En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

The Darkest Blog of all

Min blog, så klart!

2.1

Man brukar säga att vi lever i ett informationssamhälle. Detta kan te sig missvisande – information har väl alltid varit viktigt? Och jovisst, naturligtvis är det så att information och tillgängligheten till kunskap varit av största vikt även i föregående tidsåldrar. Skillnaden nu ligger i att det i dagens samhälle flödar information i en mängd som aldrig tidigare skådats. Att det blivit så beror i huvudsak på datorrevolutionen och Internets intåg i vardagslivet. Idag tar vi såna saker som bredbandsuppkoppling och obegränsad tillgång till nätet för givet, trots att persondatorer med Internetuppkoppling egentligen inte varit allmän egendom i mer än lite drygt ett decennium. Det är en svindlande tanke att datortekniken, som i alla fall jag själv ibland kan känna är en relativt ”mogen” företeelse, ännu bara ligger i sin linda! Hursomhaver, Internet påverkar oss alla och det som påverkar samhället som helhet kommer också förr eller senare in i skolan.
I...

Skrivet av Dark_Elf, 2007-03-09

Visa hela (0 kommentarer)

Som en del i att jag för närvarande läser kursen "IT och Lärande: Webbdesign och Nätbaserat Lärande 1-10p" på distans vid Umeå Universitet, har jag fått i uppgift att läsa och kommentera Inga-Maj Hällstens artikel, The Paradox of Inform@tion Technology in Primary Schools: E-learning is new but gender patterns are old..

I artikeln ses IT som ett maskulint objekt, där killar är värdar och tjejer är gäster. Orsaken till detta är att pojkar förutsätts vara mer intresserade av teknologi. Som pojke antas man veta hur en dator fungerar, och om man inte gör det förväntas man klura ut detta på egen hand. Som flicka har man inte några sådana krav på sig och därför anses det inte heller konstigt att fråga om man har problem med något. Detta förhållande gäller naturligtvis inte bara för datorer, utan handlar egentligen om all slags teknologi. Pojkar förutsätts, av hävd och tradition/genetiska förutsättningar (beroende på vem du frågar) vara mer...

Skrivet av Dark_Elf, 2007-02-23

Visa hela (1 kommentar)

Jaha, då skriver man det första inlägget i sin nyskapade blog då. Mer kommer när jag känner för att skriva mer. :)

Skrivet av Dark_Elf, 2007-02-23

Visa hela (1 kommentar)