En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

GLÄDJEDÖDARE

Nyårsafton och en massa fyrverkerier. Vackert ja, festligt ja, miljövänligt nej! Tittade på nyheterna och såg nyårsraketer från Sydney. Och nyss hade vi miljömöte på Bali, men vi bränner över 200 miljoner på fyrverkerier bara i sverige. Vilken glädjedödare jag är.

Läste Johanne Hildenbrandt´s krönika idag. Jag tänkte plädera samma sak som hon gjorde, nämligen att tänka över hur problem defineras som problem beroende vart i världen man bor. Världen är inte rik överallt. När du kämpar med att välja klänning inför festen inatt, skänk en tanke till exempel till den unga änkan som bor i ett flyktingläger i Sudan, och arbetar i den stekheta solen för att försörja sina barn. Hon som blir glad över det nyfödda barnet, men samtidigt förskräckt över hur hon ska försörja det. Barnet hon väntade när hennes mn blev ihjälskjuten. Problemen med klänningen eller extra kilot efter julborden, kan inte i hela min världsbild rubriceras som problem. Problemen här är inte större än vi gör dem.


Gott Nytt År 2008!

Nu ska jag ut och parta, och hur klänningen ser ut skiter jag i. Vem lägger märke till den en natt som denna, där de flesta har minst 5 drinkar i blodomloppet.

Skrivet av Drottningen, 2007-12-31 19:31

Ang. din kommentar: Sant, man kan inte veta, bara utgå från vad man blir serverad i tidningarna. Håller med om att tjejen borde vetat bättre.

Skrivet av Diana, 2008-01-08 16:52

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?