En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Flan

Huvudmenyn

SAMO shit

Jag har under en tid läst bloggar från alla möjliga människor, mestadels de som jag känner men också en del andra. Jag tänker i främsta del på bloggar som: Ela Teskoj, Dagh, BigMouth, Diana, swede, prastarne, Niklas, Veronikas, Jonas(onesettogo), Robins(Molekylen), men också en del andra.

Det som jag har märkt är hur jag på något vis alltid lyckas känna igen mig i vad de skriver, då de skriver om upplevelser och hur de känner i vissa situationer. Bara man metaforerar en del så känns det som om alla kunde vara skrivna av mig. Kanske inte på det sätt som de skriver, men känslorna, livsberättelserna och, i många fall, sinnet för att lägga märke till detaljer.

Det är som om alla är samma människa, fast vi lever i olika världar, med andra uttryck för våra upplevelser. Samt att det i många fall också är ungefär samma upplevelser som vi genomlider fast de är ser en aning olika ut för olika människor.

Visst finns det väl säkerligen flertalet logiska förklaringar på att människotyper kan te sig lika, men det är fortfarande kul att låta sinnet sväva runt lite i tanken på att alla människor är lika. Det är bara det att man har olika verkligheter, och då sakerna man gör, som i sig är olika gentemot varandra kanske är likadana om man ser det som att upplevelserna är likadana om man ser det till upplevelsevärdet.

Nu ska jag lägga mig raklång på rygg med armarna i kors och fundera vidare angående min och andras existens, samt i vilka olika former en verklighet kan te sig. Join me?

Jag brukar ritar min själ
Av praktiska skäl använder jag blyerts

Kärlek mellan en anka och en fyr
Modig men naiv
eller
Modig tack vare naiv

Skrivet av Flan, 2007-05-09 23:55

Amen..

Skrivet av Prastarne, 2007-05-10 00:11

Håller med dig tror nog att vi bloggare är lika när vi skriver.
Inte så att vi skriver om samma saker, jag t.ex skriver om sånt som intresserar mig eller irriterar mig.
Just nu blir det mest politiskt eller fackligt eftersom jag är facklig aktiv.
Men ligg du där och fundera så länge så skall jag sitta här på jobbet och fundera på min verklighet och min existens:)

Skrivet av swede, 2007-05-10 09:19

Det är sant som du säger. I grund och botten är vi alla likadana, det är de små detaljerna som skiljer oss åt.

Skrivet av youatemybird, 2007-05-10 18:20

Sant så sant, ett berg kan se olika ut från olika sidor, men det är fortfaradne samma berg

Skrivet av Molekylen, 2007-05-11 21:06

jag läser inte andras bloggar särskilt mycket, det ger mig prestationsångest för jag tycker att alla andra har djupare insikter, bättre vinklingar och vackrare ord än mig. Det var inte förrän jag flyttade in här på bloggis och plötsligt upptäckte att folk satte upp mig som favorit som det ens kändes verkligt att folk faktiskt läste vad jag skriver. Jag är inte säkerp å att jag tycker om det.

Hur som helst så vet jag inte om jag kan känna igen mig lika mycket i andras bloggar som du verkar göra, eller om jag i tycker det känns bra att göra det. Eller jag vet inte. Blä. Fråga mig i morgon :)

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-05-15 21:06

COOL
http://blogs.grab.com/gaypornmovies/

Skrivet av AMIGO, 2007-12-11 04:28

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?