En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Elins bloggis

Dit och hit, fram och tillbaka och runt litegrann...

...är vad jag har ägnat sommaren åt (och det går ju för det mesta bra, så länge man inte åker tåg i sverige i alla fall). Vi kan ju ta och börja med Juli...

Först transporterade jag mig medels simning, inga förseningar, men lite blött var det ju. Både nedifrån och uppifrån, nästan så det var svårt att veta vad som var upp och ner faktiskt. Men så länge man sam mot strömmen kom man ju i alla fall framåt. Bara att paddla på alltså! (om inte annat så för att hålla värmen)

Väl på land igen visade det sig att jag nog inte hade haft det blötast trots allt. Ett par halvdränkta föräldrar mötte upp, den ena med en heldränkt mobiltelefon som tydligen inte uppskattat simturen den fått i innerfickan under regnstället. Efter det gick den som tåget, signalfelen och kontaktfelen duggade tätt och en ersättning var tvungen att sättas in. Så blev mamma först i familjen med en ’smartphone’, men förväntar sig ändå att kunna få telefonsupport från barnen sina. Har hon inte fått något om bakhoven här?

Enormt mycket regn har ju sina fördelar (?) trots allt – det är inte varje år man får en rejäl sjö att plaska runt i utanför huset (och i jordkällaren)!

Efter denna fuktiga Dalasemester var det dags att dra söderut, med hopp om bättring på vattenfronten. Men det kanske är lite optimistiskt när en reseguide säger Grey, overcast skies prevail much of the year, bringing rain and hail with them. No matter what time of year you visit Bremen, an umbrella is always useful.. Men nåja, det kan ju inte vara värre än Lund!

Så till Bremen bar det alltså av. Tåg skulle ju ta lite väl lång tid (även om man inte räknar med några förseningar alls), så flyg blev valet även denna gång. Och inte vilket flyg som helst, utan ett jättelitet ett! (I alla fall från Köpenhamn, från Arlanda var det mer normalstort). Inte sedan Dala Airports glansdagar har jag flugit i ett så litet plan, 33 platser, lågt i tak, minimalt benutrymme och en bagagehylla stor som ett whiskeyrör... men till och med det kom fram i tid. Inte bara storleken påminde om Dala Airports glansdagar, utan även passagerarna som skumpade dubbelvikta kring med sina kostymer och portföljer (och CAD-ritningar, det var helt klart det som var temat för dagen). Bremens flygplats var dock lite större och gav inte lika mycket garage-i-skogen intryck, men fortfarande liten nog för att man skulle kunna plocka upp sig bagage och vara ute på 15 minuter eller så. Utmärkt. Sedan hade jag (nästan) två hela veckor på mig för tillfälligt samboliv, skriva på min lic, och ägna kvällar och helger åt diverse nöjen. Inte illa!

Välplanerad som alltid (eller är det tur?) lyckades jag pricka in kulturfestival den första helgen, med gott om god musik och god mat. Och helt ok väder! Ytterligare en bonus var betongskeppet, inte varje dag man är ombord på ett sådant. Andra helgen var det gummibåtsregatta och över-gummibåts-lopp. Först, löp tvärs över floden på 100 hopknutna gummibåtar. Krypning inte tillåtet. Svårt såg det ut, men i alla fall en av ca tio lyckades. Del två bestod i att 50-100 lag á två personer skulle paddla sina (runda) gummibåtar (med bara händer som paddlar) en bra bit ner (eller var det upp?) för floden. Inte lika avslappnat som att guppa ner för Sävarån med en öl i näven som vi gjorde för några år sedan, men såg nog så roligt ut! För dagen strålande solsken och perfekt att istället lulla runt längs stranden (med en öl i näven), äta bratwurst, och varför inte avsluta dagen med ett fenomenalt fyrverkeri.

Veckorna där flög fort förbi och när det var dags att fara därifrån kunde jag konstatera att

  1. Reseguiden hade rätt, regnet var rikligt (men det var ju inte torrare på hemmaplan). Ska man ändå jobba hela dagarna gör det inte så mycket med regn, och det höll sig ju relativt torrt när vi som mest önskade det!
  2. Tyskakunskaperna var inte riktigt så bortglömda som jag befarat, i alla fall förståelsen kom tillbaka och med lite mer och djupare arkeologiska utgrävningar i min hjärna kanske jag hittar konversationsfärdigheterna också.
  3. Att vara produktiv och ha ett liv brukar ju inte gå ihop alls, men ibland så! Inte bara det ena och det andra gick bra, utan också det tredje och jag for därifrån med flera kapitel skrivna och mindre stressad än på länge.

Efter Bremen var det dags för en till tvådagars semester, den här gången bar det av till Umeå och några dagars i goda vänners lag. Dit var det också flyg som gällde, Bottniabanan går det ju sisådär för. Hur kul det är att flyga Bremen-Umeå utan att bli ruinerad kanske jag tar en annan gång... I Umeå träffade jag i alla fall, förutom nämnda goda vänner, även solen. Som vanligt är det Norrland man ska till för att hitta den, varför envisas folk med att åka söderut egentligen? Efter några dagar där med promenader, runda i stan, leka på Energicentrum i Klabböle, bullbak och mycket annat kändes det nästan som jag aldrig flyttat...

Juli avslutades och Augusti påbörjades med ett kort återbesök i Lund. 6 dagar i stan för att skrivaskrivaskrivaskriva. På det ena, det andra och det tredje, och då givetvis inte komma någonstans med någondera. Och så skulle det göras en poster till årets sommarskola, blärg. Och en födelsedagsfest som var tänkt att sluta tidigt, men slutligen slutade tidigt nästa dag istället. Helt enkelt en hektisk avslutning på månaden, som raskt suddade ut alla spår av en lugn, ordnad, och rofylld tillvaro där jobb blev gjort.

Och sedan var det dags för Augusti, och ännu mera runtfarande. Vi får väl se om jag hinner dit innan det är dags fara igen...

Skrivet av Elin, 2012-10-07 22:34

haha, tänk vad mammor "kräver". Till sist börjar jag vänja mig vid det lilla tangentbordet trots nacken. Tycker faktiskt den är riktigt behändig.

Jag är sååå glad att våra barn finns.

Skrivet av Rijke, 2012-10-20 21:49

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?