En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Cristins bloggis

Jane Eyer Del 1

Del 1

Efter att Jane eyer tackade jag till at få börja i skolan kom en man som hette Mr Brockelhurst till Gateshead. Mrs Reed berättade för honom i Jane Eyers närvaro att hon var satans unge och att han även skulle varna alla lärare för henne.
Mrs Reed sa detta framför Jane så att Jane inte skulle försöka ljuga senare.
Jane Eyer kännde en sån otrolig avsky mot Mrs Reed för att hon hade sårat henne så djupt när hon utalade dessa falska anklagelser Jane kämpade verkligen med att inte släppa ut trårarna som låg samlade i hennes ögon.
Mr. Brockselhurt hade nu fått en falsk bild av Jane eyer en blid där Jane var en lögnare och bedragare. Han gav henne en bok som handlade om en lögnerska som han ansåg att jane borde läsa.

När Mr Brockselhurts hade lämnat Gateshead satte sig Mrs Reed i sin fåtölj och började jobba på sitt handarbete. Jane satte sig på pall brevid henne och strirrade på henne samtidigt som hon tänkte på det falska påstående som sved i hennne.
När Mrs Reed kollade på Jane och gav henne order att gå till barnkammaren.
Jane reste sig upp för att gå men hon kunde inte forsätta ut från rumet för varje ord som Mrs Reed sa till Mr Brockselhurts sved fortfarande i henne.
Jane vände sig om och gick fram till Mrs Reed Och släppte ut elden som fanns inom henne.
Hon hade fått nog av alla dessa 10 år av plågeri och av den orättvisa behandlingen som hon fick av mrs Reed.

"Jag ljuger inte alls. Om jag gjorde skulle jag säga att jag tycker om moster. Men jag säger tvärtom, jag tycker sämst om moster av alla människor i hela världen, näst efter Jhon, och den här boken om en lögnerska kan du ge till Georgiana, för det är hon som ljuger jämt, inte jag"

Detta var vad Jane Eyer sa till sin "moster" när hon släppte ut elden som fanns inom henne.

---

Det här är första delen av min långa blogg som du kommer att få se mer av under dessa kommande dagar

Skrivet av Cristin, 2006-06-02 23:03

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.