En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Drottningens bloggis

En tjej som bara kallas drottningen av sin man, men som gott tycker att alla kvinnor ska se sig som drottningar och vara stolta över sig själva.

För tredje gången i mitt liv gjorde jag förra månaden ett Hiv-test. Enbart en hälsokontroll trodde jag, men väl på plats fick jag veta att ett Hiv-test ingår i priset. Med dallrande stämma fick jag fram; Nej, jag är nog inte förberedd för det! Sköterskan tittade på mig och sa: Men det är inte bättre att skjuta upp det. Varför ville jag smita undan?

Antagligen för att jag ser det lättare att inte veta, och hellre dör knall och fall. En del tycker det är bättre att veta om sina sjukdomar för att kunna förebygga och behandla. Men i mitt fall satte försvarsmekanismerna stopp direkt. Jag tillhör inte dem som levt ett vilt liv, och bytt män som trosor,snarare tvärtom. Jag har aldrig haft ett "one.night", utan sex i längre relationer. Rent realistiskt var risken minimalisk, eftersom jag även är gift. Och det visade sig "hallelulja" att jag var helt frisk. Men risken finns ju där, och det är vetskapen om den risken som ger en total dödångest i en vecka. Man hinner tänka...

Skrivet av Drottningen, 2007-07-01

Visa hela (90 kommentarer)

I Sverige har ungdomar inte mycket till respekt för varandra. De mobbar, de stjäl, de sover på lektionen och kallar läraren fitta. För 10-20 år sedan gick inte mobbingen lika långt. Idag har den hittat nya former, och trappats upp till mordhot och misshandel. Nu är det vanligt att skolbarn varje dag blir mordhotade över nätet. Dessa barn är livrädda för att gå till skolan. Ord är jobbiga nog och jobbigare om de innefattar hot om misshandel, förnedring eller dråp. Tex: "Om du kommer till skolan imorgon, ska vi ge dig fan för att du trotsar oss". Och dessa hot är inte enbart hot. Den personen som blir hotad vet att mobbarna kan löpa linan ut. Hur kommer det sig att skolan inte kan stoppa detta? Svar, för chattrummet är okontrollerbart OCH barnen har noll respekt för lärarana.

De spottar läraren i ansiktet, för de vet att ingenting händer. Men skulle det mot förmodan hända, kanske inget händer i hemmet. Ingen förändring alls sker. Barnen har makten i skolan. Jag har t.o.m...

Skrivet av Drottningen, 2007-07-01

Visa hela (0 kommentarer)

Vi svenskar är i regel inte värst troende kristna. Inte som man tänker sig en trogen kristen med veckovisa kyrkobesök, dekorerade väggar med kors och krusifix. Vi följer de största kristna sakramenten som dop, bröllop och begravning i kyrkan. Men vi tänker inte värst mycket över Gud den allsmäktige och hans inverkan i våra liv.

Inte förran vi blir sjuka eller drabbas av djup sorg!! Då plockar vi alla fram en sorts tro på högre makt. Min mamma drabbades av en hjärnblödning, när jag var 13. Hon har aldrig varit speciellt troende. Men där i sin sjukbädd slöt hon ett avtal med Gud. Det lät ungefär såhär: Snälla Gud, om du låter mig överleva ska jag bli en bättre människa, jag ska sluta röka och lite annat, som vi skrattar åt idag. Men faktum är att mamma aldrig skrattat åt det, hon tar avtalet mellan henne & Gud på stört blodigt allvar. Hon har aldrig lagt fingrarna runt en cigarett igen, inte en enda! På sin höjd har hon promenerat en meter bakom pappa när han röker...

