En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

HÅRDARE STRAFF!

Nu har det varit rättegång mot TV-läkaren, och han fick 3.5 år.

Svenska straff E så låga. Till exempel ordet livstid, betyder inte livstid. Jag tycker livstid borde betyda att man tillbringar hela livet bakom lås och bom. Jag är absolut EMOT att ta kål på brottslingar med injektioner a´la Texas, dels på grund av att det E någon av oss som måste hålla i sprutan och dels på grund av att de kommer undan billigt. Att man ska sitta i en cell 2kvm, toalett och brits under hela livet ger en psykiskt påfrestning utan dess like.

Dessutom tycker jag de intagna i Sverige har det alldeles för bra. De käkar förstklassigt, de utbildar sig helt gratis, de surfar och planerar nästkommande kupp med sina kumpand utanför fängelset. En släkting till min man har tillbringat en del tid i fängelse. Han vill nästintill blir ertappar ibland, för att kunna ta lite semester i fängelset. Träna i gymmet, knyta nya kontakter och chilla, helt gratis.

Mitt favvo-program på TV E serien på 6an, med "bad boys" vinjetten. Polisen i USA jagar brottslingar. Tuffa poliser, mot i Sverige. Problemet med hårdare tag kan vara maktmissbruket som en del poliser diggar. Beroende på vad de tycker om den arresterad kan de trycka liite hårdare eller boxa ner de på marken liite brutalare, än vad man rekommenderar på skolan. Jag tycker det samtidigt ska vara tuffa kontroller av polisernas arbete, så allt går schysst till. På polishögskolan går en viss % killar och tjejer som faktiskt inte borde bli poliser. Som helt enkelt vill bli poliser pga den status det ger bland omgivningen, att åka runt i uniform. De som faktiskt missbrukar den makten som en uniform ger. Ett minus E att de inte går att rensa bort ur polisskolan, eftersom de har klarat intagningen och utbildningen.

Jag hoppas Elizabeth Fritz kan arbeta sig till ett hårdare straff för TV-läkaren. Man ska visst inte ens kunna gå till en doktor utan att bli våldtagen. Hårdare straff för doktor-äckel päckel tack!

Skrivet av Drottningen, 2007-09-11 19:25

Håller med dig där.

Skrivet av Diana, 2007-09-12 11:13

Hej. Jag håller fullkomligt med beträffande TV-läkaren, han är ett enormt äckel. Men han är samtidigt sjuk och antagligen har rätten tagit hänsyn till en del andra faktorer också. Han har förstört sin karriär. Hela hans utbildning är bortkastad. Troligen också hans familj. Med all rätt. Ett straff på 3.5 år kan te sig kort, men är säkert synnerligen påfrestande för en läkare. Vad han behöver är vård för sin sjukdom. En våldtäckt är synnerligen kränkande för den som blivit utsatt. Kanske svårt för andra att ens sätta sig in i. Nu är det ju så att det behövs något väsentligt för att genomföra en våldtäckt, nämligen "stånd" hos förövaren. Får han detta trots ett nej, så är han sjuk på något sätt. Förgriper han sig på en nedsövd människa är han lika sjuk.
Personligen kan jag inte tänka mig något mer avtändande än att få nobben av en kvinna man varit tänd på. Alla fungerar tydligen inte lika. Så är vi framme vid frågan: ska vi straffa sjuka? Svensk lag är utformad så att den risken inte ska finnas. Därför kan det se ut så att straffmätningen haltar. USA och dess lagstiftning förefaller understundom löjlig. En människa där kan endera få livstid eller 300års fängelse. Vad är skillnaden ? En människa som begår ett så grovt brott att hon kan få dödsstraff, är sjuk. Så är vi där igen: ska sjuka avrättas för att samhället och anhöriga ropar på hämnd? Självklart är det lagen som ska döma och inte anhöriga, som i USA. fängelsestraff innebär inte bara att man sitter inlåst, det innebär begränsad frihet, begränsat umgänge med familj, släkt och vänner. Kanske förlust av desamma. Fängelse är inte lyxliv, med lyxmat, TV och data. allt är noga reglerat och att möjligheten finns att studera måste ses som ett plus. Inte minst därför att många aldrig haft den möjligheten förut. Många av våra fängelsers klientel har en synnerligen dålig bakgrund. med knarkande och alkoholiserade föräldrar. Dom kommer från livets baksida. Det är sådant vi måste ta hänsyn till såväl i straffmätning som i kravet på hårda straff.

