En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

JUL, JESUS OCH RELIGION

Mitt i allt julstök (joooo jag har redan börjat stöka), sitter jag och kollar repriser av Idol. Eller sitter och sitter....Imorgon ska jag vi ha julstök hemma med hela tjocka släkten, vi har bjudit in runt 15 pers till en trea, och nu förbereder jag knäck, ischoklad, mintkyssar, häller upp nötter, dadlar, fikon, polkagrisar och allt som hör julen till. Apelsiner med nejlikor och röda band, amaryllis, julstjärnor och hela fadderullan. Har fyllt hela spishällen med vitmossa= stor miljöbov, och dekorerat med en krubba, jesusbarnet, tre vise männen, och ja just det jungfru Maria glömde jag! Eller jungfru och jungfru. Har ni aldrig tänkt på att hon var världens mest övertygande otrogna tjej? Killen Josef är inte hemma på månader, och när han kommer tillbaka är Maria gravid. "Jo, men du vet Josef....det var Gud som befruktade mig" Dahh, vilken sköka!!

Vid det här laget hade min mans mamma börjat böla för länge sedan, hon som inte kunde slutföra Mel Gibsons Passion of Christ, utan stövlade demonstrativt ut från bion. Behöver jag säga att hon är religiös?? Det där piskandet på Jesus blev visserligen för mycket för mig med, men hon grät verkligen för Jesus skull, äkta tårar. Jag grät och skrattade om vartannat, mest för att jag kände mig tacksam för att jag inte var Jesus, just då i det ögonblicket.

I dag damp det ner skrifter från Katolska föreningen till mig och mannen. Vi lär vara de mest icke-religiösa katoliker jag känner. Inte för att jag för den delen heller är kommunist (som det vinklats till här ibland), nej men jag ser helt enkelt religionen som 1 nödvändig ibland, när man är utsatt för oerhörd sorg 2 ett sätt att förtrycka människor. Mitt förhållande till Gud är komplicerat.

Jag kollade på dokumentären där Carola drar till Betlehem, herregud vilken störd människa hon är! Om hon är äkta. Jag misstänker att det hela är en del av ett PR-trick. Att vara störd och skum säljer ju. Det fattas ett par skruvar hos henne helt klart. Men ev vore det en dröm att leva i hennes fantasivärld. Fatta skönt att bara flumma runt och säga: Hallelulja! i varannan mening. Själv är jag FÖR jordnära och realisk för att kunnan anamma hel religiösa stuket. Och NEJ jag borde inte gift mig inför en katolsk präst, men fatta att folk hade sett mig som en stor förrädare om jag inte gjort det. Det var nära till hjärtattack ändå för vissa inför det faktum att vi faktiskt gjorde ett Runaway-wedding.

Nu ska jag chilla med familjen imorgon och över nästan hela december. Mina tankar går till dem som inte har någon att fira jul med. Skulle vilja bjuda in dem alla!!

Skrivet av Drottningen, 2007-12-06 18:47

God Jul ;) Hoppas att det blir trevligt. Får du också lust att släpa in folk från gatan på jul?

Skrivet av Diana, 2007-12-06 22:08

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?