En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

En tjej som bara kallas drottningen av sin man, men som gott tycker att alla kvinnor ska se sig som drottningar och vara stolta över sig själva.

Jag kollade in Ellen show när jag var hemma sjuk häromdagen. Hon är för det första en helcool figur tycker jag. Det som är bland det coolaste är att man ser den glimten i ögat som man själv inte tycker sig ha längre. Hon kan se så full i f*n ut. Speciellt när hon intervjuar ett litet barn för någon dold talang ungen ska visa upp. Barnen blir lite splittrade av att inte kunna greppa hennes ansiktsuttryck. Vuxna brukar vara extra pedagogiska med barn och visar tydligt om de är glada eller förvånade, undrande eller välkomnande. Ellen ser så kryptisk ut att ungarna blir helt paffa!

Men till historien (det är inte bara jag som gör bort mig). Gästen Jessica Alba är tydligen som jag. Hon berättade att hon en ggn hade råkat få en brieost hängandes i arslet innan hon skulle skriva autografer. Hon hade alltså suttit sig på en ost (vad gjorde osten i soffan kan man undra), sedan hade hon gått ut och träffat sina fans. Efter ett tag råkade hon se sig i ett skyltfönster med halva osten...

Skrivet av Drottningen, 2007-12-14

Visa hela (2 kommentarer)

Det krävs D lilla extra för att ta sig an alla tabbar jag gjort senaste tiden. En av tabbarna var ganska pinsam och fick mig att ha en "ruttenhets-känsla" hela nästkommande dag.

Bilen hade pajat och jag fick ta buss och tåg till jobbet. Det matchade perfekt. Vägen hem gick dock inte lika perfekt e-som jag inte kollat upp tidtabellerna på kvällen. Väl framme med pendeltåget vid MIN station gick inte bussen mer än 2ggr i timmen, vilket inte alls matchade tåget. Jag var hungrig, frusen och trött som ett hemlöst barn, och ringde därmed taxi för den 3kilometer långa(?) sträckan hem. Taxichauffören ringer upp och säger: Jag är i närheten vart står du? Jag berättar att jag står vid TAXI-stolpen (smart tyckte jag) och han kontrar med: Jag är där om 2 minuter. Kanske var jag för trött för att inte lyckas koppla tidsbegreppet.

När jag lägger på ser jag en taxi komma körande mot centrum och tänker: Oj vad fort han kom. Han vinkade igenkännande, och jag vinkade lika...

Skrivet av Drottningen, 2007-12-14

Visa hela (4 kommentarer)

Jag har tröttnat på alla läkare som spelar med människors hälsa. Är man inte en läkare med mycket erfarenhet bör man höra med bakjouren eller annan kunnig läkare vid minsta tvekan. Istället vill de ge sken av att : Det här an jag! Vilket de i de flesta fall INTE kan. Men den fasaden ger en omedveten trygghet om att läkaren vet vad han/hon gör. Jag anser att läkare ska erkänna sina brister och sin okunskap i vissa sammahnhang och antingen remittera vidare eller som skrivet, höra med mer erfarna kollegor i närheten. Jag kan bli lite trött att de som genomfört läkarutbildningen tycks tro att de är färdiga läkare. Fel fel fel! Man behöver erfarnhet och kunskap, och inte minst ett engagemang att hela tiden utvecklas och hänga med i nya forskningsrön. Är man allmänläkare kan man inte vara insatt i allt, vilket jag aldrig begärt. När jag träffar en läkare som erkänner att : Det här kan jag inte, jag har för lite erfarenhet kring just detta ämne, blir JAG trygg. För jag vet att...

Skrivet av Drottningen, 2007-12-14

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är det bestämt att vi under 2008 ska försöka "bli med barn". Jag har visserligen varit gravid vid 2 tillfällen, men nu är det bestämt att ett barn ska det bli.

Jag har ett problem som vanligt: Jag har en urinvägsinfektion som vandrat vidare. När min mamma väntade min ena syster fick hon njurbäckeninflammation och blev inlagd på sjukhus. Även jag har haft njurbäckeninflammation och legat på sjukhus. När det väl vandrar vidare mot njurarna drabbas man av hög feber och ryggont. Det krävs inläggning på infektionsavdelningen och intravenös antibiotika. Sedan har jag hört om dom som endast blir hemskickade med magiska piller, som jag gärna skulle vilja veta vad det är. Inkompetenta läkare finns det gott om! Jag hörde med min läkare idag (efter osäkerhet om de magiska pillrena finns) om 1 den kan läka ut själv. NEJ! 2. Den kan hävas med penicillinkur. Svar NEJ! Nu har jag träffat en mycket klok doktor som har gett mig Hiprex i förebyggande syfte för att inte drabbas under...

