En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Elins bloggis

En vecka i lite lugnare tempo...

...eftersom jag gjorde det mesta av 'måste-se' sakerna förra gången jag var i Melbourne så kunde veckan avnjutas i lite lugnare tempo, i hopp om att återvända till jobbet i någorlunda utvilat skick.

Vädret här är inte det allra roligaste heller, så det är inte så lockande att springa runt och göra saker ute, istället har vi varit på en massa museer/utställningar. I måndags var det "Vienna Art & Design", intressant utställning (även om det blev lite väl många designade teserviser tillslut). Tisdagen bjöd på fint väder och långpromenad längs floden till Collingwood Childrens Farm för att titta på fåren, getterna, hönsen och alla de andra.

Vi fick med oss varsin gratis macka och muffin från caféet också, inte dumt! Sedan hem till filmkväll med två katastrofalt dåliga filmer. Onsdagen var regnig igen och dags för nästa museum, Melbourne Museum, och "Tutankhamun and the Golden Age of the Pharaohs" (kö, kö och kö för att ta sig in, runt och ut där), följt av en utställning av diverse diverse sten, fossil etc (desto folktommare på dom utställningarna). Utmattade och med en rejäl överdos av stenar tog vi oss hem för nästa filmkväll, denna gången rustade med bättre filmer. Torsdag, igen regnigt, första anhalt för dagen en mycket imponerande liten LEGO utställning (jämte hönorna veckans höjdpunkt).

Golvet, staffliet, byrån, piedestalen, fruktskålen och tavlan - alltihop i LEGO! Den som ändå hade tid, talang och bitar nog...
Efter det bar det av till en TV/Film/Dataspelsutställning som hade en hel del att titta (och pilla) på. Sedan var det utställningsöverdos igen och det blev varm choklad och hemgång (och mer filmkväll).

Bara två dagar kvar innan hemfärd nu...

Skrivet av Elin, 2011-08-18 15:57

Cultural junkies it seems. Men bra!?

Skrivet av Gösta, 2011-08-18 20:19

pilla på, det gillar ju jag ;)

Skrivet av Rijke, 2011-08-20 00:52

men alltså, inget vin alls???? Lund var inte heller så överdos av vin, men av parker och pipppisar som var helt härliga. Öppna föreläsningar på uni hade inte börjat ännu, men Lund bjuder på mer i höst, studenterna har börjat invadera, och busspriserna har höjts.

Skrivet av Rijke, 2011-08-20 00:54

Är Melbourne i augusti att rekommendera eller inte? Har ju förhoppningsvis chansen att åka på en kul konferens där i slutet på augusti nästa år

Skrivet av Mona, 2011-10-21 20:50

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?