En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Dagh

Daghens blogg

Håll i hatten. Det är så mycket tjyv och rackarspel som pågår här.
Skål!

Sir Gris var en mycket ensam och ful liten gris och inte adlad på något vis. Anledningen till att han kallades ”Sir”, var helt enkelt för att hans far Mr Orm tyckte om palindrom.
Sir Gris hade en tuff uppväxt med bara en enda riktig vän - Herr Sumpmus.
En dag när Sir Gris och Herr Sumpmus var ute i den stora naturrutan kom en märklig varelse fram till honom. Det var Den nakna ankan Ned.
– Du måste rädda mig! Nettoleksakskaskelotten Tor Enerot har bestämt sig för att fylla hela naturrutan med dallassallad!
Sir Gris insåg att det var han chans att bli hjälte, så han och Herr Sumpmus beslöt sig för att leta upp nettoleksakskaskelotten. Det var ingen lätt vandring då han bodde Kivik, som låg en herrans massa mil därifrån.
På den farospäckade vägen hann de möta de mest fruktansvärda varelser, så som rara harar och en ung gnu. Den unga gnun satte...

Skrivet av Dagh, 2007-04-23

Visa hela (1 kommentar)

Solen skiner men värmen blåser bort.
I dag gjorde jag ett oralt prov i ett konstigt språk som heter engelska. Nervös som en tagg, satt jag där och försökte desperat komma på några engelskt ord från en film, eller i alla fall ur låt. När det var min tur att föra talan var det enda jag fick fram ett ”öööööwww”.
15 sekunder senare satt jag fortfarande gurglandes med svetten rinnande från alla möjliga håll. Den desperata läraren försökte hjälpa mig på traven, men utan resultat.
Efter 36 sekunder fanns det inget förutom koldioxid i mitt huvud, så jag utbrister;
” wöööööööööould you dance, if I asked you do dance”? Läraren kollade lite bekymrat på mig innan hon rycktes med i den intensiva dansen jag hade startat. Mina klasskamrater stämde in i kören och dansen fortsatte ut ur klassrummet, ner för trappan och hela tiden anslöt det nya elever som sjöng med och dansade till min vackra Enrico Iglesias-tolkning. Ingen nöjde sig där, alla klasser hjälpte till -...

Skrivet av Dagh, 2007-04-20

Visa hela (8 kommentarer)

Haha. Jag inleder med ett skratt. Ett skratt av ångest och självhat. Ett skratt som ekar över skog och berg, genom eldar och hav. Haha. Haha.
Mitt så kallade ”tunnelseende” börjar rinna över min bägare. Jag är rent ut sagt löjlig!
Nu har förtrollningen kastats igen och bara Gud vet när den går ur kroppen, om den ens gör det.
Projektarbetet är i alla fall klart och resultatet är väl kanske under lite kritik, men det är smällar man får ta.
Livet leker, när fisken steker, kunde Persson och jag säga igår, då vi var och fiskade. Tro det eller ej, men vi lyckades med konststycket att faktiskt få upp en liten firre. Mitt spö, min lina, mitt drag och jag drog upp den inte alltför pinsamma gäddan. Persson kastade och trodde att han fastnat i botten. Den arma kraken blev alldeles rädd när han såg att en gulskimrande fisk satt på kroken. Jag säger som Bamse ”Jag är aldrig rädd”. Dock vågade vi inte ta ut den lilla vobblern ur de rejält tandfyllda käftarna, så vi lät den...

Skrivet av Dagh, 2007-04-16

Visa hela (1 kommentar)

Det är tur att det inte är ljudliga bloggisar jag ”skriver”, för i nuläget kan jag inte höra på annat än mitt snuskiga smaskande, när jag natt-äter upp mina tyska Riesen.
Efter en lång afton med idel skräckfilmer och en nervretande nattbussresa hem från Bollnäs, kan det vara skönt med mörk choklad. Visserligen ger mörk choklad mig en halsbränna som skulle kunna smälta Grönland, men det är ju gott, så vad gör man inte?
Jag antar att jag liksom sitter och laddar inför morgondagen. Det känns som att något stort kommer hända, att jag kommer att finna kärleken, skaka hand med David Hasselhoff eller lära mig sjunga som Steve Lee. Dessa tre önskningar kommer nog inte vara ens nära att slå in, då den bistra sanningen är att jag helt enkelt ska på tranan. Precis som jag gjort de senaste trettiotolv helgerna. Varför är jag då så uppspelt? Ja, jag kan ej svara. Kanske är det den skyhöga sockerhalten i mina Riesen som talar, eller så är jag helt enkelt glad.
Jag drömde i...

