En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
DanielOlofsson

DanielOlofssons bloggis

Postverket - Charles Bukowski | Del III Sidorna 98-141

Handling

Henry stöter på Betty som har åldrats kraftigt sen sist. Hon har fått rynkor och är inte lika fast i hullet som hon en gång i tiden var. Betty föreslår att de ska flytta ihop igen, men Henry vill vänta och hämta sig från skilsmässan med Joyce.

För Joyce hade inte livet blivit som hon hade tänkt sig heller. Mannen som var så charmig hade tagit avstånd från Joyce när hon hade berättat att hon skiljt sig för hans skull. Men Joyce vill inte gå tillbaka till Henry trots att hon älskar honom.

Vid jul fick Betty massor av sprit i julklapp. Hennes rum var proppfullt med vin, vodka och scotch bland annat. Henry blev orolig. Han varnade och uppmanade henne att ta det lugnt med spriten.
Tio dagar senare gick Henry tillbaka till hotellet där Betty bodde. När han kom in i Bettys rum var flaskorna tomma och Betty borta. Fransyskan som ägde hotellet sa att hon låg på Allmänna sjukhuset och var väldigt sjuk.
Betty avled inte långt efter att Henry kom till sjukhuset.

Efter begravningen var Henry tillbaka på galoppbanan för att spela hem ännu mer pengar.
I baren träffar han en gammal bekant som tidigare jobbat på Postverket, Vi heter hon. Vi är en mulatt söt tjej med en snygg kropp.
Henry vann mycket pengar och satsade på rätt hästar. Det verkade som att Vi tände på hans sätt att spela.
Det hela slutar med att Henry kommer i säng med Vi i hennes lägenhet och sedan är det slut mellan dem, de träffas aldrig mer.

Henry Chinaski

Henry fortsätter att leva ett hårt liv följt av motgångar. Trösten tycks han finna i spriten som får honom att uthärda vardagen samtidigt som den blir lite jobbigare då baksmällan ständigt gör sig påmind.
Att Henry är populär hos kvinnorna är det ingen tvekan om. Gång på gång blir han av med en kvinna men hittar samtidigt en ny lika fort.
Det är svårt att säga exakt hur Henry utvecklas. Men man kan tänka sig att han borde lära sig en hel del om kvinnor och deras sätt att tänka och reagera för olika saker.
Å andra sidan verkar det som att han inte har lärt sig nånting då han ständigt förlorar sina kvinnor.

Händelse ur boken

När Henry blev hembjuden till Vi så blev de intima och det ena ledde till det andra. Till slut låg de i sängen tillsammans och nu var dags. Men Henry kunde inte. Han hade druckit för mycket.
Mitt i natten blir Henry väckt av att Vi satt och red på honom. Först gillade han det och skrek för mer. Han fantiserade om att han blev våldtagen av en mulatthäxa. Det gjorde honom ännu kåtare.
Fast kort därefter bad han henne att hoppa av för att det hade varit en lång och jobbig dag. Han garanterade att det skulle bli bättre en annan gång istället.

Nu kanske du undrar varför jag just valde denna händelse.
Förklaringen är att detta säger en hel del om hur Henry är som person. Han kan vara snäll, positiv och oerhört "på" i ena sekunden. Men den andra sekunden kan han vara väldigt bestämd, tjurskallig och kan under inga omständigheter vara tillmötesgående.
Jag tror även att detta kan vara ett stort skäl till att han inte kommer överens med kvinnor över en längre period.

// Skriven 06-05-11 kl 14:29


Skrivet av DanielOlofsson, 2006-05-11 14:29

haha inte än för jag ska fortsätta skriva på den.....

Skrivet av maria_bexelius, 2006-05-14 11:23

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.