En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Flennis

Livet på en stubbe

Det enda som är absolut är att inget är absolut och allt är relativt.

God afton,

Tänkte bara upplysa världen och mina läsare om att jag nu är tillbaka. Jag är tillbaka från
min Afrika-resa, tillbaka från mitt liv utan att blogga och faktiskt tillbaka från ovisshet och rädsla.

Så här är det. Jag var som sagt i Afrika i fyra månader (kommer en hel del inlägg om det framöver). Efter att jag kom hem (slutet av mars) har jag egentligen mest gått omkring och funderat. Jag har tänkt och tänkt och tänkt. Och vet ni vad, jag har kommit fram till hur jag vill spendera resten av mitt liv.

Först av allt så vill jag studera. Socialantropologi verkar intressant. Att lära sig om hur våra personligheter påverkas av våra kulturer och sociala sammanhang. Att lära sig om genus, migration och beteendevetenskap ur ett globalt perspektiv verkar helcoolt. Så visst, jag drar la upp till Stockholm om typ två veckor och börjar plugga. Helt seriöst också. Jag har kommit in på Socialantropologi vilket jag aldrig trodde.
Det...

Skrivet av Flennis, 2012-08-14

Visa hela (0 kommentarer)

Jag var på musikal igår - FAME. Otroligt bra var den. Tänkte lite på det där med fame. Berömmelse, kändisskap. Varför vill folk uppnå det? Det är ju ändå de kändaste människorna som antingen får drog- eller alkoholproblem och sen tar livet av sig eller dör av någon överdos.

Jag skulle ALDRIG vilja vara känd. ALDRIG. Tänk ändå, vilket helvete. Inget privatliv, vart man än går blir man betraktad, dömd och pekad på. Får man sitt hjärta brustet står det i varenda tidning dagen därpå och folk älskar att läsa om det.

Grejen är ju den att alla människor vill bli sedda. Alla människor vill ha uppmärksamhet. Bli talade till, bli lyssnade på. Även om man så fint hävdar motsatsen, så finns det ändå ett behov hos varje människa. Men man får se upp, för får man för lite eller för mycket kan det sluta riktigt illa.

Skrivet av Flennis, 2011-09-19

Visa hela (0 kommentarer)

Jag håller på att sluta snusa. Det är hemskt. Speciellt med tanke på att jag egentligen inte VILL sluta. Då har jag ingen riktig drivkraft i slutandet. Men plånboken säger emot och jag kan inte åka till Afrika med 1 ryggsäck där jag ska få plats med mitt bagage OCH 4 stockar snus.. Så det finns egentligen bara ett logiskt alternativ nu. Usch.

Skrivet av Flennis, 2011-09-17

Visa hela (0 kommentarer)

Ja, jag har inte fått något riktigt svar angående Gorilla-jobben i Uganda och Rwanda. Så jag tror att jag får ge upp det där och satsa på schimpanser i Kenya istället.
Såg på en intervju häromdagen. En svensk kvinna har nåt center för föräldralösa schimpansungar. Ska nog kontakta henne. Nu på en gång faktiskt.
Blir en fin blandning på resan då. Jobba med föräldralösa barn, bo i en massajby, resa omkring och jobba med schimpanser. Känns bra.

Auf Wiedersehen!


Mitt kära fadderbarn Pomuku. En kille lika underbar som han är svår att hitta.

Skrivet av Flennis, 2011-09-11

Visa hela (0 kommentarer)

Kul ändå, att han jag ska jobba med efter min Afrika-resa har intervjuat Hasse Aro, Jan Eliasson, en himla massa politiker och musiker, och självaste STATSMINISTERN.
Känns lite småtufft att mäta mig med en sån här kille, men grymt ska det bli. Speciellt när man kan sprida budskapet vidare om att FOLK I AFRIKA BEHöVER HJäLP!!

Hoppas för övrigt att ni, mina kära vänner, tar svälten i Somalia och Kenya på allvar nu.

Kramar

Skrivet av Flennis, 2011-09-06

Visa hela (0 kommentarer)

Det enda jag har att skriva idag är ett citat från katten Gustaf;

"Love me, feed me, never leave me."

Tilläggas ska också att jag är lika lat som katten Gustaf så jag orkar inte ta mig nåt att äta. Buhuuu..

Skrivet av Flennis, 2011-08-31

Visa hela (0 kommentarer)

Jag tänkte söka lite stipendier till min Afrika-resa.. Och ett rek.brev skulle visst bifogas, så jag bad min vän (och idol) Jonas skriva ett.

Rekommendationsbrev Johanna Flennfors

Första gången jag träffade Johanna var när hon var volontär på festivalen ”VM i samarbete” 2006. Vi hade tagit in hundratals volontärer men Johanna märktes med ett klart intresse och fokus på internationella frågor.

Efter det har jag följt hennes utveckling och hennes allt större intresse för interaktionen mellan djur, människor och natur i Östafrika. Jag har själv rest i regionen flera gånger och hjälpte henne med kontakter och perspektiv under hennes första resa och blev väldigt glad över att se hur hennes intresse för detta ökade, inte bara för henne själv utan också för att det är ett viktigt ämne att fokusera på.
Jag är säker på att en andra resa till Östafrika kommer att öka hennes intresse och kunskaper i dessa frågor och möjligheter att fortsätta detta fokus i studier...

Skrivet av Flennis, 2011-08-29

Visa hela (0 kommentarer)

På fredag är det dags för Hoffmaestro och Timbuktu. För er som inte har hört Hoffmaestro förut, så tänkte jag bara upplysa er om att dom är f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a-! Jag är helt frälst.
Och nu vet ni det!

För övrigt tänkte jag skriva ner att polisen ringde och väckte mig igår morses. Tydligen hade dom hittat min cykel (som blev stulen för typ ett år sen)vid en husrannskan hos en fyllegubbe.
Så det var väl hyggligt!

Andra bra saker som händer? Hmm.. Fick 6000:- tillbaka på skatten, helt okej. Ehm.. Ja, jag vet inte riktigt. Afrika går framåt. Har fixat en eventuell resekompis, åtminstonde en del av resan. En kille från Falkenberg, verkar trevlig! Lite lustigt, för jag hade fruktansvärda tankar för bara månad sen. Mådde så fruktansvärt uselt så det var inte klokt.
Men man måste ändå hålla ut, för det löser sig - som Timbuktu skulle ha sagt. Undra om han kommer sjunga den på fredag..

Det löööser saj, det...

Skrivet av Flennis, 2011-08-24

Visa hela (1 kommentar)