Skrivet av Dagh, 2007-04-07

Visa hela (6 kommentarer)

Jag sitter liksom och väntar på att orden ska hoppa dit av sig själv. Det måste inte vara bra, det kan ju vara dåligt också. Eller helt enkelt en mördarsnigel - ja vad vet jag? Jag sitter ju bara och väntar.
Hur man än vänder och vrider på det så är det påsk nu. Det spelar ingen roll vad man än önskar, Gud säger påsk och då är det bara att lyda. Precis som när det kommer leksaker i flingpaketen, kommer det påskkärringar med påsken. Jag kan, eller åtminstone kunde, med handen på hjärtat säga att jag hatar barn. Påskkärringar är barn, fast om möjligt ännu fulare än vad de små asen brukar vara. Jag skulle ju heller se att det var riktiga tanter som gick runt och tiggde, än dessa små satskap med snor i håret. Jag och min mor tog vår sedvanliga påskkärringsspaning även denna skärtorsdag och inte behövde vi åka länge förrän vi såg våra första offer. Fem små äckelpäckel med fräknar och jättetänder. Nu skulle det bli kärringbrännboll, tänkte jag och...

Skrivet av Dagh, 2007-04-06

Visa hela (6 kommentarer)

Uscha, vad mycket skumt man har för sig.

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir ”tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit ”tagna” och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag blöder näsblod väldigt ofta. Om jag har väldigt mycket tid när jag blöder, brukar jag använda blodet som färg och näsan som pensel. Jag har gjort många fina teckningar på hushållsrullar. Bland annat en svan jag är riktigt nöjd med.

2. Det händer minst en gång i månaden att jag gråter när jag kollar på Scrubs. När Dr Cox, som jag gärna personifierar mig själv med, för ovanlighetens skull gör något riktigt snällt, brukar det bli en tår eller två. Senast igår...

Skrivet av Dagh, 2007-03-26

Visa hela (7 kommentarer)

Och Nils sade: ”Fan, du börjar ju bli emo igen.”
Han undrar nog varför Jocke, som är en så skojfrisk och flummig person till vardags, skriver sorgset som en döende duva i sin bloggis.
Men för hundra bullar Nils! – Jag är en döende själ. Hela tillvaron är två skavsår på livets hälar och jag sitter ensam och övergiven och ser hur varet frodas. Vad skulle det då vara för fel på mig om jag valde att skriva om blommande bin och lavendeldofter?
Jag skulle kunna glädja mig åt sportsliga framgångar för diverse lag i alla olika idrotter, men när framgångarna för de lag som ligger mig närmast hjärtat uteblir, så uteblir ju även den positiva magkänslan, som jag skulle ha fått om framgången inte uteblivit.
Något annat som skulle kunna få mina stora näsborrar* att fladdra av skratt, är att det är vår ute, men hallå i skåpet, alla vet ju redan om att vädret inte är lika kräkdåligt som det varit nu under en graviditetstid. Gå ut och andas in lite vårluft själv...

Skrivet av Dagh, 2007-03-13

Visa hela (5 kommentarer)

Jag hatar banan, jag är allergisk mot banan och just nu äter jag banan. Det är nog bara korvätning som är lika fult som när man slafsar i sig en gulful liten krok. Inom en minut nu kommer första tecknen på allergin. Första kliar det lite i öronen, inte mycket och det känns nästintill behagligt. Efter det blir det dock värre, halsen sväller igen, ögonen skiftar färg till den mörkaste röd och tårarna sprutar. Kanske har jag tappat bort min inhalator, så den igentäppta halsen blir min död? Ja, vem vet. Jag hatar bananer.
Apropå död, måste jag nog ta med ett litet citat från onsdagens utgång. Självklart var det Emil Larsson som stod för det lagom begåvade uttalandet.
– Men Emil ditt äckel, sitter du och äter beanesås med gaffeln, frågade jag, Joakim Dagh
– Ja, kniven är ju trasig, löd Emils svar.
Ja, denna Emil blir man då aldrig klok på.

Anna, heter hon. Vad vet man om henne? Egentligen är hon nog tillräckligt mystiskt för att låta bli att ta reda på mer...

Skrivet av Dagh, 2007-03-03

Visa hela (12 kommentarer)