Skrivet av Bosse Ess, 2007-09-26 11:53

Glömde bort att nämna att 65 personer avrättats oskyldiga i USA sedan dödsstraffet återinfördes i vissa stater. Dessa personer hade kunnat frikännas helt om man inte haft så bråttom med avrättningen. Skrämmande siffror. Ändå har man dödsstraff kvar. Dödsstraff minskar inte våldsbrott som mord och dråp. Däremot om det vore dödsstraff på skattefusk så skulle dessa upphöra helt.

Skrivet av Bosse Ess, 2007-09-26 12:03

Dödsstraff är fel av en hel drös anledningar. Det främsta är att det faktiskt är mord, och genom att mörda mördare är vi inte mer än mördare själva. Jag tycker fängelsestraffen ska ha proportion till brottet, och att en fällande dom endast kan verkställas efter stark bevisning. Alla är oskyldiga tills motsatsen bevisats. Bevisningen ska ge övertygelse att personen är skyldig. Det svårar är att få folk att våga vittna. Det måste finnas sätt att låta de vittna utan att deras identitet framkommer.

Som sjukvården ser ut har vi inte resurser att låta alla genomgå psykiatriska behandlingar, det skulle inte fungera. Men jag håller med om att det skulle vara att gå till botten med problemet. De flesta som mår psykiskt dåligt skadar dock sig själva. De allra flesta är självmordsbenägna. Ska man vara riktigt kritisk mot sitt eget inlägg har vi inte resurser nog för att fängelserna ska finansieras. Därmed tycker jag man bör börja med att dra ner lyxen i fängelset. De lyxprylar brottlingarna har kan vi lägga ner i fler fängelseplatser. Är man helt frisk psykiskt ska man vara rädd att hamna i fängelse.

Skrivet av Drottningen, 2007-09-26 13:17

Nu vet jag inte vad det är för lyx du patar om och som är generell i fängelserna. Möjligheten att använda mobil är mycket begränsad. Att det förekommer datorer är ju känt, men det är inte staten som håller med denna "lyx", det är den intagne själv, utom i absoluta undantagsfall. Att en intagen ska ha möjlighet att studera på "kåken" tycker jag är mycket positivt. Varför skulle han inte ha den möjligheten? Ofta kan det vara hans första möjlighet till studier. Om en människa ska återanpassas i samhället efter frigivnngen är det samtidigt viktigt att han eller hon, har möjligheten att via Tv hålla sig underättad om vad som händer och sker i samhället. En frigiven ska inte plötsligt stå på gatan som en främling. Beträffande maten så har en väsentlig förbättring skett, jämfört med förr. Detta är också viktigt. Det är med människan som med en bilmotor, får inte motorn rätt bränsle så fungerar den inte. Får inte en intern allsidig kost så spårar han ur. Maten på fängelserna är inte lyx. Däremot ska den vara allsidig och näringsrik. Detta tycker jag är ett självklart krav. Jag tror inte att dålig kost och sämre förhållanden i kriminalvården skulle ge något överskott för staten. Nej sjukvårdkostnaderna skulle öka drastiskt. Sedan kan man ju självklart ha synpunkter på Invandringen av det klientel som saklöst hamnar i våra fängelser. Merparten av fängelse kunderna är invandrare. Så får man inte säga, det är fult, men inte desto mindre sant. Ge dom ett kännbart straff och låt dom avtjäna straffet i sitt hemland. Eller låt hemlandet betala kostnaderna för fängelsevistelsen, injklusive rättegångkostnaderna och eventuella skadestånd.
Då skulle staten spara stora belopp som sedan kunde överföras till sjukvården. Så är det ju inte vi tyckare som ska döma, utan lagen. Samma lag som säger fäljande: "den intagne ska behandlas med respekt och aktning för sitt människovärde". Tror inte att det inom kriminalvården finns en paragraf som det bryts mer emot än just denna.
Men visst ska vi tycka och visst ska vi ha synpunkter och inte minst när det gäller svensk Kriminhalvård.
Således hoppas jag att även i fortsättningen kunna läsa och kommentera dina inlägg.

