En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Elins bloggis

Nä, så mycket mer skrivande på bloggen blev det inte (men desto mer på licen) innan det var slut på friden och dags för nästa resa.

Efter att i lite lagom dålig tid ha krånglat runt med biljettbokningar (hur svårt kan det vara när en resebyrå är involverad, är inte poängen då att jag bara kan säga vart jag vill åka och när och så tar dom hand om resten?), hotellbokning (hur mycket ska man jaga det biligaste, sunkigaste och avlägsnaste stället när jobbet betalar? Promenadavstånd till konferensen, dåligt samvete och pool utanför fönstret slutade det med), registreringar hit och dit, visum ansökan (om jag inte ens känner igen namnen på sjukdomarna som det frågar efter borde jag väl inte ha dom?) och allt annat praktiskt så var det dags för hataktiviteten packa.

Att resa med ryggsäcken kändes av någon anledning dumt, så jag fick för mig att skaffa en resväska (kan ju vara bra att ha, om man ska köpa mycket glasskulpturer eller något). Hur som, helgen innan var...

Skrivet av Elin, 2012-10-29

Visa hela (2 kommentarer)

...är vad jag har ägnat sommaren åt (och det går ju för det mesta bra, så länge man inte åker tåg i sverige i alla fall). Vi kan ju ta och börja med Juli...

Först transporterade jag mig medels simning, inga förseningar, men lite blött var det ju. Både nedifrån och uppifrån, nästan så det var svårt att veta vad som var upp och ner faktiskt. Men så länge man sam mot strömmen kom man ju i alla fall framåt. Bara att paddla på alltså! (om inte annat så för att hålla värmen)

Väl på land igen visade det sig att jag nog inte hade haft det blötast trots allt. Ett par halvdränkta föräldrar mötte upp, den ena med en heldränkt mobiltelefon som tydligen inte uppskattat simturen den fått i innerfickan under regnstället. Efter det gick den som tåget, signalfelen och kontaktfelen duggade tätt och en ersättning var tvungen att sättas in. Så blev mamma först i familjen med en ’smartphone’, men förväntar sig ändå att kunna få telefonsupport från barnen sina. Har hon...

Skrivet av Elin, 2012-10-07

Visa hela (1 kommentar)

Vad vore väl hösten utan en joggingtur på Lidingö! Få saker kan göra kontorsarbete mer uthärdligt än lite långlopp och efterföljande kval, således spenderades helgen på tåg, i leriga löparspår och på ännu mera tåg.

Det hela började alltså i fredags, med en svår chock då tåget

  1. kom i tid
  2. avgick i tid
  3. ankom i tid

Däremellan hade vi inte ett enda oplanerat stopp, långsamtgående lokaltåg framför, tågmöte, signalfel eller annat knas. Oj! Ännu mera oj var att hemresan gick lika bra. Med andra ord, Lund-Stockholm tur och retur på utsatt tid – första gången på länge, länge som en tågresa i Sverige har fungerat så bra för mig.

Fredagen rundades av med en god och trevlig middag med föräldrarna, som tagit sig till Stockholm enkom för att hejja på. Eller var kanske lingonsyltleveransen den verkliga anledningen? Glad för båda är då jag!

Det stopp i transportflödet som inte kom med tåget kompenserades till viss del på lördagen. Då var...

Skrivet av Elin, 2012-10-03

Visa hela (2 kommentarer)

...i Lund! Och med det en och en halv i Sverige! För första gången på länge, länge. Det känns som det var ett år sedan, men kanske är det inte riktigt så illa (om vi inte räknar hundår eller så). Hemma igen innebär också kvällar med datorn som sällskap och möjligen tid att uppdatera. Så den där återuppståndelsen jag funderade på för ett par månader sedan (som ju kom av sig en aning av att jag var på vift jämt och ständigt) kanske händer ändå. I vilket fall följer nog en sommaruppdatering snart! Kronologi är inte bra för hjärngymnastiken, ni vet, så det kan komma lite gott och blandat, huller om buller.

