En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

En tjej som bara kallas drottningen av sin man, men som gott tycker att alla kvinnor ska se sig som drottningar och vara stolta över sig själva.

Hundra år sedan jag var och skrev på min blogg. Vad har jag att rapportera? Magen växer så det knaaaakar, jag har varit och gjort ultraljud i 3D och det var bland det underligaste jag varit med om. På bilderna syns piff och puff (som de kallas) inte tillsammans. Man har liksom provat att fyra av bilder på den ena eftersom de ligger totalt ihoptryckta. Jag tycker det ser ut som aliens som är intryckta i en vägg som närmast ser ut som smältande plast.

Min syster som är 42 idag blev "fotad" i magen av Lennart (han som var först med att fota bäbisar i magen). DET skulle vara något att minnas! Men det kostar nog skjortan och innebär en del risker. Jag har blivit erbjuden alla dess olika tester, men har bestämt mig för att välkomna det som kommer, utan att inverka på guds skapelse. Oj vad religiös man blev som gravid då!!

Det kommer bli en Wilson och Wera.

Man är inte snygg i kroppen nu, bristningar och stora tuttar. Stora tuttar kan man överleva, men det är inte lika kul när de...

Skrivet av Drottningen, 2008-07-16

Visa hela (4 kommentarer)

Tilde Fröling med danspartnern Alfred åkte ur Lets Dance, vilket var 100% korrekt. Konstigt nog har hittills folk röstat som väntat. Juryn lovordade Tilde och Alfred, men tittarna som röstade konstaterade ungefär det jag konstaterade. De hade ingen kemi, ingen äkta kemi. Det var en konstlad kemi, det var tvungna att kämpa sig till. Det leder mig vidare in på Tilde´s dansprestationer. Alltså jag trodde faktiskt att hon skulle vara kick-ass bra, men visade sig sakna rytm helt.

Tilde som person då? Det som slog mig under ett inslag var 2 saker.

1. " Asså, egentligen ville jag bli musikalstjärna när jag var liten, men tyvärr fick jag bara göra tv" Vadå bara göra tv? För det första finns det hundratalet runtom landet som gärna skulle byta, och för det andra har hon till 90% ett tv-program pga att hon har kända föräldrar med kontakter. Och för att folk gillar att titta på kändisarnas avkommor. Vem med alla hästar i stallet kan tycka ett program där man springer runt och gör...

Skrivet av Drottningen, 2008-01-26

Visa hela (5 kommentarer)

Jag är en galen bilkörare. Jag tutar. Jag kör fort. Jag fickparkerar i en jäkla fart. Jag använder en italienares temperament i trafiken. Jag har dock aldrig krockat eller orsakat olycka.

Jag hävdar bestämt att de som kör som sniglar orsakar fler olyckor än de som följer "flow-et". Säkert är inte det fallet, men det känns i mitt hjärta som det är sanning. Och det kanske ursäktar mitt beteende att ständigt ligga över 100-strecket. Jag blir ursinnig när folk kör för sakta. Det är nog det enda jag blir ursinnig över om jag tänker efter. Man borde bli ursinnig över saker som faktiskt är fel. Inte saker som är rätt. Hellre för sakta än för fort, enligt de flesta normalfuntade människor. Innebär detta att man har en slags störning? Har man blodstockning i hjärnan när man hatar trafikstockningar. Gamla kärringar (lärare, socionomer, den typen av medelålders kvinnor) , folk som inte hittar i stan, folk som ska leka poliser och visa andra hur man ska köra enligt lagen och...

Skrivet av Drottningen, 2008-01-15

Visa hela (2 kommentarer)

Nyårsafton och en massa fyrverkerier. Vackert ja, festligt ja, miljövänligt nej! Tittade på nyheterna och såg nyårsraketer från Sydney. Och nyss hade vi miljömöte på Bali, men vi bränner över 200 miljoner på fyrverkerier bara i sverige. Vilken glädjedödare jag är.

Läste Johanne Hildenbrandt´s krönika idag. Jag tänkte plädera samma sak som hon gjorde, nämligen att tänka över hur problem defineras som problem beroende vart i världen man bor. Världen är inte rik överallt. När du kämpar med att välja klänning inför festen inatt, skänk en tanke till exempel till den unga änkan som bor i ett flyktingläger i Sudan, och arbetar i den stekheta solen för att försörja sina barn. Hon som blir glad över det nyfödda barnet, men samtidigt förskräckt över hur hon ska försörja det. Barnet hon väntade när hennes mn blev ihjälskjuten. Problemen med klänningen eller extra kilot efter julborden, kan inte i hela min världsbild rubriceras som problem. Problemen här är inte...