Skrivet av Drottningen, 2007-12-14

Visa hela (1 kommentar)

Mitt i allt julstök (joooo jag har redan börjat stöka), sitter jag och kollar repriser av Idol. Eller sitter och sitter....Imorgon ska jag vi ha julstök hemma med hela tjocka släkten, vi har bjudit in runt 15 pers till en trea, och nu förbereder jag knäck, ischoklad, mintkyssar, häller upp nötter, dadlar, fikon, polkagrisar och allt som hör julen till. Apelsiner med nejlikor och röda band, amaryllis, julstjärnor och hela fadderullan. Har fyllt hela spishällen med vitmossa= stor miljöbov, och dekorerat med en krubba, jesusbarnet, tre vise männen, och ja just det jungfru Maria glömde jag! Eller jungfru och jungfru. Har ni aldrig tänkt på att hon var världens mest övertygande otrogna tjej? Killen Josef är inte hemma på månader, och när han kommer tillbaka är Maria gravid. "Jo, men du vet Josef....det var Gud som befruktade mig" Dahh, vilken sköka!!

Vid det här laget hade min mans mamma börjat böla för länge sedan, hon som inte kunde slutföra Mel Gibsons Passion of Christ,...

Skrivet av Drottningen, 2007-12-06

Visa hela (1 kommentar)

Nu har jag kollat Idol!

Amanda & Maria fick mig att tjuta, som den blödiga människa jag är. Jag satt och grät fanimej, det har aldrig hänt till Idol förut, inte denna säsong, inte andra säsonger. Jag kan identifiera mig med Marie eftersom vi har samma sjukdom, vilket inte är en askungesaga. Fast jo, Marie är en askungesaga. Att ta sig igenom idol med den sjukdomen är inte lätt. Och vi verkar lika blödiga, eftersom man är tacksam när livet verkligen är som bäst. Vi vet vad det sämre alternativet innebär.

Att Bert Carlson kallar henne fet, är värt en stor jävla snyting. För det första är han inte smal själv, för det andra är hon inte rund för att hon äter mycket. Nu har jag sluppit just den delen som genom ett mirakel, jag är nästan för smal, vilket inte läkarna kan begripa.

Jag är nog lika envis som Marie. Har jag gett mig f*n att jag ska leva precis som alla andra, gör jag det. Hur sjuk jag än känner mig. Jag har arbetat 150% jämt, och knappt orkat ha...

Skrivet av Drottningen, 2007-11-30

Visa hela (2 kommentarer)

Amanda: Kirsti jämförde henne med Pippi och Marilyn Monroe, jag kan bara instämma och säga att hon hamnar där mittemellan. Jag skulle dock jämföra henne med Madonna eller Gwen Stefani. Hon har en rispig röst, en egen nisch och en egen stil. Hon kan vara äkta egen, utan ett "eget" som är amerikaniserat, som det mesta i Sverige är. Det är som att folk sitter och tänker ut en egen stil i Sverige. Amanda bara har "Det". Hon har ett eget flow som känns bekvämt och som tillhör ovanligheten i musik-Sverige (förutom Timbuktu)

Sam: Var min favorit ikväll. Han överraskade med en röst som skulle kunna sjunga mig i säng. Njea, men han var skönt raspig och säker. Min favorit ikväll. Mannen min sa förra veckan att han tyckte Sam hade en bra röst. (Säger kanske mer om min tondöva man) Men ikväll tyckte även jag om Sam (hoppas inte jag är tondöv)

Evelina: Hon behöver sjunga ett riktigt tekniskt besvärligt parti för att prestera som allra bäst. Hon presterade inte som bäst...

Skrivet av Drottningen, 2007-10-19

Visa hela (2 kommentarer)

Mia Törnblom, mitt senaste hatoffer. Hon sitter och är käck och ärtig till den milda grad att man vill kasta upp. Men ändå beundrar jag henne. Hennes ärtighet som irriterar mig som f'n är väl beviset för att hon faktiskt har självkänsla, som hon förespråkar. Hon skiter fullt och ärligt i om jag tycker hon är avskyvärd eller bra, för hon ser sig själv som älskvärd och värdig ett teve-program. Vi behöver mycket mer av Mia i detta land, hon sköter sig själv och skiter i vad andra tycker- det tycker jag är jävligt strongt.

Jag har läst Mia:s bok "självkänsla nu", men retade bara upp mig. Dels för att hon ju skriver att folk med kass självkänsla behöver bekräfta sig själva. Jahaaaa, vad är det hon gör när hon skriver en bok? Svar: Bekräftar sig själv. En annan sak hon skriver är att fok med kass självkänsla upprepar sig hundraelva gånger för att bekräfta sig själva. Hon upprear sig hundraelva gånger i boken om hur bra självkänsla hon har.

Det är med en...

Skrivet av Drottningen, 2007-10-19

Visa hela (7 kommentarer)