En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Elins bloggis

Första kvartalet i ett huj

Jag har ju visst aldrig tid att skriva!

Men för att ni inte helt ska misströsta, eller tro att jag gått under jorden så... här kommer suddiga/gryniga bilder från de senaste månaderna! (Jag har visst inte haft kameran med mig utom en gång och då fotade jag som ett fyllo... och min mobilkamera är ju vad jag betalade för så dom bilderna gör sig bäst om man står på långt håll och kisar.)

I slutet på januari var jag på kick-off med jobbet på Snogeholmsslott. Fint värre med kakelugn på rummet, god mat, vinprovning och chokladpralinsprovning. Två dagars föredrag om vad folk gjort och ska göra. Jag presenterade mina icke-existerande prestationer 2009 (dvs visade bilder från ösregnet på Vätternrundan) och mina lika icke-existerande mål för 2010 (sa att jag inte hade en aning om vad jag skulle forska på), drack gammeldansk (blä!) och lyckades på något mirakulöst sätt hålla mig vaken på samtliga föredrag.

Sen kom mamma på besök! Vi strosade runt på stan, åt god mat, hyrde bil och for till IKEA på shoppingtur (i "snöstorm"). Vi åkte inte fel en enda gång trots vår långa och trogna vana att irra runt i tomma industriområden och kom hem igen med bilen överfull med grejer. Spenderade halva söndagen med att montera möbler och efter en del om och men och pizza hade vi fått ihop allt (och utan den "otekniska" av oss skulle det inte gått alls så bra så sluta säg att andra vet bättre!). Bokhylla, skohylla, matta, soffbord, madrass (som inte kan få punktering), skrivbord modell mindre och två lånade fåtöljer gjorde susen för att rummet skulle börja kännas som lite mer acceptabelt att bo i.

Sen skolkade jag från jobbet ett par dagar och for till Umeå på skidläger. Skulle ju åka Vasaloppet, och hade av diverse anledningar inte åkt skidor alls den här säsongen och kanske tre mil totalt de senaste tre åren, inte optimalt upplägg. I Umeå var det i alla fall bra, strålande sol, kallt, hyfsade skidspår och trevligt sällskap. Kom hem med skinnlösa hälar efter ovana pjäxor, hasade runt i tofflor och hoppades att det skulle hinna läka till Vasaloppet (det gjorde det nästan i alla fall).

Ett par veckor senare skolkade jag från jobbet igen och åkte hem till föräldrarna, vidare till Mora och Sälen med buss. Sen skidor till Oxberg där jag sur, arg, besviken och omåttligt bitter blev släpad ur spåret (typ) efter att allt gått åt ###. Inte ens fick jag en gratis skotertur. Men buss till Mora i alla fall, sen bil tillbaka till föräldrarna, kasta ner allt i väskan och iväg till tåget tillbaka till Lund efter alltför lite sömn. Vaknade till på platsen för nästa lopp, förhoppningsvis är det lite mindre snö där när det är dags.

I Lund var det mer eller mindre vår när jag kom tillbaka (och tur var väl det för jag vill inte se mer snö på ett tag!).

Tyvärr fanns ingen tid att njuta av att vägarna var bara och solen lös för det var bara att börja jobba. Från styrhytten i labbet var utsikten inte riktigt lika trevlig...


Men jag har ju i alla fall en ny folietäckt kompis!

(Faktiskt har jag en till också, som är klädd i ännu mer folie! men den är lite kameraskygg än så länge..)

Annars så har jag.. jobbat, slitit, pluggat, ätit för mycket thai-hämtmat, fortfarande inte lärt mig vilken dörrknapp som öppnar vilken dörr på jobbet och upptäckt att "cykelvägen" jag använt hela vintern tydligen inte alls är en väg utan en gräsmatta. Inte har jag heller förstått varför dom stoppar i citron- och mintte bland gröntte sorterna eller lärt mig att tycka om dom (det smakar ju diskvatten respektive tandkräm!). Jag har fått min första föreläsning inställd "på grund av snöstorm", så här efter 26 år i de snöiga delarna av Sverige. Och jag kan nästan förstå vad folk säger här nere nu, för det mesta. Till och med danskarna ibland. Och det underlättar ju lite med tanke på att min handledare är dansk.

Och eftersom jag fortfarande i stort sett bara sett Lund täckt i snöslask och grovsalt tror jag det är bäst att jag väntar lite med att säga vad jag tycker om stan.

Skrivet av Elin, 2010-03-13 23:31

Upp till kamp, systrar (o bröder), till nästa Vasalopp :)

Skrivet av Rijke, 2010-03-14 09:57

Får jag komma och leka i ditt labb?

Skrivet av Mona, 2010-03-31 00:36

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?