En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Cristins bloggis

Del 1

Efter att Jane eyer tackade jag till at få börja i skolan kom en man som hette Mr Brockelhurst till Gateshead. Mrs Reed berättade för honom i Jane Eyers närvaro att hon var satans unge och att han även skulle varna alla lärare för henne.
Mrs Reed sa detta framför Jane så att Jane inte skulle försöka ljuga senare.
Jane Eyer kännde en sån otrolig avsky mot Mrs Reed för att hon hade sårat henne så djupt när hon utalade dessa falska anklagelser Jane kämpade verkligen med att inte släppa ut trårarna som låg samlade i hennes ögon.
Mr. Brockselhurt hade nu fått en falsk bild av Jane eyer en blid där Jane var en lögnare och bedragare. Han gav henne en bok som handlade om en lögnerska som han ansåg att jane borde läsa.

När Mr Brockselhurts hade lämnat Gateshead satte sig Mrs Reed i sin fåtölj och började jobba på sitt handarbete. Jane satte sig på pall brevid henne och strirrade på henne samtidigt som hon tänkte på det falska påstående som sved...

Skrivet av Cristin, 2006-06-02

Visa hela (0 kommentarer)

Tittel: Prozac Nation "Young & Depressed in America"
Writer: Elisabeth Wurtzel

This book is about a young gir, she have brown eays and long brown hair.
She have been depressed all her live. She is about 20 years old and her name is Elisabeth.
Eisabeth is telling how she had it under her depressed period. The book is like diary of her depressed years.
Elisabeths Mother is from israel and her father is from New York.


Side 1 - 18
When she was a little and was living together whit her parents, she used to dream that she couldn't move her arms and leegs and when she woked up inte moring she feelt like her dream hade came true. She couldn't move her arms and leegs. but her mother that was standing infront her bed told Elisabeth that she have been createt this thing her minde and if she really wants to move her legs and arms, she would make it.
Elisabeth was very afraid of her dreams becouse they seems to be real. She sometimes believe that...

Skrivet av Cristin, 2006-05-01

Visa hela (1 kommentar)

JANE EYER SIDA 1 TILL 30

Jag har läst från sida 1 till 30 och under dem sidorna fick jag lära känna Jane Eyer som är en tjej på 10 år. Hennes pappa var fattig och när han träffade hennes mamma var derass kärlek ej accepterad av hennes familj men hon gifte sig med honom i alla fall och när hon gjorde det klippte hennes föräldrar kontakten med henne och hon blev arvlös.
Sedan blev hennes pappa dödsjuk och smittade hennes mamma, 1 månad senare dör dem båda två.

Jane Eyer blir onhändertagen av sin rika morboro Mr Reed och hans fru Mrs Reed.
När hennes morbror dör 9 år senare fick han sin fru att lova honom att skulle ta hand om Jane Eyer som sin egen dotter. Även om hon avskydde Jane Eyer så höll hon vad hon lovat.

Jane Eyer växer upp i ett stort hur Gateshead hall tillsammans med hennnes kusiner Eliza, John och den vackra Georgiana.
John Reed som var 4 år äldre än Jane Eyer brukade ständigt misshandla och mobba henne.
Men Mrs Reed och alla tjänare i...

Skrivet av Cristin, 2006-04-20

Visa hela (1 kommentar)

1) Er upplevelse av läsningen. Hur har det varit? Varför?
2) Vad tycker ni om boken? Motivera varför.
3) Om ni hade fått välja själva, hade ni läst boken då?

1) När jag först såg bokens omslag tänkte jag " åå nej" vad har jag valt för bok. Den såg ut att vara ganska tråkigt men när jag vände på boken och läste på baksidan då blev lite intresserad av boken. När jag öppnade boken och började läsa gick det ganska bra från början men ibland tyckte jag att det var för mycket beskrivning och ibland tyckte jag att vissa delar var onödiga.
När jag kom in i bokens handling ville jag ge mig in boken och stoppa alla lögner jag ville ibland ge mig in och ändra på saker och ting. Jag kännde så eftersom jag visste vad var och en i boken tänkte på. Annars har läsningen gått bra men bloggandet har inte gåt så bra.


2) Boken var helt okej som sagt ibland kunde det bli tråkigt att läsa men jag tyckte om handlingen.

3) Om jag hade gått i...

Skrivet av Cristin, 2006-04-06

Visa hela (0 kommentarer)

Hej Cecilia
Tyvärr så har jag inte kommit igång med bloggandet men jag har läst och antecknat.
Anledningen till att jag inte har kommit igång är att jag inte tycker om att sitta vad datan, det är bland det värsta sakerna jag vet. Men du kommer att få se en förbättring när jag börjar läsa den andra boken. Jag har inte riktigt bestämmt mig om vilken bok jag ska läsa men jag tror att det blir Jane Eyre av Charlotte Brontë. Jag försökte läsa den engång i 9.an men jag kom aldrig in i den därför ska jag göra ett nytt försök.

------


Titel: Den allvarsamma leken
Författare: Hjalmar Söderberg


Sida 1 till 19

Boken börjar med att man får läsa om en ung kvinna som badar ensam
Hon bor tillsammans med sin far Stille och två bröder Otto och Filip
En dag kommer Baronen Freutiger tillsammans Arvid stjärnblom och Lóven på besök, det sjunger och äter tillsammans och har det trevligt.

Man får reda på att Lyda är kär i Arvid...

Skrivet av Cristin, 2006-04-06

Visa hela (0 kommentarer)