Skrivet av Bosse Ess, 2007-10-01 13:20

Jag tycker nog ordet respekt är att ta i, när man arbetar i ett fängelse borde det vara det absolut jobbigaste. Att respektera folk som upprepat visat att de inte respekterar andra. De respekterar inte vad andra arbetat ihop till osv. De kan se till att andra hamnar i en situation som påverkar hela den personens liv negativt, då tycker jag deras liv ska påverkas. Nej, jag tycker inte de ska kunna studera. Efter långa studier har jag varit i gång 20 timmar om dygnet, med studier och arbete. Arbete som behövs för att kunna leva ett ok liv, utan havregrynsgröt varje dag, och en eller annan ny sko eller byxa då och då. Jag tycker de ska integreras i samhället på samma villkor som alla andra. Dvs söka in till universitet, gå på föreläsningar om dagarna och sköta sin egen ekonomi samtidigt. Jag tycker inte de ska ha gratis logi, mat och annat, slippa föreläsningar och bara sitta inne i lugn och ro och fokusera, studera. Där är vi inte ense. Jag tycker det E att glida på gräddfilen.

Skrivet av Drottningen, 2007-10-02 10:30

Min vän du har väldigt lätt för att generalisera. Man kan inte dra alla interner över en kam. Det kan vara stora skillnader mellan en intern och en annan. Som jag sagt förut så ska inte en intern straffas för sina föräldrars misstag. Många av de interner som frekventerar våra anstalter har haft ytterst små möjligheter att studera. Ofta är de barn till föräldrar som är alkoholiserade eller narkomaner. Har dom hamnat i fängelse ska även dom ha sin chans till studier. Det är bättre att de får denna chans än att det fortsatt ska vara en belastning för samhället. Med respekt för sitt människovärde menas att de inte ska utsättas för förtryck och psykisk eller fysisk tortyr. Exempelvis av den typ som USA bedriver mot sina "politiska" fångar på på Guatanamobasen på Kuba. Alla interner kan självklart inte heller behandlas individuellt, efter graden av brott de begott. De ska ges möjlighet till rehabilitering och återanpassning i samhället. Många är också sk. förstagångare och kommer aldrig mer att avtujäna straff. Dessa hamnar ofta på särskilda anstalter. Anstalter där vaneförbrytare inte sitter. Svensk Kriminalvård är human och uppvisar ett betydligt bättre resultat än många andra länder i Europa. Hårda straff hämmar inte brottsligheten. Detta är statistiskt bevisat. Sedan kan man självklart ha synpunkter på straffmätningen när det gäller våltäkter och övergrepp mot kvinnor och barn. Detta upprör ofta mig själv. Men då får man ha i minnet att förövaren är sjuk.

Skrivet av Bosse Ess, 2007-10-03 13:59

Du hade väl arbetat inom kriminalvården? Jag skulle vilja veta lite om hur det går till i behandlingen av internerna. Jag har som de flesta andra bildat mig en uppfattning genom vad man hört, och jag har hört en del av min mans släkting. Men vad som stämmer med verkligheten kan jag inte veta. Men jag vill gärna höra mer. Jag är inte omöjlig för att ändra mig...

