En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

TIDIGARE LIV

Jag läste för länge sedan en bok som handlade om hypnos. Det handlade om en tjej, Matilda, som gick med på att hypnotiseras som del i ett projekt. Under hypnosen upptäckte psykologen att Matilda svarade bättre än någon annan patient han haft. Det visade sig att Matilda var lätthypnotiserad, och berättade om ett tidigare liv unde hypnossektionerna. Fullt av detaljer, fullständiga namn som man tveksamt skulle kunna simulera. Hon pratade även en nästintill utdöd dialekt flytande.

Denna bok väckte en obehagskänsla i mig. Det har visat sig att det finns riktiga liknande fall som Matilda, där hypnotisören blivit övertygad om att patienten levt ett tidigare liv. Patienter som pratat minoritets-dialekter, och pratat om kungar, och aktuella händelser för den aktuella tiden. Detaljer som man endast kan överträffa om man är en proffessor eller dyl inom området.

Tänk om vi alla levt ett tidigare liv? Det är en svindlande tanke. Var jag en ökenblomma, fru till en faraon i Egypten, en herde som vallade getter i de grekiska bergen, en operasångerska, eller en läkare som räddade skadade soldater under första världskriget. Kan jag ha varit en man, kvinna, under 1400, 1800 eller 20-talet? Begränsas tidsperspektivet eller kan vi ha levt under stenåldern? I Matilda ingick vissa personer i hennes närhet i hennes två liv. Dvs de vi har runt oss nu kan ha haft en annan roll i ett tidigare liv. Din man i det livet kan nu vara din bästa vän. I Matildas två liv hade nyckelpersonerna samma kön. Det vore lustigt om ens bästa vännina i det första livet, blev en äkta make i det andra. Ibland har jag kännt att livet styrs av en stark kraft, som kan liknas vid ett förutbestämt öde. Kan ödet i ett tidigare liv ligga till grund för vilka kontakter vi skapar i detta? Att tro på ett tidigare liv, kräver att man tror på en cirkel som aldrig tar slut, ett liv efter döden. Reinkarnation.

Jag skulle vilja veta mer om vilka studier och belägg som finns, vilka patienter man tror sig ha levt ett tidigare liv. Och vad de beläggen är.

Skrivet av Drottningen, 2007-09-10 20:47

Hej! Är på jakt efter denna bok! Vet du vad den heter eller vad författaren heter?
ha det gott!
/Jenny

Skrivet av Jenny, 2007-11-20 22:27

Hej Jenny! Den heter kort och gott Matilda. Just nu har jag den utlämnad, kan därför inte ge dig författaren.

Skrivet av Drottningen, 2007-11-22 20:05

Okej! tack så mycket för svar, då ska jag ge mig ut på nätet och söka!/Jenny

Skrivet av Jenny, 2007-12-09 18:05

Jag har också haft den boken men lånat ut den. Kommer inte heller ihåg författaren men om ni kommer på namnet vill jag gärna ha det. Inser att den här länken är gammal men försöker ändå.
Mvh
Marie

Skrivet av mariene, 2013-06-13 10:57

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?