En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Elins bloggis

Det är både ett och annat som blev bortglömt under semester, bland annat har jag glömt hur länge sedan det var jag uppdaterade senast.. Jag trodde att jag hade skrivit om Vättern, men det var visst bara önsketänkande. Så nu börjar vi från början, sommaren 2010:

Början på sommaren får väl räknas som Vätternrundan den 19 juni. Slapp gladeligen undan att titta på kungligt bröllop men lyckades faktiskt komma ihåg att gratta pappa på födelsedagen.

Packa är som alltid en pärs, men jag lyckades faktiskt få ner allt i ryggsäck + sovsäck + påse med skor och hjälm. Inte illa tycker jag!

Efter som övriga som jag skulle till Motala med inte bor i södern så fick jag fixa transport dit på egen hand i år, det slutade med att annonsera efter skjuts (dö, SJ, dö!!! Hur svårt kan det vara att ha plats för lite mer packning på tågen än en handväska, va???) på ett cykelforum och tack och lov ledde det till napp. Hann dock bli ganska orolig...

Skrivet av Elin, 2010-08-16

Visa hela (2 kommentarer)

Som vanligt dyker det upp 40 saker som bara måste göras precis nu på jobbet när det verkligen inte finns tid... men det får lösa sig någon annan dag! För att...

...nu är det äntligen dags!

Ponnyn är putsad, väskan packad, all ogjord träning ångrad... Motala here I come! :D

Imorgon bitti bär det av dit och lördag midnatt rullar jag därifrån, återstår att se vad klockan är när jag kommer dit igen.

Håll tummarna för att vädret är (betydligt) bättre än förra året! (och håll tummarna för att jag fortfarande kan gå på söndag!)

För övrigt så har Herbert, min husspindel, växt sig förskräckligt stor sen jag flyttade in. Han börjar nästan bli lite... äcklig. Silverfiskar måste vara en bra diet, eller så är det riskakesmulorna som gör honom fet. Dags att sätta honom på diet innan mina tår hamnar i bytesstorlek...

Skrivet av Elin, 2010-06-16

Visa hela (1 kommentar)

Vad mycket man hinner med när man jobbar bara åtta timmar om dan! Rena semestern ju (eller så är det bara mina referenser som är trasiga nu igen...).

Jag har hunnit städa, betala alla bortglömda räkningar, fylla på garderoben med rena kläder igen, laga mat, gå på karneval, vara social (besök nu igen! :D), bli grillad i solen, göra slut på pengar, och kanske bäst av allt: Jag har hunnit åka vilse i Dalby massor av gånger! (...det betyder alltså att jag har hunnit träna)

Jag har hittat (efter tips) en superduper fin femmilsrunda som jag tagit mig runt ett par gånger nu. Förutom att man behöver samsas med lösa kor och bandfordon delar av vägen så är det toppen! I alla fall halva vägen, sen blir det motvind.

Och vissa dagar blåser det mer än andra, som idag. Friska byvindar från NV (kulingvarning längs kusten), tjoho, perfekt att träna i! Då behöver man ju inte åka så långt för att få ett rejält pass, och medvind iväg är ju alltid en bra idé (och att träna...

Skrivet av Elin, 2010-05-25

Visa hela (0 kommentarer)

...jag är utsläppt igen!

De senaste två veckorna har jag bott i labbet och inte sett dagens ljus överhuvudtaget (nattskift). Men nu är det sluuuut! Drygt 1000 spektran senare! Slutsatserna efter dessa veckor är: platinapartiklar är tråk, iridium på iridium är inte det allra bästa att mäta på (av möjligen uppenbara orsaker), volfram oxiderar nå vansinnigt och är ungefär lika lätt att bli av med som kackerlackor, och guldpartiklar är rena actionfilmen. Och om jag behöver se ett enda kol 1s spektrum till de närmsta veckorna kommer jag att.. lägga mig ner på golvet och sparka och skrika! (eller något)

Men den allra viktigaste slutsatsen är ändå att jag är BÄST på Tetris! (i alla fall bäst av de jag jobbade med under dessa veckor)

Och min födelsedag, ja... den tillbringade jag i labbet. Med stimulerande uppgifter som att mäta miljarder (kändes det som) likadana C1s spektra och stå och stirra på en tryckmätare, och den något roligare temperaturmätaren (101 Kelvin är...