Skrivet av Drottningen, 2007-12-31

Visa hela (1 kommentar)

Här sitter jag och funderar om självmord.....inte mitt eget, utan självmord i stort.

Självmord ses som en stor synd inom kristendomen, medan exempel självmordsbombare ses som martyrer. Nu är inte jag insatt i religion, men ser inte även (normala) muslimer det som en synd?

Självmord kan man tycka är en egoistisk handling, som efterlämnar mycket elände hos släkt och vänner. När jag var liten hade jag inte mindre är tre vänner, vars fäder tog livet av sig. Den ena är för övrigt en sk "kändis" idag. I sverige kan man bli känd genom att pippa i direktsänd tv, det säger en del om vad jag tycker om denne forne väns kändiskap. Men i alla fall lämnade dessa fäder efter sig familjer som gick sönder. Barnen började med diverse djävulskap och ställde mest till problem pga undertryckta känslor.

Självmord kräver en eloge i sig, eftersom det kräver ett visst mått av mod. Dessa människor som avslutar sitt liv gör det inte oftast genom ett humant sätt.

Hade jag...

Skrivet av Drottningen, 2007-12-28

Visa hela (2 kommentarer)

Ok. Utan vid vetskapen om detta när jag skrev mitt förra inlägg slog jag precis upp tidningen och läste Malin Wollins krönika i Aftonbladet.

Det hela handlar om just insemination som kommer bli tillåtet i Sverige 2008. Malin Wollin tycker att alla barn ska vara gjorda av kärlek. Hon skriver ur perspektivet av en 27-åring: " När jag var tjugo var jag övertygad om att det inte skulle bli några barn för min del" Fortsätter sedan lite lättsamt "Nåväl, då får jag väl bli en sådan där storstadskvinna som äter långa frukostar och har en vacker sekelskiftsetta i Birkastan". Men herregud, insememination är inget 20-åringar gör. Hur kan man vara övertygad om att det inte blir barn vid 20? Man har knappast börjat tänka över babyplanerna väl? Malin själv fick barn tre år senare. Jag menar för att skriva ganska smart i vanliga fall tycker jag detta var uberdumt skrivet!!

Malin är emot insemination, och tycker att alla barn ska göras med kärlek. Verkligheten ser inte sån ut....

Skrivet av Drottningen, 2007-12-28

Visa hela (5 kommentarer)

Jag kom iom en kommentar här att tänka över ett sk hett ämne. Utan en egentlig tanke över hur jag ska formulera mig kastar jag mig in i det.

Vilka har rätten att skaffa barn?

Jag börjar med att berätta om en dokumentär i SVT: Den handlade om ett par, kvinnan gravt CP-skadad och mannen "normal". Paret var uppenbarligen förälskade och betämde sig för att bli föräldrar. Kvinnan födde en pojke, och man fick följa deras vardag. Assistenten som redan arbetade hos kvinnan (som inte klarade sig själv), hjälpte till att ta hand om barnet. Mannen var även en stor hjälp. Mannen arbetade i deras jordbruk och fanns alltid tillgänglig. De fick hjälp av sociala med extra kontroller av barnets utveckling (som tyvärr var lite "sen" pga understimulering) Mamman hade extrema talsvårigheter och kommunicerade genom en dator, som fömedlade det hon skrev i tal. Det hela slutade med att de bestämde sig för att blir föräldrar ytterligare en ggn. Socialen (dvs en myndighet) avrådde paret, medan...

Skrivet av Drottningen, 2007-12-28

Visa hela (9 kommentarer)

Julklappar- check

Julmat- check

Julgodis- check

Julgran- check

Apropå julgranar. De står omslutna i sitt lilla nät hos försäljaren, och man tänker: Den där granen ser inte alltför stor ut (bor i en 2:a). Sedan släpar man hem granen, ställer den på plats och tänker ytterligare: Perfekt, inget kommer förstöra den här julen. Den sitter som en smäck! Sen kommer den stora chocken man inte väntat sig, man klipper upp nätet och: POFF! Allt runt den till synes lilla julgranen välter och går i tusen bitar. Den lilla granen är plötsligt minst 3 ggr större. Lätt logiskt tänkande kan man tycka. Men det är som att en bit av hjärnan slutar fungera i all julstress.

Vi kommer fira jul under julaftons-natt. Man väntar in morgonen den 25:e och öppnar sina paket när man är som mest trött och sliten, eller glad och i farten, beroende på hur mycket glögg man duckit. Vi har laddat upp med 4 sorters glögg nämligen. En spetsad med whiskey, en med rom osv. Det kan lätt bli lite...

Skrivet av Drottningen, 2007-12-21

Visa hela (3 kommentarer)