En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Dagh

Daghens blogg

En glödlampas liv och död

Det här är ju vansinnigt spännande.
Det var nu cirka 300 dagar sedan jag skrev något vettigare än min autograf på en systembolaget-kvitto. Mycket har hänt. Jag stavade till exempel ordet ”cirka” med bokstaven ”C” två gånger, innan jag insåg mitt misstag. Mina vikar på huvudet har vandrat ytterligare några centimeter längre bak på huvudet och verkar inte ha några direkta planer på att ge upp sin långa färd mot röven. Det där med hår är en trälig sak. Kanske var det allt kammande på mitt konfirmationsläger, som satta hårsäckarna i gungning? Eller, så var det min enorma konsumtion av Daxwax under högstadiet som banade väg för mina supervikar?
I vilket fall som helst, så ramar min tunnhårighet in mitt ansikte på ett formidabelt sätt. Man kan liksom skymta min glödlampsformade ”fejja” på flera kilometers avstånd.
– Är det en savmp? Säger folk undrande.
– Nejdå, det är bara Jocke Dagh som vallar sitt glödlampsansikte...

För ungefär en kvart sen, när jag började mitt författande, så tänkte jag skriva om något lite mindre dåligt än mitt hårfäste. Det trista är väl att jag, som så många gånger förr, ramlade ner i min hårbetraktaravgrund och fastnade där. Nu sitter jag i min något apstora lägenhet och speglar mig på huvudet, samtidigt som jag försöker skapa litterär konst. Det är svårare än vad man kan tro. Snart, när tårarna har torkat, tänkte jag gå till min vinkyl och kolla på den. Då är det svårt att vara ledsen.

Nu får det vara slut med det här.
När det luktar ek i rummet, sover fiskarna.
G’natt!

Skrivet av Dagh, 2009-01-20 01:31

Du är slut :) Kul att du är back in business, om än så tillfälligt?

Skrivet av Ironilampan, 2009-01-20 12:20

Usch..Eller så vad det när jag utan ömhet släpade dig i håret på konfirmationslägret :S I sånt fall, FÖRLÅT!

Skrivet av Emelie, 2009-01-20 22:01

Hah! Allt jag ville var bara att ge dig dåligt samvete.

Skrivet av Dagh, 2009-01-20 22:59

Även jag börjar ana ett par rejäla domedagsvikar uppe på knoppen. Jag tror att det är det förbannade Daxwaxet som har besudlat våra hjässor. Det kan ju inte ens innehålla några få ämnen, som är bra för skalpen.

Skrivet av Lundino, 2009-01-31 14:44

Ordet "vik" (plural "vikar" gör mig otroligt förvirrad... Heter det verkligen så? vad skulle svenska akademin säga? Det känns nästan mer som om ni syftar på en val med ett liknande namn...

Skrivet av onesetttogo, 2009-02-20 11:02

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?