En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Filmer!

Jag kollar en hel del på film, kanske inte dom mest populära men här har jag täbkt skriva om både bra och dåliga filmer, enligt min smak. Så får ni komma med era kommentarer. Oavsett om ni håller med eller inte!
mig eller inte.

När jag satt och väntade på att bilen skulle tankas klart idag så satt jag på passargerar sätet, och fastnade för "airbag" märket. Den ska blåsas upp vid eventuell krock.

Vet att det inte är det intressantaste ämnet men började fundera över filmer, hur ofta ser man en krock kudde blåsas upp när någon krockar? Inte ens i filmer som ska vara verklighetstrogna. Inte vad jag kan komma ihåg ialafall.

Men film är ju film, men människor får högre tankar om sig själv genom filmer. Att man klarar fler slag, eller "borde" orka springa mer, eller annat onaturligt. Vissa filmer visar att vi är jätte sårbara medans andra visar att vi tål hur mycket stryk som hellst.

Jag har inte sagt att "jag" blandar ihop verklighet och film. Men inbland får man en funderare på hur man själv skulle reagera vid en speciell situation. Men att visa i film att man klarar sig utan att airbagen fungerar i full fart kan nog bidra till att fler utmanar ödet.

kör om när dom egentligen inte bör...

Skrivet av Esen, 2008-01-26

Visa hela (0 kommentarer)

Baby (Jennifer Grey) är den blyga tjejen på bara 17, som blir förälskad i den något äldre dansaren Johnny (Patrick Swayze). Händelsen utspelar under 1963, på en semesterort där de rikare familjerna slår sig till ro under semestern.
Den måttligt uttråkade Baby började intressera sig för en av dansarna, Johnny. Som har sina rötter i slummen.

Dom inleder en passionerad romans som dom måste hålla hemlig för föräldrarna pågrund av fördommar. På grund av abort så kan Johnnys danspartner inte vara med på kommande föreställningar så Baby antar sig utmaningen att lära sig dansen.

Med många skratt och en hel del misstag så börjar hon bli en helt annan person, Baby går från en lite klumpig tjej till en glamorös kvinna under bara några veckor. Hon stöter på en hel del påfrestningar och måste i slutet välja om hon klarar av att göra sina föräldrar besvikna eller inte.

-----------------------

Jag gillar den här filmen väldigt mkt, den får det att krypa i benen...

Skrivet av Esen, 2008-01-19

Visa hela (0 kommentarer)