Skrivet av Elin, 2010-05-17

Visa hela (4 kommentarer)

Det är minsann inte bara misär här nere! (Även om vädret motiverar till det)

Nån gång för länge, länge sedan (helgen efter påsk kanske?) var föräldrarna ner och hälsade på! Och med sig hade dom en halv djungel och min mycket efterlängtade cykel! Nu ska här tränas!

Helgen var mycket trevligt med mycket promenerande runt, runt och runt. Förfasa sig över hur mycket tinnar och torn dom sätter på vart hus här nere är gaska roligt. Botansika trädgården hade precis börjat bli grön, vilket på den tiden fortfarande var ganska imponerande. I Lomma kunde man både se Öresundsbron och stora båtar på långt håll.

På "landet" (en hel mil från Lund, då måste man ju vara i riktig obyggd!) så kunde man se ett och annat exotiskt djur (fasaner) och en del mindre exotiska djur (rådjur). Och såna här:

Det har vi inga i stan! Jag saknar dom faktiskt... Hellre deras vilda skrin än...

Skrivet av Elin, 2010-05-17

Visa hela (2 kommentarer)

Är detta Radiotjänst som försöker ge en diskret hint eller bara två hungriga sniglar som bestämde sig för att det var värt besväret att klättra upp en meter på en vägg och sedan ut på postlådan bara för att slemma i sig en namnlapp till frukost?

Jag vet då vad jag tycker låter mest sannolikt...

Skrivet av Elin, 2010-05-14

Visa hela (2 kommentarer)

Bara för dig syster, jag vet ju att du har kommit att gilla aluminiumfolie nästan lika mycket som jag gör. ;)

Och för att riktigt ge er känslan som man har efter att ha jobbat några dagar och inte sovit så mycket så är bilderna härligt oskarpa!

Om man vill gräva sig igenom dem som en mullvad, tumla i dem som en delfin...

Eller så kanske man bara gillar långa folieklädda stavar...

...och folieklädda hyllor med foliebeklädda saker på...

Själva vakuumkammaren får vi ju inte glömma...

...eller gasbehållarna...

...fyllda med giftiga saker...

Mest måste man bara passa sig för att andas in på fel ställe och skapa gnistor och dylikt. Och det är ju inget problem alls när man kombinerar elektricitet och vattenslangar. Eller hur var det nu? Har...

Skrivet av Elin, 2010-05-12

Visa hela (2 kommentarer)

Kliande glasfiberränder på hals, händer och armar, brännmärke efter upphettat folie på kind och läpp, blått finger efter närkontakt med en fläkt, mikrad mat för nionde dagen i rad, bula i huvudet efter att ha blivit nockad av en turbopump, blåmärken på knäna efter att ha krupit runt på ett betonggolv fullt med skruvar, hamrad på av hagel på väg hem och i säng klockan sex på morgonen.

Och i mätväg så har vi dåligt tryck i kammaren, temperaturmätning som bara fungerar när den vill, metallager som blir dubbelt så tjocka som dom borde, metaller som inte syns i mätningarna fast dom borde vara där, diffraktionsmönster som mest ser ut som någon nyst på skärmen, mikrometerskruvar som lossnar så alla positioner måste kalibreras om, jonpump som håller på att dö av sina egna ångor, kammare så fullpackad med instrument att man inte kan använda hälften av dom utan att vara väldigt nära besläktad med en bläckfisk, läckande vattenslangar och blodspår från mätplatformen...

Skrivet av Elin, 2010-05-12

Visa hela (0 kommentarer)