En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

VENDETTA

Öga för ett öga, tand för en tand. Fast jag är jordens sötaste och snällaste, är det ett sätt folk beskriver mig. Ängel med svarta vingar kanske eller med glorian på sned. Hade önskat att folk hade en bättre uppfattning om mig.

Hämnd har jag sett som en slags upprättelse. Hämnden ska helst vara förnedrande och brutal. Jag har mina gränser jag med, när det finns barn inblandade, eller när jag känner att gränsen för mig som en "snäll" människa är överdragen. Oftast märker man att den är överdragen när man i 150km/tim, sitter i bilen och asgarvar över sina bedrifter. Där man börjar känna sig komplett tokig. Jag har hämnats i den bemärkelsen att jag efter förlorat den där känslan av : Jippi! helt. Där man känner sig jaaa, löjlig. För är det inte så att hämnden liksom baktänder ibland?

Är hämnd en slags upprättelse där självkänslan ökar, eller är det endast sämre för självkänslan? Är det kanske pga kass självkänsla man behöver hämnas, eller är det ett mänskligt begär? Är det ett sätt för homo sapiens att liksom pinka revir, och att säga, fucka inte med mig. Gör du det kan du räkna med att smaka pikadollen.

Men är det inte jävligt skönt att ibland fullkomligt tappa allt sans och vett, och råka backa in i en fiendes bil 2 eller rentav 12 ggr. Liksom Ojjj jag slant med handen och växlade lite tokigt. Tokigt var ordet! Är det inte jävligt skönt att vara tokig! Att skita i alla hämningar inombords och bara göra det som faller en in. Och blir man förbannad och har lust att hälla en flaska vin över en stöddig typ gör man det. En flaska vin? Jo händerna kan slinta även när det gäller vin. Ni tjejer, har ni aldrig velat slå en annan homo sapiens på käften? Varför ska man alltid vara civiliserad när folk sitter och slänger käft som är vassare än knytnävar. Varför kavlar man inte bara upp ärmarna?

Är det bättre att vända andra kiden till? Vad är det bästa för självkänslan; Att jävlas tillbaka eller att rak i ryggen walk away. Jag har alltid haft dendär hämndgenen, men nu borde man kanske växa till sig.

Skrivet av Drottningen, 2007-08-31 20:07

vad olika man är! Jag har ingen hämndgen alls! Jag kan iofs önska att mina fiender mår dåligt ibland men jag kör nog mera dra mig undan och undvika till varje pris-taktiken. Typ håll huvudet högt och låt dem aldrig se dig svag. Jag vet inte om man mår bättre av att hämnas, det skulle vara för stunden då. Men vad vet lilla jag om sånt :)

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-08-31 20:44

Jag kommer på hämden när det är för sent... Även de snabba svaren och de coola reaktionerna. Hemma är jag världens bästa hämnare och jag står upp för mig själv och för de svaga. På plats är jag mållös och nära tårarna. Jag är en mes. Skönt med någon som inte är det. Kan man boka dig? Vad tar du i timmen? Jag har en gammal chef som skulle må bra (eller kanske inte) av att smaka på sin egen medicin...

Skrivet av lilla_Py, 2007-08-31 20:44

Rappa kommentarer E en talang, men inte heller en talang jag besitter.. Sitter och suger på karamellen kan man nog påstå. Ibland kan man ju undra om man har sitt mentala på det torra. Jo, det har jag nog, inte lika galen som jag framstår, jag lovar.

Skrivet av Drottningen, 2007-08-31 21:32

Ahhh, hämnd och då helst kallt serverad. Synd bara att man är en sådan mespropp.
Jaja, man får väl förlita sig på att karman är en riktig bitch ;)

Skrivet av Diana, 2007-08-31 23:06

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?