En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Elins bloggis

Woho, vi har internet på nya bostället! Stranden fann vi utan svårigheter (tack, tack herr Rogach), bussturen var precis så 'scenic' som han lovade, stranden var ren och inte så full och det var knappt några turister där. Perfekt!

Det var ”very hot weather warning” dock, som ropades ut i högtalarna mest hela tiden, och hajnätet kändes inte enbart betryggande utan lite oroande också.. Ungefär som alla skyltar man ser med ”desinficeras var X:e timme”. Vad ska dom göra det för? Vad är det för hemska sjukdomar som sprids annars? Aaaahhh, jag kommer att dööö!

Soligt var det hela långa dagen också så vi är möjligen en aning rosa/röda just nu. Fläckvis. Blir stiligt att gå runt med i stan! Planen för imorgon är at shoppa, eller snare fönstershoppa för min del eftersom jag inte har någon plats i väskan :)

Skrivet av Elin, 2011-08-06

Visa hela (3 kommentarer)

Så, nu är konferensen över och ledigheten tar vid! :)

Igår var det som sagt rundtur som stod på schemat, något historical trail i New Territories. Föredrag hela förmiddagen sedan lunch på konferensstället som vanligt, och där någonstans tappade jag bort mitt resesällskap och hamnade vid ett bord fyllt av professorer istället..Huvva, vem vill prata jobb under lunchen? Men med konferensens ordförande till bord var det inte så mycket att välja på..

Efter den något ansträngda lunchen så var det dags att leta reda på turbussarna, och då hade mitt resesällskap varit fräcka nog att gå dit på egen hand så jag fick klara mig själv. Taskigt! När jag stod som bäst och begrundade mitt öde så kom delar av mitt lunchsällskap, på betydligt skämtsammare humör utan herr ordförande, och erbjöd sig att adoptera mig till sin grupp. Så det blev till att spendera eftermiddagen med tre uppsluppna finska professorer för min del. Inte heller det fy skam och det var en trevlig...

Skrivet av Elin, 2011-08-05

Visa hela (2 kommentarer)

Lyssna på föredrag hela dagarna blir ju lite segt faktiskt, så igår skolkade vi lite och tog oss till Hong Kongs förmodligen turistigaste plats - the Peak. En timme köande för att komma upp och en halv för att komma ner.. men fin utsikt var det! Både bort från stan

och in mot stan.

Vi lyckades ju till och med vara där så vi fick se det både i dagsljus och mörker, inte dumt! Och, för första gången sedan vi kom hit, vi frös utomhus! Betydligt kallare där uppe, och framförallt blåsigt, men inte mindre fuktigt för det. Att komma ner i stan igen var inte helt skönt..

Idag är det bara föredrag på förmiddagen, sedan rundtur! Och imorgon är det dags för mig... :(

Skrivet av Elin, 2011-08-04

Visa hela (1 kommentar)

Hålla bloggen uppdaterad var det ja!

I lördags förmiddag damp vi ner i Hong Kong efter en ganska obekväm flygtur, checkade in, sov, gick ut och promenerade och gick vilse (så klart). Hitta här är inte det lättaste, speciellt inte när man har en förvirrad navigatör och en förvirrad GPS. Men tillslut hittade vi tillbaka till hotellet!

På söndagen var vi lediga och inte allt för jetlaggade så vi tog oss en promenad i hettan.

(Vi gick även förbi hostellet där vi ska bo nästa vecka, det kommer att bli intressant...)

Sedan började konferensen, inte världens bästa konferens direkt men den går an. Vi har skolkat lite på eftermiddagarna för att hinna med annat. Ikväll bar det av för att titta på den klassiska Hong Kong skylinene. :)

På fredag är det dags för mitt föredrag, ser inte fram emot det alls. Men sedan är det semester igen!

Skrivet av Elin, 2011-08-02

Visa hela (2 kommentarer)

...god dag bloggen! Det var länge sedan sist! Dags att umgås lite igen kanske? Bäst att passa på när det nu faktiskt händer saker, och inte bara är ”jämna plågor”. :)

Låt oss starta med ett klassiskt mastodontinlägg för att täcka upp allt som hänt sedan senast, och vad är det då som har hänt det senaste året? Jo det har regnat, en faslig massa. Så där som det gör i Skåne 90% av året. Också har jag jobbat en faslig massa, så där som jag gör 90% av min vakna tid.