Skrivet av Drottningen, 2007-10-15 19:41

Hej igen. Det var ett teg sedan. Jo som jag nämnt tidigare, så har jag arbetat inom Kriminalvården.
Jag har arbetat med planering och samordning av bland annat just utbildning.
Jag har dagligen umgåtts och arbetat med intagna, med de mest skiftande bakgrunder och brott. Många har varit och förblivit "samhällshaverister" med så långa, eller många frihetsberövanden, att det upptagit merparten av deras liv. Dessa återfaller ständigt i brott, oavsett straff eller åtgärder. Klientelet är ofta missbrukare av något slag och går ju under benämningen "Kåkfarare". Ofta är det frågan om "tjyvar" eller "småtjyvar" som för sin konsumtion själ allt de kommer över. Godset säljs till hälare, som oftast kommer undan.
Andra åter är förstagångare ,eller engångare, som aldrig mer kommer att frekventera ett fängelse.
Många är unga och borde ha ett "kok" stryk och skickas hem igen, om möjligheten funnits.
Samma sak med våldsverkare. De är oftast missbrukare. Intag av Ryupnol i samband med sprit, gör att de totalt tappar omdömet och tror sig både odödliga och osårbara. Dessa är som jag ser det sammhällets farligaste våldsverkare. eftersom inga spärrar existerar.
Nämnda kategorier har oftast det gemensamt, att de har en uppväxt präglad av misshandel utanförskap, knackig skolgång, med brist på annan utbildning än de kunskaper som gänglivet gett dom. Merparten är dessutom skilsmässobarn, eller oönskade barn till ensamstående. Föräldrarna är oftast själva samhällshaverister.Dessa kategorier ska ha möjlighet till utbildning i ordnade former inom Kriminalvården. Därav namnet Kriminal-Vård. Jfr Finska eller Ryska tukthus eller straffläger. Dessa lägers frigivna är oftast vrak, såväl fysiskt som psykiskt och genomlever resten av sina liv inom vårdapparaten. Bristande kost och avsaknaden av mänsklig tillvaro ,är ofta orsaken. Men visst har dom fått straff och hatet mot samhället är grundmurat.
Jag har träffat många mördare och även här finns stora skillnader, allt från förslagna sådana till sådana som under psykisk press och desperation gjort sig till mördare. Rånmördare och polismördare, som ofta är samma mördare. alla är mördare, medan straffmätningen varierar och kan te sig underlig.
Ekobrottslingar står högst upp på anstalternas ranglista, medan småtjyvar står långt ner och längst ner återfinns, med all rätt, sk "Snabbisar". Sådana som förgripit sig på barn av endera könet. Sexbrottslingar ska inte enligt mitt förmenande sitta i vanliga fängelser. De är sjuka och ska genomgå långvarig psykiatrisk vård. Vi ska inte straffa sjuka människor. Vi ska vårda dom, hur motbjudande det än kan låta.
De invandrare som sitter i våra fängelser. kanske också suttit i sitt hemlands fängelser och för dom ter sig nog en vistelse i ett svenskt fängelse som rena semestern ,med mat i lyxform. Jag har under en längre tid arbetat I ett Arabland. För att inte avslöja mig ska jag inte nämna vilket. Eftersom en av de anställda i vårt företag råkade illa ut, helt oförskyllt och hamnade i fängelse i väntan på rättegång, så fick jag tillfälle att se ett av landets fängelser inifrån. Misären var total med 20 intagna i en cell om ca 12kvm. Många var barn och övergreppen på dessa pågick ständigt. Fängelset hade inte skyldighet att hålla de intagna med mat, utan detta var en angelägenhet för familjen. Så ock för vår anställde. Därför var jag nästan dagligen där med matpaket. Cellen hade inte bara intagna utan också en myriad av kackelackor. flugor och ödlor. Sina behov fick man göra i en hink inför alla andra och sedan be om lov att tömma. Sedan vår man avvärjt ett försök till sexövergrepp på sig själv med en karatespark, togs han ur cellen och sattes i stupstock, varäfter han överöstes med vatten, hink på hink under 6 timmar. I en angränsande cell satt flera unga kvinnor och på min fråga vad de gjort sig skyldiga till, så var svaret att de blivit med barn utan att vara gifta. Utanför Polisstationen fanns ett torn med en balkong som hade ett öppbningsbart räcke. Nedanför, ca 20 meter under balkongen fanns en platta i betong med vassa stenar ingjutna ca 10-20cm höga. Från balkongen sparkades otrogna hustrur ut med bakbundna händer och med huvudet före. Detta var ett straff som tillämpades om den drabbade maken så önskade. Annars stenades hon till döds i en för ändamålet färdigställd Grop. Jag kom även att bevittna en halshuggning, som fö hade den effekten på mig att jag gick ner 10 kilo i vikt.
Med detta i minnet ter sig kanske sveriges kriminalvård synnerligen human, även för mig.
Men jag anser att den ska var det, inte minst ur vårdhänseende.
Tack och god natt.

Skrivet av bosse ess, 2007-10-18 02:05

Det är jätteintressant ämne som man kan analysera ur flera synvinklar.

De flesta vill väl vara humana varelser som inte behandlar andra illa. Frågan är i vilken grad man vill vara human mot till exempel psykiskt sjuka människor som misshandlar, mördar och knäcker andra människors drömmar. Det är en verklig prövning vilken ställning man tar där. Jag tycker du är beundransvärd som ser människan bakom brottet. Jag har ett väldigt problem med det.

Jag tillhör nog dom som i första hand ser hur offret skadats av deras handlingar. Vet att jag upprepar mig, men det kan inte poängteras nog. Jag känner verkligen med kvinnan som begraver sin man, efter att han blivit brutalt attackerad. Och med mamman som plockar upp bitar av sin dotters själ och försöker pussla ihop dem igen, efter en våldtäkt. Jag har varit med om att se min mamma ligga inför döden, och med nöd och näppe kämpat sig tillbaka, efter en misshandel där "socialt missanpassade" pojkar gav sig på henne. Jag tycker man även ska ge offren ett ansikte. Och se deras lidande och behov av upprättelse.

