En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

Klok tanke

En fiende blir endast din fiende om Du tillåter det


Hur tolkar Du det?

Skrivet av Drottningen, 2007-08-04 20:22

Jag tolkar det som att om man är noga med hur man bemöter andra och verkligen kämpar och fjäskar för att en person inte ska bli ens fiende, så får man inga fiender... Men vill man leva så?

Skrivet av Jennan, 2007-08-04 21:02

Hmmm........ Jag tar det som att man inte ska sänka sig till den nivån som dem som älskar intriger och att vara i fejd med andra jämt och ständigt. Nu kanske vi inte talar om "äkta" fiender som man verkligen kommit att hata under en längre tid. Utan de som faktiskt tycker de är spännande att vara din fiende. Man ska inte ge bränsle till deras intriger, utan ha is i magen, och säga "peace" typ.........Är inte det egentligen oerhört mycket mer irriterande för den som gillar intriger. Att säga som i Nikita " Jag hänger inte upp mig på småsaker" Jag talar inte alls om att fjäska. Den meningen ser jag som att, om du inte tillåter sig att irritera dig på den personen, kan den aldrig bli din fiende hur mycket den än försöker. Som Astrid Lindgren sa: De är bara smålortar.
Jag hörde detta på en föreläsning, och jag tyckte den var ganska finurlig. Man kan säkert tolka den olika. Det är därför jag undrade om ert synsätt.

Skrivet av Drottningen, 2007-08-05 20:31

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?