Sen blev det juni, och då började det hända saker! I väl snabb takt faktiskt, knappt jag hinner sova längre.

Först var flytt som gällde, tömma korridorrummet och släpa allt till min nya lägenhet. Äntligen eget kök! Och både sovrum och vardagsrum! Tjoho! Lyckan var stor, men det var inte många dagar i lägenheten innan det bar av på äventyr.

Dags för TjejVättern med mamma, det var lite annat än långvättern det! Väldigt trevlig cykeltur i ganska bra väder och mycket bra sällskap. (Men...

Skrivet av Elin, 2011-07-27

Visa hela (2 kommentarer)

Fyra kokande heta dagar i Prag hade vi. 20 grader kallare hade varit trevligt, 10 hade varit ok. Vad som helst mindre än de 39 vi hade som toppnotering och de 33 som var bottennoteringen hade känts bra. Men Prag var fint även i bastutemperatur och vi hade väldigt trevligt!

Dagarna spenderades trots värmen med att avverka turistattraktioner i ganska god fart, och med att zick zacka mellan parker, restauranger och glasserveringar. Och en typisk dag gick konversationen något i stil med:
- Öööhh, vaaarmt…
*promenera nån timme*
-Oh, det här ligger på toplistan över saker att se i Prag!
- Oh, titta på kön till entrén!
- Ja men det var ju fint på utsidan i alla fall!
- Börjar inte du med bli lite törstig/hungrig?
- Gick vi inte förbi ett ställe nyss?
*lunch/middag/fika*
*promenera ännu mer*
- Åh, titta ett till ställe som vi vill se! Med ännu längre kö!
- Och titta där, ett stånd med kylda drycker!
- Åh, var är närmsta park?
*promenera, däcka på en bänk, börja...

Skrivet av Elin, 2010-08-18

Visa hela (1 kommentar)

8 juli promenerade jag hem och hade inga planer på att ens tänka på jobb förrän 9 augusti (riktigt så bra lyckades jag inte, men nästan. Mailkorgen fylldes ju upp så fasligt fort att jag var tvungen att i alla fall läsa det som kom in). Nåväl, efter att galopperat runt i på kullerstenar med 25 kilo väska på ryggen och matsäckspåsen i famnen (höll sånär på att missa tåget) och suttit på ett överfullt tåg och svurit åt att det inte fanns vare sig bageutrymme eller ljuddämpare på folk så damp jag tillslut ner i kökssoffan på fredagskvällen blöt av svett, trött, nöjd med att ha flytt Skåne och laddad för Vansbrosimmet!

Lördagen slappade jag för fullt, samt provade om jag fortfarande gick i förra årets våtdräkt (det gjorde jag). Även om det knappt verkade behövas, 21 grader i älven var det! Annat det är 15,5 som vi hade året innan…

Men ändå, en bruk vaselin att smeta in över hela kroppen bara för att vara på den säkra sidan. Inte aaaaals kletigt....

Skrivet av Elin, 2010-08-16

Visa hela (2 kommentarer)

Sen var det tillbaka till Lund och jobbet för ytterligare tre veckor. Tre väldigt varma veckor visade det sig. Runt 30 grader varmt och inte mycket till AC på jobbet, svettigt värre. Men man blev väl motiverad till att hålla bra arbetstider, 8-16 och sen ut i solen! Och ut och träna.. Efter Vättern var det också dags att dra igång med träning inför Lidingöloppet, den här gången med ett superlungt program i hopp om att varken knän, höfter eller hälsenor ska protestera. *håller tummarna och offrar en imaginär get till högre makter*

I ett försök att lära oss att gilla Skåne tog en arbetskamrat och jag en tur till stranden. Åkte tidigt för att komma dit innan det var fullt, och sen var det för varmt för att orka cykla den dryga milen tillbaka till Lund så vi blev kvar till solnedgången.

Det är tydligen ganska populärt att cykla dit att döma av dels

och dels

(Det var så fullt senare på dagen att...

Skrivet av Elin, 2010-08-16

Visa hela (2 kommentarer)