Vad kommer till studier i fängelserna är jag inte helt omöjlig att ändra mig, även om det tar mig emot. Läser vardagligen här en ensam mammas kamp för att skaffa sig en utbildning och en ljusare framtid för sina barn. Jag läser hur även hon kämpat mot droger och annat, men ändå inte varit den som bestämmer sig för att misshandla andra för det. Visst kan man försvara missbrukare som förändrats av drogerna de använder, och därmed blivit personlighetsförändrade och våldsamma. Men jag kan inte försvara de som till exempel är villiga att mörda för pengar, eftersom de haft ett "tufft" liv och uppväxt. Det som skulle vara intressant är att se hur anpassade de som studerat blivit i samhället. Finns det program som följer upp vad de använt sin utbildning till? Och som visar på att de inte hamnat i fängelse igen? (om de begått brott igen kan man ju aldrig veta).

Även om en människa är psykiskt sjuk kan man väl känna agg mot honom eller henne?

Hatet förgör människan och jag tror det bäsa som offer är att släppa hatet. Men det krävs en viss upprättelse för att komma dit, tror jag. Att släppa hatet annars kan vara mycket energi och tidskrävande, och där tror jag straffen kommer in. Det behövs ett straff för att offret ska känna att "man kan inte göra detta mot mig och fortsätta sitt liv som vanligt" Jag tror alla människor har en gräns om vad som är etiskt eller inte, vad man gör eller inte gör. Oavsett uppväxten, har man vissa spärrar. Handlar det om psykiskt sjukdom är fallet förstås ett annat. Man kan ju bli psykiskt sjuk av sin uppväxt, likväl som man kan vara det rent genetiskt. Men friska människor har ett val, att göra det vettiga eller inte. Att kämpa eller välja den lätta vägen. Den långa vägen är ofta den lätta i slutändan. Genvägar har en tendens att bli senvägar.

Är med dig om att maktmissbruk inte ska förekomma. Fängelserna bör vara humana. Men fortfarande tycker jag straffen ska vara längre, mer kännbara. Vill avsluta med att säga hur glad jag är över att bratzen fick det straff de förtjänade ( rika ungdomar ska inte kunna köpa sig fria). Än är det inte fastslaget vad som händer härnäst, men jag blev otroligt glad över utgången denhär gången. Att tjejen grät av glädje säger väl en del om vem som talar sanning eller inte.

Bosse Ess jag tycker du skriver mycket tänkvärda inlägg, och hoppas du fortsätter kommentera här på bloggis. Behövs fler som du här. Med erfarenheter av livet. Det är det vi vill läsa om (eller iaf jag). Saker som kan ändra mitt eget tänkande.

