En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

MIA TÖRNBLOM

Mia Törnblom, mitt senaste hatoffer. Hon sitter och är käck och ärtig till den milda grad att man vill kasta upp. Men ändå beundrar jag henne. Hennes ärtighet som irriterar mig som f'n är väl beviset för att hon faktiskt har självkänsla, som hon förespråkar. Hon skiter fullt och ärligt i om jag tycker hon är avskyvärd eller bra, för hon ser sig själv som älskvärd och värdig ett teve-program. Vi behöver mycket mer av Mia i detta land, hon sköter sig själv och skiter i vad andra tycker- det tycker jag är jävligt strongt.

Jag har läst Mia:s bok "självkänsla nu", men retade bara upp mig. Dels för att hon ju skriver att folk med kass självkänsla behöver bekräfta sig själva. Jahaaaa, vad är det hon gör när hon skriver en bok? Svar: Bekräftar sig själv. En annan sak hon skriver är att fok med kass självkänsla upprepar sig hundraelva gånger för att bekräfta sig själva. Hon upprear sig hundraelva gånger i boken om hur bra självkänsla hon har.

Det är med en hat/kärlekskänsla jag läser ut boken. Jag älskar henne samtidigt som jag hatar henne. Jag vet inte vad det är med människan, som gör att jag känner liknande? Jag tror jag tycker hon är motsägelsefull. Ska jag vara riktigt jävla elak tror jag hennes självkänsla är rätt kass fortfarande, fast hon ger intrycket av att vara på topp. Fasader kan förvrida vekligheten (vilket hon även nämner i sin bok) En tredje sak hon skriver i sin bok som jag hänger upp mig på är att folk med kass självkänsla hela tiden behöver vara i fokus, i strålkastarljuset. Vad gör hon? Jo, hon skriver en bok, föreläser för direktörer (som hon jämt poängterar) och har en egent tv-show. Är det underligt att man med lite hjärnceller undrar hur bra självkänsla hon själv har? Detta eftersom hon följer sin bok till punkt och pricka.

Jag är förvirrad, hjälp.

Skrivet av Drottningen, 2007-10-19 19:34

Håller med. Hon är motsägelsefull. Jag önskar att jag kunde vara lite mer som den hon försöker ge sken av att vara...

Hur tänkte hon när hon bad Renee Nyberg vara med i TV-showen?

Skrivet av lilla_Py, 2007-10-21 11:00

Mia är inte motsägelsefull.
Du har ju rätt i vad du säger med att hon upprepar sig själv och skriver en bok. Anledningen till att hon har skrivit böcker är att hon vill dela med sig av sitt program och hjälpa andra med vägen till lycka, inte för att bekräfta sig själv.
Hon upprepar sig för att det ska fastna hos andra - det bästa sättet att lära sig på är via upprepningen. En gång räcker inte - hundra gånger så sitter det.
Mia har bra självkänsla och självförtroende, tro mig. Hade hon inte haft det hade hon inte kunnat lära ut det till andra för då hade hon inte vetat hur hon skulle göra, men det vet hon.

Skrivet av Kompis, 2007-12-17 04:09

Hur vet du att hon kan det då?

Finns de någon slags forskning kring att dessa personer har haft nytta av hennes "kunskaper"?

Har hon någon slags utbildning på området (nyfiken faktiskt!)?

Eller är hon bara en vanlig tjej som vill kamma hem pengar pga andras olycka? Jag tycker hennes vibbar skickar ut en slags dubbelt budskap.

Hon kanske kan vara en bra kompis, men att proffessionellt ta sig an olika personers problem, ska man ha utbildning för (vilket jag inte vet om hon har). Annars kan det braka åt skogen!

Vi kan inte veta innan dessa "försökskaniner" blivit utredda om 5,10-15 år.

Jag tycker inte personligen att psykologer måste vara bra pga utbildningen de har, men hoppas och tror att de har mer kött på benen, i att behandla andra.

Annars kan vi börja med låtsasdoktorer och låtsaskirurger. Visst låter inte det speciellt roligt? Psykologer karvar ju faktiskt i ens inre........

Skrivet av Drottningen, 2007-12-17 14:00

Och ska inte en bra självkänsla innebära att man tar sig an saker man behärskar och lägger det man inte behärskar åt sidan? Annars är det en fråga om självförtroende.

Iom det du skriver kan vi alla bli experter, eftersom vi alla har varit med om saker i livet. Hennes liv är inte mer eller beundransvärt än andras.

Skrivet av Glömde skriva..., 2007-12-17 14:06

Jag tycker boken är okej och tänkte att ett program skulle kunna vara bra, men när jag såg henne i tv blev jag bara matt. Hysteriska kvinna, det blir bara parodiskt och tröttsamt. För henne egen skull liksom. Lugn..

Skrivet av Bönan, 2007-12-17 15:19

Rene framstår som den man vill bli hjälpt av.....

Skrivet av Eller hur? , 2007-12-17 15:25

Det jag tycker är värst med henne är att 90 procent av det hon säger är gamla klyschor som "Det är insidan som räknas", "du måste älska dig själv för att kunna älska andra" osv, det finns ju ingen hejd på det. Även hennes tips om hur man ska förbättra sin självkänsla är bara omskrivningar av gamla visheter. Att hon sedan konstant talar om hur fruktansvärt bra hon är, säker på sig själv och vet exakt hur allt ligger till med alltid gör inte situationen bättre precis.

Skrivet av Zeite, 2010-02-26 14:37

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?