Skrivet av Drottningen, 2007-06-28

Visa hela (2 kommentarer)

Ofta hör man att folk resonerar efter ett standardtänkande)
"När man har barn ska man inte ge upp för lätt. Dagens föräldrar ger upp alldeles för lätt. För barnens skull ska man arbeta sig igenom svett och tårar för att lappa ihop äktenskapet. Har man inga barn inom äktenskapet är det mycket lättare resonerar andra. Det är bara att ta sitt pick och pack och söka lyckan hon någon annan"

Det tänkandet för mig är helt främmande. Har man inga skyldigheter att arbeta sig igenom svett och tårar, mot varandra som vuxna människor? Har man ingen skyldighet mot den vuxna mäniskan man älskar, eller mot kärleken man delat? Jag har nyligen hört det resonemanget i min närmaste krets, och det gör mig fly förbannad. En rejäl utskällning fick den människan: hur kan du påstå att kärleken inte är det främsta skälet till att kämpa?

Jag menar absolut inte att det ska vara lättare med barn, utan mer en tie-break, det vill säga att kärleken alltid är värd att kämpa för...

Skrivet av Drottningen, 2007-06-28

Visa hela (0 kommentarer)

Efter ett program med Fredrik Lindström som tog upp den svenska mentaliteten, tar jag mig friheten att skriva lite om skillnader mellan svenskar födda av svenska föräldrar och svenskar födda av utländska föräldrar, och hur vi har tillåtelse att uttala oss. Nu viskar Ni: RASIST. Men faktum är att jag är gift med en blatte som inte ens är född i Sverige och har själv ett utlandsklingande efternamn. Och då har jag en sorts oskriven rätt enligt blattar och svennar att uttala mig. Det är väldigt konstigt detdär.

Det är ungefär som att man tolererar att min man som är chilenare, ställer sig i en bar & bråkar med en mörkhyad person, med en massa "rasistiska" uttalanden som följd. Ponera att min blonda mamma ställer sig i samma bar och säger jävla blatte till en mörkhyad person. För det finns 0 och ingen tolerans. Det är samma sak när det gäller min rätt att uttala mig, man tolererar att en "medblatte" säger nedlåtande saker som blatte. Blatte har iof inte samma negativa...

Skrivet av Drottningen, 2007-06-28

Visa hela (2 kommentarer)

Jag satt och funderade över dethär med hur våldtäkter har ökat i Sverige. Förr skulle jag ha varit rädd för själva våldtäkten, smärtan och skammen. Men i dagens läge kan jag säg att det är att smittas med Hiv jag är mest rädd för. Smärtan och skändningen skulle jag kunna leva med, men är dödsrädd för smittor av olika slag. Tänk dig vilken makt en Hiv-smittad våldtäktsman har över en människas liv och död. De njuter säkert 100 ggr om när de vet att de troligen smittar tjejen med detta fortfarande dödliga virus.

Men till de våldtäktsmän som inte har Hiv har jag en motfundering;) Har NI ärligt talat tänkt på att tjejen du våldtar kan vara smittad med viruset?? Begäret att inta kontroll och makt är större än rädslan för att bli smittad.Nu har jag inte sett statistik på om våldtälterna sker under skyddade former, men tvivlar starkt på det. Hur lätt är det att trä på en kondom samtidigt som man slåss med offret? Faktum är att de flesta våldtälter sker...

Skrivet av Drottningen, 2007-06-27

Visa hela (2 kommentarer)

Häromdagen kröp jag ned brevid min man och undrade "Älskar du mig?" Du säger i alla fall inte att du älskar mig. Varpå min man tittade på mig och undrade "Jag vet inte om jag älskar dig, för hur definierar man det?"
Men du älskar ju dina barn säger jag, hur kan du veta hur man definierar det då? Jag flyger upp ur sängen redo att kasta krukor och bomber. När jag lugnat mig började jag grubbla och riva hår. Han kanske har rätt. Hur sjutton definierar man att älska?

I början när man träffas säger man: Jag gillar dig. Efter ett tag: Jag har känslor för dig. Och när bröllopsklockor ringer: Jag älskar dig. I filmer innebär det oftast att man är redo att kasta sig framför en bil för att den man älskar inte ska skadas. Eller att man heroiskt hugger av sin ena arm för den andra.

Det skulle jag knappast göra för min man!! Även om jag säger det till honom. Ärligt talat, vem vill göra det för en som inte ens kan säga att han älskar mig. Men antagligen är han ärligare,...

Skrivet av Drottningen, 2007-06-27

Visa hela (2 kommentarer)