Skrivet av Drottningen, 2007-10-18 12:06

Hej igen!
Tack för dina ord. Jag tror vi har ungefär samma värderingar. Det är inte i första hand mitt syfte att ändra din uppfattning som jag skriver. Det är för att få folk att förstå .att det är lagen som ska utforma straffet, inte anhörigas känslor. Därmed har jag inte sagt, att jag inte känner med offren. Jag är minst lika upprörd som du, över att offren skulle komma i andra hand.
Så är ju inte fallet. Men vad jag menar och vad lagen avser, är att straffet ska utmätas efter gärningen och inte efter vad offret, eller dess anhöriga känner. Skulle vi tillämpa lagen på detta sätt, är vi farligt ute. För ett antal år sedan ,blev en treårig tysk flicka våldtagen och strypt av en förövare i Tyskland. På rättegångens första dag, kom mamman till flickan in i rättssalen, gick resolut fram till förövaren och med ett välriktat skott mitt i huvudet ,med en revolver, sköt hon ihjäl honom. Hon blev, med lagens rätt, dömd till 11 års fängelse. Folkstormen blev enorm. Straffet ändrades till 6 års villkorlig dom. Villkorlig dom utmäts om det bedöms att gärningsmannen inte kommer att upprepa brottet. Som varnagel, som det heter. Jag har full förståelse för hennes handling. Jag har full förståelse för reaktionen hos allmänheten. Men jag anser att lagen inte får justeras efter känslor. Detta är mycket farligt.
Så kan jag erkänna att offren ofta får för lite uppmärksamhet. De får för lite ersättning för sveda och värk. Gör man en en jämförelse mellan USA och Sverige, så är skillnaden enorm. Ett överfall med kroppsskada som följd i USA, innebär oftast att offret tilldöms ett miljonbelopp. I dollar. I Swerige är det maximerat till ca 90.000:-. Detta anser jag vara ett hån mot offret.
Här måste helt klart en ändring ske. Oavsett graden av kränkning och lidande är beloppet detsamma. Ett förstört liv kan inte ersättas med pengar, men det kan underlättas. Jag anser dessutom att just kränkningar mot kvinnor, oftast tycks avfärdas alldeles för lätt. Här måste också en skärpning ske.
Jo bakomvarje brott finns en människa. Oftast två. Ett offer och en gärninsman. Båda är människor i grunden. Av olika anledningar har vägen blivit för krokig och smal för gärningsmannen. Han eller hon har blivit asocial som det heter, oftast på grund av asociala föräldrar eller gängtryck. Dessa måste sugas upp av samhället och ges en chans till utbildning och rehabilitering oavsett deras brott. Detta likaväl som samhället bättre måste se till offrets situation, väl och ve.
Jag tror mig förstå båda sidor mycket väl ,sedan jag själv överfallits och fått ett av mina ben sönderskjutet. Amputation av benet var i ett initialskede oundvikligt. Jag vägrade dock envist, vilket innebär att jag idag har båda benen kvar och kan gå nära nog obehindrat, efter fyra års intensiv träning..
Åklagaren yrkade på sex års fängelse. Domen blev tre. Jag anser att detta var ett alldeles för lindrigt straff. Inte därför att gärningen var riktad mot mig personligen , utan det råa sättet det gjordes på. Jag lämnades ensam med ett hånleende liggande svårt blödande på marken. Jag var helt obekant med gärningsmannen. Alla tre artärerna i mitt ben slets av och jag räddades till livet av en snabbt ingripande rådig person. Jag blev liggande på sjukhus i två månader och efter nio operationer och envis träning går jag idag utan större svårighet. Ersättningen blev futtiga 90.000 kronor för sveda och verk. Som väl var hade jag goda försäkringar och just tack vare mitt resande, också överfallsskydd.
Jag är skadad för livet och kan inte gå på en badstrand utan att väcka uppmärksamhet. Jag kan inte lyfta min fot normalt, eftersom den hänger. Detta innebär att jag ofta snubblar och faller. Jag är således själv ett offer, samtidigt som jag fortsatt förespråkar human kriminalvård.
Jag reagerar djupt på orättvisorna i samhället, vad det än gäller. Jag ser med oro på de ökande klyftorna mellan socialgrupperna , som hör till moderat politik. Jag ser att det som vanligt i denna politik, är samhällets svaga som får sitta i kläm. Jag är republikan, realist och socialist. Epitet som jag är stolt över och orubbligt står för. Jag har präglats av öden och upplevelser som är alldeles för vidlyftiga för att kunna relateras i denna blogg. Synd måhända. Ha det fortsatt....

Skrivet av Bosse Ess, 2007-10-19 01:58

Glömde att nämna det faktum att det finns statistik som klart försvarar fängelsestudier. Jag kan inte siffrorna idag. Jag kan dock säga att effekten är vederlagd. Varje intern som genom utbildning får ett arbete och återanpassas i samhället är en vinst för staten. En inlåst intern kostar enorma summor per dag.
Många har rehabiliterats, blivit kända till och med. Ett exempel är ju Lasse Strömstedt. Han är idag en respekterad återanpassad utbildad person. Ska försöka få en siffra på statistilken att erbjuda.
Som jag sagt förut så är det skillnader på en brottsling och en annan. Jag håller fullständigt med om att mord är mord, oavsett vilken bagrund man har. Tuff eller inte. Överlagt mord liksom rånmord, är väl egentligen värst och är ju riktiga mord. Vi har ju kategorin dråp och dråp i hastigt mod, som också på sitt sätt är mord men med andra förklarande omständigheter. Lovar att söka ta fram statistik och bättre underbyggnad. På återseende.

Skrivet av Bosse Ess, 2007-10-19 02:26

Bosse Ess
Jag har just läst dina anlägg. Om än 1.5 år gamla så är det förbaskat tänkvärda saker du skriver. Jag kunde inte sagt det du säger bättre själv.
Fortsätt med dina inlägg. Dom är mycket bra. Att du dessutom är Socialist bevisar också att du för övrigt har en vettig samhällsinställning.
Hoppas att du fortsätter att skriva.

Skrivet av Thompa Änn, 2009-01-19 13:32

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?