En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

LÄKARE

Jag har tröttnat på alla läkare som spelar med människors hälsa. Är man inte en läkare med mycket erfarenhet bör man höra med bakjouren eller annan kunnig läkare vid minsta tvekan. Istället vill de ge sken av att : Det här an jag! Vilket de i de flesta fall INTE kan. Men den fasaden ger en omedveten trygghet om att läkaren vet vad han/hon gör. Jag anser att läkare ska erkänna sina brister och sin okunskap i vissa sammahnhang och antingen remittera vidare eller som skrivet, höra med mer erfarna kollegor i närheten. Jag kan bli lite trött att de som genomfört läkarutbildningen tycks tro att de är färdiga läkare. Fel fel fel! Man behöver erfarnhet och kunskap, och inte minst ett engagemang att hela tiden utvecklas och hänga med i nya forskningsrön. Är man allmänläkare kan man inte vara insatt i allt, vilket jag aldrig begärt. När jag träffar en läkare som erkänner att : Det här kan jag inte, jag har för lite erfarenhet kring just detta ämne, blir JAG trygg. För jag vet att läkaren inte spelar rysk roulette med mig och att när han tagit reda på behandlingsformen som passar mig kommer den fungera. Ofta blir man nertryckt som ett litet barn (trots att jag har mycket teoretiska medicinska kunskaper själv), och ska tacka för den behandling man tilldelas och undvika allt ifrågasättande. Ibland tycker jag läkare verkar glömma att de är människor. Människor som ibland sitter och dagdrömmer, tänker på problemen med barnen eller huslånet. De är inte alltid närvarande och det märks.

Vårdcentralen undviker jag till varje pris. Det är så mycket läkare som jobbar där under kortare perioder, som inte behöver stå till svars för de komplikationer som inträffar patienter de behandlat. Det är ett stort omlopp av läkare som cirkulerar emellan de olika vårdcentralerna. När ni känner er orätt behandlade finns det saker ni kan göra:
1, Säg till att ni vill byta läkare, att ni inte är nöjda (i ögonblicket ni tappar förtroendet för en läkare) Tex att läkaren ignorerar er oro eller bagitaliserar den 2 Har ni blivit felmedicinerade kan ni göra en Lex Sarah eller Lex Maria-anmälan. Det gör ni genom socialstyrelsen. Ring dom! Läkare som inte är säkra ska varnas eller stängas av. De är inte lämpade att vara läkare. Detsamma gäller om ni känner er orättvisst behandlade ur vilken aspekt somhelst inom sjukvården.

Ibland har det hänt att läkare med falsk läkarlicens arbetar i Sverige (obs! det kan vara likväl svenskfödda som utlandsfödda) Se till att vara uppmärksamma, för att agera ut dessa från arbetsmarknaden. Det var ett uppmärksammat avsnitt om dessa läkare på Tv i somras. Skrämmande är ordet!

Skrivet av Drottningen, 2007-12-14 16:59

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?