En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Elins bloggis

Liiiiiiiiiiiiiiidingö

Vad vore väl hösten utan en joggingtur på Lidingö! Få saker kan göra kontorsarbete mer uthärdligt än lite långlopp och efterföljande kval, således spenderades helgen på tåg, i leriga löparspår och på ännu mera tåg.

Det hela började alltså i fredags, med en svår chock då tåget

  1. kom i tid
  2. avgick i tid
  3. ankom i tid

Däremellan hade vi inte ett enda oplanerat stopp, långsamtgående lokaltåg framför, tågmöte, signalfel eller annat knas. Oj! Ännu mera oj var att hemresan gick lika bra. Med andra ord, Lund-Stockholm tur och retur på utsatt tid – första gången på länge, länge som en tågresa i Sverige har fungerat så bra för mig.

Fredagen rundades av med en god och trevlig middag med föräldrarna, som tagit sig till Stockholm enkom för att hejja på. Eller var kanske lingonsyltleveransen den verkliga anledningen? Glad för båda är då jag!

Det stopp i transportflödet som inte kom med tåget kompenserades till viss del på lördagen. Då var det först busskö, ut ur tåget kom man men sedan var det kö ner för trappen, genom spärrarna och heeela vägen till bussen.

Och sedan väskinlämningskö, lämmeltåg till starten, bajamajakö, löparkö (det är inte ofta förr jag har varit med om totalstopp i löparspåret på ett flertal ställen), och sist men inte mist - mera busskö! Men tack vare lärdomar sedan tidigare år och arrangemang var vi ute i nog god tid, så varför klaga!

Klaga kan jag däremot göra på mig själv, någon gång borde jag väl lära mig att faktiskt träna ordentligt inför sådana här saker? Eller i alla fall ha förstånd nog att ställa in om jag inte har tränat? Eller ställa in om jag börjar känna mig förkyld, som jag gjorde på fredageftermiddagen? På den fronten verkar jag vara osedvanligt tröglärd.

Med andra ord, 30 km med en möjlig förkylning i kroppen och väldigt lätträknade träningspass – tjoho! Helt smärtfritt var det inte, men med mitt första Lidingölopp för att sätta perspektiv på saker och ting tror jag att det alltid kommer att kännas förvånansvärt lätt. I mål kom jag och de enda bestående krämporna några dagar efter är två blå-lila naglar och halsont, så det får väl ändå räknas som godkänt. Men nästa år, då ska jag minsann träna innan! (Hahaha, trodde jag ja...)

Skrivet av Elin, 2012-10-03 20:24

Full av beundran, efter så lite träning dessutom, är jag och hoppas du får tid att träna mer nästa år, om du nu springer då. Det var iaf väldigt trevligt att fara till Stockholm och heja - trots att ditt chip var ett av de hundratalet chip som inte fungerade...grymtgrymt. Lingonsylten hoppas jag smakar bra där i södern.
Hoppas också att SJ klarar av att hålla framtida förväntningar efter en så lyckad resa!

Skrivet av Marijke, 2012-10-06 22:43

Missförstå inget nu.. förväntningarna på tågen är desamma som vanligt. Det här räknas som en anomali. :)

Skrivet av Elin, 2012-10-07 20:32

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?