Så, en vecka hemma efter att ha ägnat sommaren åt att irra runt på många ställen som inte var hemma innebär ett och annat att packa upp. Och visst är det skönt att packa upp väskan på riktigt, inte bara packa om den. Detta säger jag trots att packa upp är något jag tycker synnerligen illa om, det är till och med värre än att packa i, och det vill inte...

Skrivet av Elin, 2012-09-20

Visa hela (1 kommentar)

..och givetvis tillägnas den mitt favoritänme, resor. Speciellt resor med SJ är en favorit, en dag med SJ blir alltid en spännande dag! Och en dag då jag får öva delar av mitt ordföråd som vanligen ligger vilande. (En extra bra upplevelse blir det när man laddar med grillning, öl och whiskey till klockan tre på natten och sedan packar... men, nåja, som man bäddar får man ligga, eller kanske man slipper bädda om man inte ligger?)

08:50
En något trött Elin sitter på en bänk på stationen, försöker att inte somna och funderar på om frukost vore en bra idé. Somna är kanske lite svårt för att sittställningen är synnerligen obekväm på grund av de två monterade ryggsäckarna som var för jobbiga att ta av, men inte svårt nog.

09:20
Automatiska SJ-tanten: "SJs tåg blabla med ordinarie avgångstid 09:25 har ny beräknad tid till 09:35"
-> Jahaaaa... surprise surprise.. där rök dom bytena, det kunde väl varenda jävel räkna ut att 8 respektive 11 minuter inte skulle vara...

Skrivet av Elin, 2012-07-07

Visa hela (1 kommentar)

...eftersom jag gjorde det mesta av 'måste-se' sakerna förra gången jag var i Melbourne så kunde veckan avnjutas i lite lugnare tempo, i hopp om att återvända till jobbet i någorlunda utvilat skick.

Vädret här är inte det allra roligaste heller, så det är inte så lockande att springa runt och göra saker ute, istället har vi varit på en massa museer/utställningar. I måndags var det "Vienna Art & Design", intressant utställning (även om det blev lite väl många designade teserviser tillslut). Tisdagen bjöd på fint väder och långpromenad längs floden till Collingwood Childrens Farm för att titta på fåren, getterna, hönsen och alla de andra.

Vi fick med oss varsin gratis macka och muffin från caféet också, inte dumt! Sedan hem till filmkväll med två katastrofalt dåliga filmer. Onsdagen var regnig igen och dags för nästa museum, Melbourne Museum, och "Tutankhamun and the Golden Age of the Pharaohs" (kö, kö och kö för att ta sig...

Skrivet av Elin, 2011-08-18

Visa hela (4 kommentarer)

..sluta tjata! :P

Jag har kommit fram till Melbourne, bara en knapp timme sen tillslut. Sen tog det i och för sig mer än en timme att ta sig igenom passkontroll, tull etc. Inte lätt när man måste köa med folk som inte kan nog med engelska för att förstå hur dom ska fylla i blanketterna för att bli insläppta. Då tar det tiiiiiiid!

Men, men, det var ju flera dagar sedan! Sedan dess har vi varit till stan för att "Yell for Cadel" (årets segrare i Tour de France), druckit varm choklad både en, två och tre gånger, ätit lammburgare, promenerat längs floden, ätit ännu mer, varit på fotboll och druckit några liter te för att hålla värmen innomhus. Inte bra med oisolerat och ingen värme när det är typ 10 grader utomhus!

Till veckan inga planer, annat än sovmorgon. :)

Skrivet av Elin, 2011-08-14

Visa hela (2 kommentarer)

De senaste dagarna har vi hunnit med både ett och annat, drällt runt i stan, varit ut på en av öarna och sett både rosa delfiner och jättebuddha, åkt bergochdalbana, badat och så vidare. Typiska aktiviteter för en trevlig semester. :) Men nu är det slut på Hong Kong vistelsen och det bär av mot Australien! Jag ser fram emot att få det lite svalare, lite större boyta än de senaste dagarna, lite mjukare säng (soffa), lite större dusch och såklart sällskapet! :D

Bara ett 9 timmars flyg och alla transporter, väntetider och krångel som ligger mellan....

Skrivet av Elin, 2011-08-10

Visa hela (1 kommentar)