En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Flan

Huvudmenyn

En vanlig dag på jobbet, undrar hur många bloggposter som heter så?

Många forskare har genom tiderna ställt stora frågor kring Adolf Hitlers liv och alla mysterium det innefattar. En del har riktat in sig på de till synes oviktiga sakerna som varför han hade sån utpräglat speciell mustasch.

Kring just denna detalj har det senaste numret av "Världens Historia" skrivit några enkla rader. Där menar de att han inte alls hade den på grund av något sorts mode eller att det skulle ha haft någon betydelse för att han ska få mera respekt som ledare. De menar istället att han tidigare hade en alldeles vanlig mustasch, men under hans tjänstgöring som soldat i första världskriget var han tvungen att raka av sidorna för att gasmasken inte skulle släppa in fri luft, och att han efter det valt att behålla denna "praktiska" mustasch.

Efter att jag läst dessa rader, under mina sköna vila efter gräsklippningen hos min mormor, kunde jag inte undgå att höra de ljuva skrattandet som min mormor bjöd på i vardagsrummet. Där var det ett himla kalas förstår ni, för min halvt isolerade mormor på snart hundra år, tittade på Emil i Lönneberga. Jag gjorde som varje god-hjärtat barnbarn gör i denna situation, jag anslöt mig till tittandet.

Det jag inte riktigt märker är hur denna mustasch jag tidigare beskådat och funderat över dyker upp på televisionen. Det är Emils far, spelad av Allan Edwall, som bär denna mysteriska behåring. Däremot är den nu en aning tilltuffsad och sliten, men visst kan jag i vissa moment skymta den "praktiska"-gasmaskmustaschen.

Med min aningen paranoida-konspirationshjärna haglar mina konspirationer vilt
kring hur Hitler kan flytt det tyska imperiet och blivit skådespelare i Sverige. Frågeställningar som hur han kan flytande Lönneberga-svenska och sånt, det behöver man väl inte alltid bry sig i, eller hur?

Skrivet av Flan, 2007-07-11 01:08

Jag vill tro på din konspirations teori (den är ytterst fin), men Allan är ju aldeles för mysig för att ens tortera en mygga tilldöds genom att slita av vingar och ben och därefter låta den frenetskt rulla sig fram (åandra sidan är det väll oftast de tillsynes oskyldiga som gör de värsta brotten...).

Skrivet av onesetttogo, 2007-07-11 10:06

Med dessa funderingar så blir till tvunget att du läser novellen "La Moustache" av Guy de Maupassant, den reder upp alla oklarheter när det gäller mustachen.

Skrivet av Jesper, 2007-07-11 11:43

Hm, du är så aktiv så jag blir mörkrädd, på riktigt!

Skrivet av onesetttogo, 2007-08-22 15:45

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?