En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Dorpan

Det där onödiga!

Den första snön föll igår.
Jag vaknade med ett stort leende på läpparna.
Snö.
Vad är det som är så charmerande och förtrollande med snö?
Det är något magiskt med snöflingorna som faller sakta, tunga ner till marken. Igår föll de inte sakta ner till marken, igår kom de ner i ett himla virrvarr p.g.a. stormen. Men trots kyla och storm kunde jag inte sudda bort leendet från mina läppar. Det var bara efter ett antal timmars utevistelse som leendet förvandlats till en förvriden min. Förvriden utav den kalla, bitande vinden.
En stor kopp te är botet. Det rykande teet gav mig åter ett leende på läpparna då jag tittade ut i det vita virrvarret.
Detta innebär att mysfaktorn höjs ytterligareoch vintern har kommit. Snart dröjer det inte ordet av innan vi kan göra snögubbar och snölyktor i snön.
Men innan dess är det mycket förberedande...hela mitten av november och heeela december ska det göras mycket. Men mycket behöver inte innebära stress.
Börja i tid o stressa...

Skrivet av Dorpan, 2006-11-02

Visa hela (1 kommentar)

Nintendo, X-box, PlayStation och det gamla PingPong-spelet...
Hur kan alla dessa bli mångas stora brinnande intresse? Vad var det som gjorde att det var så spännande att springa med den lilla gubben med spetsiga öron och sitt svärd i sidan? Hoppet om att finna och rädda prinsessan, att hitta den där flotten för att kunna ta sig vidare till nästa nivå?
Varför var det så skoj att se vem som kunde slå sönder flest tegelstenar för att snabbt ta sig uppåt och först hänga sig i ett par fågelfötter? Slå varandra sönder och samman och vara Mike Tyson för en stund? Varför inte va den där huvudpersonen i favoritfilmen för ett tag. Leka hjälte under andra världskriget eller mörda massa zombies som vill äta upp mänskligheten. Varför inte vara hälften gud och hälften människa och ha en personlig rådgivare med djurbakdel vid sin sida genom spelets gång?

Mina favoriter har ändrat sig lite genom åren men när jag tänker efter så är det väl inte själva spelen som jag ändrat...

Skrivet av Dorpan, 2006-10-25

Visa hela (1 kommentar)

Röda blad, gula blad, blad som släppt sin gren och fallit ner till marken, är det jag ser när jag tittar ut genom mitt fönster. Jag borde ha putsat dem för längesedan, men nu spelar det ingen roll. Dem får vänta tills jag ska flyttstäda.

Flytten kommer att ge mig samma utsikt som nu fast från en annan vinkel.
Allting är som det brukar vara här utanför, förutom att basketspelarna blivit färre och spelar inte lika mycket längre. De går också hem betydligt tidigare om kvällarna än de gjorde i somras. Det är inte så konstigt i detta oktoberväder. Temperaturen ligger över det normala men det är ändå ruskigt om kvällarna.
Det är nu man vill krypa upp i soffan med en stor kopp varm choklad eller hett te.
Tända massor av värmeljus och mysa med en riktigt spännande bok eller varför inte en bra film. Kanske har man en hjärtevän som man trycker sig tätt intill och bara njuter av varandras närvaro. Många känner kanske att det...

Skrivet av Dorpan, 2006-10-23

Visa hela (0 kommentarer)