En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
DanielOlofsson

DanielOlofssons bloggis

Postverket - Charles Bukowski | Del I Sidorna 1-55

Blogguppgift Nr.1

Huvudpersonen i boken är Bukowskis alter ego Henry Chinaski.
Henry är en spritfet man i medelåldern som är alkolist och sexfixerad.
Han bor i Los Angeles tillsammans med sin tjej som är arbetslös och alkolist.
Varje dag dricker sig paret fulla och vaknar upp bakfulla dagen efter.

En dag bestämmer sig den tålmodige men envise Henry för att ta ett jobb som ersättare på Posten för brevbärarna som anmäler sig sjuka.
Jobbet fungerar bra tills han får en ny chef vid namn Jonstone.
Henry och Chinaski kommer inte överens överhuvudtaget. Den ena är envisare än den andra.
Konsekvenserna blir att Henry ofta inte får arbeta och blir utan lön. Men Henry ger inte upp utan ser ljus punkterna i tillvaron. Till exempel som att få mer tid med sin flickvän.

Henry kan upplevas som en grå och rätt trist person om man ska se på honom som en person i hans omgivning. Han är ständigt bakfull på jobbet och dricker alkohol när han inte har sex med sin flickvän. Det ser onekligen ut som en fyrkantig vardag där ingenting spännande händer. Men inom honom finns det en ilska som han ständigt kämpar mot. Han försöker vara en trevlig man men ibland rinner bägaren över när människor på hans distrikt är alltför påfrestande.

Jag vet att jag egentligen borde ha tagit en bok skriven av Paul Auster. Men tiden jag har att fördela mellan alla arbeten vi har att göra kommer inte att räcka till. Därför valde jag en författare som jag känner mig trygg med och vet vart jag har. Det är även därför denna första blogg är lite sen. Följande bloggar ska förhoppningsvis komma mera frekvent!

Man faller lätt in i läsningen med Bukowskis speciella sätt att skriva. Det är en underhållande läsning som håller intresset på top hela tiden. Boken uppfyller hittills de förväntningar jag har haft på Bukowski efter att ha läst Ham on rye som handlar om Henry Chinaski under sin uppväxt. Man skulle kunna säga att detta är en uppföljare men som ändå är fristående och inte har någon koppling till Ham on rye.
Det känns som att jag har valt rätt bok med tanke på omständigheterna. Men naturligtvis jag valt en bok av Auster om antalet arbeten att göra hade varit på en rimligare nivå. Jag hoppas att ni har förståelse och överseende med detta. (Förståeligt men oförlåtligt eller vad du brukar säga) :)

// Skriven 06-05-06 kl 00:16

Skrivet av DanielOlofsson, 2006-05-06 00:16

Daniel,
jajjemen, förståeligt men oförlåtligt. Du verkar dock ha gjort rätt val, och nu när du ju faktiskt får välja helt själv ska jag inte hindra dig från att läsa den gode Bukowski.

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-05-29 15:16

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.