En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Elins bloggis

Jul, nyår och några dagar till

Julen firades stort och ståtligt, delvis i Uppsala och delvis i Dalarna.

(Tätaste granen vi haft på åratal!)

Sen blev jag däckad i halsfluss istället för att åka upp till Umeå och åka skidor. Blä tänkte jag om det, men ska man vara sjuk kan man lika gärna vara det när man hälsar på föräldrarna och kan få lite service där man ligger i feberkoma!

Tillslut kom jag till Umeå ändå, efter många timmar på buss, tåg och väntsalsbänk (SJ var till och med mer misslyckade än vanligt och det tog några timmar mer än det borde). I Nordmaling har dom inte insett det här med att SJ borde dö än utan vill jättegärna ha tåg

(det står "Snart tuffar tågen" på skylten och nedräkningen är i sekunder!)

I Umeå var det fortfarande vintrigt och fint (men ingen skidåkning blev det efter att halsflussen förstört allt..).

Solen är inte uppe mycket på vintern, kanske för att den gömt sig under täcket?

Eller vänta nu.. där var den visst

Men under täcket kanske man borde stannat den dagen för det var tillräckligt kallt för ögonfransarna att frysa ihop när man blinkade.

Efter en sista vecka i Norrland var det dags att ge sig av söderut, länge än jag någonsin varit förut i landet! (utom de där 20 timmarna då jag var där på intervju)
Ett par dagar innan jag skulle åka upptäckte jag till min förvåning att det stod på kontraktet till rummet att det var omöblerat (på ett annat ställe hade det nämligen stått möblerat). Omöblerade studentrum känns ju lite dumt, och jag hade ju verkligen ingenting mer än två väskor med mig så det skulle ju bli lite tomt, och hårt att sova...

SJ var till och med ännu taffligare den här gången med jätteförsenat nattåg, knappt någon värme i kupén, snö i gången, två toaletter i hela tåget, ingen bistrovagn (frusen), missade anslutningar och försenat tåg söderut och det hela höll på att sluta i katastrof (eller i alla fall hemlös över helgen).

Kom fram vid 16 istället för strax innan lunch på fredagen och nycklarna till rummet skulle hämtas ut senast fem i en annan del av stan, och sen låg själva rummet i ytterligare en annan del av stan. Att släpa på all packning när jag irrade runt och letade efter nycklar och rum kändes inte så lockande, men visst måste det väl finnas förvaringsskåp på stationen tänkte jag. Men nej! Feta tunga väskor och vilse i stan med femtio minuter kvar till stängning kanske inte var optimalt, men det gick på något vis. Det gick till och med ganska bra fram till nyckelupphämtningen, sen blev det vilse, mera vilse, släpa tunga väskor långt, inte ha en aning om var jag var, ringa bostadsbolagets kundtjänst och yla, ännu mera släpa och så tillslut...

Hade jag haft en säng att kollapsa på hade jag varit nöjd och glad, en madrass hade också varit bra, ett liggunderlag helt ok, men... eftersom jag kommit fram flera timmar senare än jag tänkt och affärerna hade hunnit stänga så det blev till att krypa ner i sovsäcken och lägga sig på golvet. Dagen efter var jag inte så pigg men lyckades ändå släpa mig iväg och köpa en rejäl luftmadrass, en elektrisk luftpump, ett duschdraperi och några pocketböcker. Sen blev det en stillaliggande helg! (förutom en liten rekognosceringstur till universitetet så att jag skulle hitta på måndagen när jag skulle börja)

Lund var inte så inbjudande (den här gången heller), fuktigt, grått och blåsigt, men i en bättre stund kunde man ändå se det här från mitt fönster (och det ser ju ok ut)

Och efter en eländig fredag så kunde det inte gärna bli värre! (fast fredagen var ju inte helt misslyckad, jag fick ju nånstans att bo över helgen ändå)

Skrivet av Elin, 2010-01-18 23:46

kommer våren snart dit?

Skrivet av Felix, 2010-01-22 20:35

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?