En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

BARNVERKSTADEN

Nu är det bestämt att vi under 2008 ska försöka "bli med barn". Jag har visserligen varit gravid vid 2 tillfällen, men nu är det bestämt att ett barn ska det bli.

Jag har ett problem som vanligt: Jag har en urinvägsinfektion som vandrat vidare. När min mamma väntade min ena syster fick hon njurbäckeninflammation och blev inlagd på sjukhus. Även jag har haft njurbäckeninflammation och legat på sjukhus. När det väl vandrar vidare mot njurarna drabbas man av hög feber och ryggont. Det krävs inläggning på infektionsavdelningen och intravenös antibiotika. Sedan har jag hört om dom som endast blir hemskickade med magiska piller, som jag gärna skulle vilja veta vad det är. Inkompetenta läkare finns det gott om! Jag hörde med min läkare idag (efter osäkerhet om de magiska pillrena finns) om 1 den kan läka ut själv. NEJ! 2. Den kan hävas med penicillinkur. Svar NEJ! Nu har jag träffat en mycket klok doktor som har gett mig Hiprex i förebyggande syfte för att inte drabbas under graviditet. Tack doktorn! Det är ett medel som äldre kvinnor brukar använda som är surhetsreglerande och inte på ngt sätt farligt. Varför en del drabbas av infektioner finns många orsaker till. Det kan vara torra slemhinnor tex, så nu fick jag vagifem som är som en liten stav man för upp "där" och skjuter iväg ett piller med som fastnar på livmodertappen, vilket ska göra slemhinnorna fräschare. Allt i förebyggande syfte inför graviditet. Jag är livrädd för njurbäckensinflammation och kommer aldrig slarva med hälsan igen.

Tydligen ska man mannen anv kondom om kvinnan är känslig för infektioner, men det funkar kanske inte speciellt bra för oss nu. Så det blev en massa "kärringmedicin" för mig. Apoteksdamerna undrade om jag inte var lite väl ung för vagifem, men jag förklarade läget för att inte verka helt suspekt. Det är bra att de är lite misstänksamma så man inte får i sig fel mediciner pga korkade läkare. De har trots allt 5års utbildning i medicin, apotekarna.

Har någon tips på vad man ska äta för vitaminer mineraler före graviditet? Jag har hört att B-vitamin krävs för att eliminera risken för ryggmärgsbrock (bråck?) hos barnet. Och även att jag håller koll på mitt sköldkörtelvärde under grav. Har man för litet värde kan fosterskador uppstå. Blir man så nojjig då man väntar barn? vi har inte ens startat än, och mannen kollar hur jag bullar upp mediciner hemma. Han tycker även att vi kan ta det lite mer naturligt. Inte som jag att *poff* nu ska vi göra barn! Han ser sig nog som en avelshingst nu........jag kanske bara ska häva ett par glas vin i honom, så han slappnar av....men då oroar jag mig för att "simmarna" blir slöa och det blir fel på barnen*skratt*. Usch vad hemska och besatta vi kvinnor kan bli när vi bestämmer oss för ngt. Nu blev det jääääättttepersonligt, men vafan!

Har ni kollat in Tiger_Lilys nya blogg förresten? Jättekul att hon fortsätter med bloggandet.

Skrivet av Drottningen, 2007-12-14 16:08

Jag struntade i vitaminer men eftersom jag inte dricker mjölk så fick jag ta lite kalciumtillskott och de fungerade bäst om man tog dem tillsammas med d-vitamin (tror jag det var). D-vitamin är ingen vitamin utan en hormon. Antar att den som döpte den inte visste det, men det kan vi diskutera vidare en annan gång. Annars är det bra med omega-3 fettsyror och en balanserad kost... Visst låter det lätt! Du ska inte äta järntillskott (tabletter) om inte barnmorskan (eller doktorn) säger det eftersom för högt järnvärde är farligt för barnet.

Lycka till!!

Skrivet av lilla_Py, 2007-12-14 23:33

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?