En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Dagh

Daghens blogg

En liten palindromsaga.

Sir Gris var en mycket ensam och ful liten gris och inte adlad på något vis. Anledningen till att han kallades ”Sir”, var helt enkelt för att hans far Mr Orm tyckte om palindrom.
Sir Gris hade en tuff uppväxt med bara en enda riktig vän - Herr Sumpmus.
En dag när Sir Gris och Herr Sumpmus var ute i den stora naturrutan kom en märklig varelse fram till honom. Det var Den nakna ankan Ned.
– Du måste rädda mig! Nettoleksakskaskelotten Tor Enerot har bestämt sig för att fylla hela naturrutan med dallassallad!
Sir Gris insåg att det var han chans att bli hjälte, så han och Herr Sumpmus beslöt sig för att leta upp nettoleksakskaskelotten. Det var ingen lätt vandring då han bodde Kivik, som låg en herrans massa mil därifrån.
På den farospäckade vägen hann de möta de mest fruktansvärda varelser, så som rara harar och en ung gnu. Den unga gnun satte hornen i Herr Sumpmus, och det ville sig inte bättre än att han dog. Innan han drog sin sista rossling lyckades han i alla fall klämma fram orden ”Flyg mot dem med tom gylf”.
Åhå, tänkte Sir Gris och var fullt medveten om att han var nu tvungen att fortsätta vandringen ensam, ända till dess att han kom till Kivik.
När han var nästan framme insåg han att Kivik var på en ö och den enda vägen till ön var över en bro, som självklart hade rasat. På andra sidan såg han hur dallassalladen tonade upp sig i ett berg och han visste att det mycket väl kunde fylla upp hela naturrutan. Men hur skulle han ta sig över?
Då kom han att tänka på vad hans gamle vän Sumpmus hade sagt, ”flyg mot dem med tom gylf”. Klyftig som Sir Gris var så drog han ner gylfen och ut kom en liten propeller och det dröjde inte lång tid förrän han hade flugit över vattnet och landat säkert på ön. Knappt hade han hunnit stänga gylfen förrän Nettoleksakskaskelotten Tor Enrot visade sitt fula tryne. Det blev en kamp som inte var av denna världen. De slogs med rovor, rattar och rosor, när plötslig Sir Gris plötsligt insåg att slaget var så gott som förlorat. Instängd i ett kök stod nu han där försvarslös mot Tor Enrot.
- Du är så girig, jag ska göra dig till sås, skrek han.
Då kom miraklet som vi alla väntar på. Madam Gnupung kommer inhoppande på en apa, med ett rör i högsta hugg och snabbt som man rappar tog hon dödnettoleksakskaskelotten.
Allt slutade alltså väl och snart satt de alla vid ett bord och en Moratös gav dem ett te med vag söt arom.
Snipp snapp snut, så var sagan slut.


- Ack, vad fritid man har i detta land.

Skrivet av Dagh, 2007-04-23 20:49

Vilken jäkla läskig bild..... Du ska bara veta vad jag drömde om dig inatt, hahaa!

Skrivet av fridah, 2007-04-23 21:58

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?