar, men...

Skrivet av Clemmie, 2008-06-25

Visa hela (2 kommentarer)


Så här söt var jag när vi åkte till min nya familj... här ligger jag i bilen o sussar hos husse.

Nästa stora dag i mitt liv var i november -07 då vi var på Malmö valputställning. Här blev jag 2:a m Hp efter min bror Skrot som tog hem hela showen. Kritiken löd:

"Utm typ Maskulint huvud m trevligt uttryck Bra hals & rygglinje Utm vinklar fram & bak Välutv kropp Utm ben & tassar Utm rörelser när han vill visa dessa" (Filip Johnsson)

Vi var också på utställning i Åstorp i november -07. Här blev vi 1:a m Hp och 3:a Best in Showvalp. Kritiken löd:

"Lovande valp m mkt bra proportioner Acceptabelt nosparti o stop Välbyggd kropp Bra kropp Vägvinnande rörelser" (oläsligt domarnamn)


Lite suddig bild men så söt jag är...


Här ställer vi ut i Göteborg (Dog show). Här blev vi 2:a m Hp....

Skrivet av Clemmie, 2008-06-23

Visa hela (5 kommentarer)

Skrivet av Clemmie, 2008-06-20

Visa hela (2 kommentarer)

Vad är det här för konstigt paraply?

Skrivet av Clemmie, 2008-06-20

Visa hela (1 kommentar)

Det är jag som har startat "Winstons Bloggis"! Hej! Jag heter Andrietta, är åtta år och jag är Winstons lillmatte. Och jag ÄLSKAR Winston! Jo föresten, i min familj bor Peter, Anneli, Lucille (katt), jag och Winston. Winston är bäst, fast busig! Han älskar att träna, leka och mysa. Det går inte så bra för honom på utstälning. Men när vi var i Åstorp så blev han trea i Best in show. Det är vi nöjda med, men vi ställer fortfarande ut honom. Winston är bra på att spåra, söka och sno saker. Tillexsempel mat. Det tar han ibland. Som en gång när jag åt kare´ ,då snode han en bit! Den busen!!

När mamma har tid att visa mig hur man gör så ska jag sätta in jättefina bilder på Winston.

Skrivet av Clemmie, 2008-05-08

Visa hela (6 kommentarer)