En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

SOM SANDKORNEN I ETT TIMGLAS -

"60 döms varje år för våldtäkt!"

På samhället har vi en uppgift där jag får använda min blogg för att skriva. Jag har tagit en artikel om invandrare - som här handlar om våldtäkt. Observera att det är inte jag som skrivit artikeln, utan Jan Guillou och att den skrev år 1996.
(Ni som läste innan jag redigerade får ursäkta mig, men jag hade lite bråttom så det blev mycket fel.)

60 döms varje år för våldtäkt!
"Som argument mot invandrare i största allmänhet brukar nydemokrater och dylika anföra att 'utlänningarna begår nästan hälften av alla våldtäkter'.
Det är sant. Under de senaste åren är omkring 40% av de män som dömts för våldtäkt invandrare.
Men det är svårt att dra några slutsatser av siffran 40% eftersom gruppen dömda våldtäktsmän är så liten. Det rör sig omkring 150 personer om året. Att 60 av dessa personer är invandrare, istället för 17, vilket vore den siffra som skulle motsvara invandrarnas exakta andel av befolkningen, kan i vart fall inte förklaras med kulturskillnader av det ena eller det andra slaget.
Man kan förstås tänka sig att invandrare här som i andra sammahang döms lättare och hårdare än svenskar. Följaktligen borde invandrarna vara färre än 40% bland de män som anmälts för våldtäkt. Så är det också. Det är lättare att bli dömd för våldtäkt om man är invandrare än om man är svensk. Men skillnaden är inte så stor att den kan förklara mer än en liten del av överrepresentationen (dessutom döms svenska våldtäktsmän oftare till psykvård, medan invandrarna döms som fullt friska våldtäktsmän till fängelse, eftersom domstolarna tycks tro att det är naturligare för invandrarna att begå våldtäkt).
Dock: 99,9% av invandrarna kommer aldrig att begå våldtäkt. Men vi talat alltså om 60 personer, 60 invandrade män. Vad har de gemensamt, förutom att de döms för våldtäkt?
En sak är klar. De kommer i huvudsak från kulturer där man ser om möjligt strängare på brottet äv vad svensk lagstiftning gör. I muslimsk miljö och i katolsk, är kvinnoskändning ohyggligt skamligt och ohyggligt brottsligt.
Följaktligen återstår inte så många slutsatser. De 60 männen kommer från samhällets botten, de är brottslingar som löser alla sina problem med våld. På samhällets botten är invandrarna kraftigt överrepresenterade."

Då kommer då alltså mina åsikter.
Jag kan för det första påpeka att visst, siffrorna säger att nästan hälften av dom som våldtar är invandrare, men resten är trots allt svenskar. Vad säger det egentligen om vi svenskar?
Och så är det ju så himla typiskt att man ska vara så fördomsfull. "Domstolarna tycks tro att det är naturligare för invandrarna att begå våldtäkt".
Bara för att någon kanske gör det så gör alla det. Dra alla över samma linje, gör det.
Och hur orättvist behandlade är inte invandrarna då? Här kan svenskarna snacka sig ur och bara 'men jag hörde en röst inuti mitt huvud som sa att jag skulle göra det' för att sen få psykvård.
Jag undrar jag om invandrarna ens får försvara sig innan dom kastas in i fängelset.

Detta var mina åsikter och jag skulle vilja att ni som läser detta kommenterar så att jag få lite mer åsikter till min uppgift. Då skulle jag vara tacksam!

Skrivet av Constentine, 2006-10-12 12:51

40% av 60 är 24 sist jag kollade.

Jag är rätt stolt över att vi svenskar är så politiskt korrekta, men om invandrare är rejält överrepresenterade i våldtäktsstatistiken, varför kan vi då inte acceptera att det är ett strukturellt och kulturellt problem? Inte acceptera som i att lämna det utan som i att ta tag i det.

Det är idag vedertaget att mäns våld emot kvinnor är just ett strukturellt problem och det är okej att prata om män som grupp. Varför är det fortfarande tabu att prata om invandrargrabbar som grupp?

Skrivet av atte, 2006-10-12 15:00

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?