En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Flan

Huvudmenyn

Mental-orgasm!

Vad kan vara bättre än att i ur och skur stöta på människor som är lite extra trevliga, som en busschafför eller en kassör på macken. Det är något som verkligen kan göra ens vardag betydligt bättre, och absolut trevligare.

Det tråkiga är att man sällan reflekterar över det. Man lägger oftast märke till när raka motsatsen trampar in i vår vardag. Som när jag och mina vänner åkte till Timrå på en mycket trevlig resa mötte vi just en av dessa trevliga busschafförer... Mental-orgasm!

Man känner då plötsligt hur dålig man själv är, och hur otillräcklig ens ord är för att prisa denna trevliga människa. Mina skrumpna tackanden är rent av ynkliga i sammanhanget. Jag vill bli någon sån där enkel människa som bara går till jobbet och är sådär lite extra trevlig. Bara känslan av att kunna ge andra en trevligare vardag... Mental-orgasm!

Något som jag haft i mig sen barnaben är svårigheten för att inte lägga en extra kommentar när jag kommer i kontakt med service-människor. När jag handlar, åker buss eller ber om information på något sätt eller ett annat. Det som slagit mig är hur människor ofta får lite av en chock av denna onödiga trevlighet, men folk är ju alltid trevlig tillbaka. Det är fanimej en underbar känsla.

Döda den svenska stelheten och gör vardagen trevligare ska stå på huvudmenyn för mig denna vecka. Genom att vara trevlig ger man ju andra människor en chans att också få vara lite trevliga.

Vore det inte trevligt med viagra för trevlighet, speciellt till de dagar då man känner sig lite hängig och inte orkar säga något till kassören på macken. Eller bara till de trissta människor som knappt kan ana att de människorna på X-trafik också har egna liv, de är människor som behöver trevlighet!

Jag vill så gärna smyga in lite hat här också, men sparar på hatet till bättre tillfälle.

Skrivet av Flan, 2007-01-17 09:42

ÅÅÅH jag vill ha dig!

Skrivet av Brownie-man, 2007-03-08 09:43

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?