En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Gravstenarnas bloggis

Jag hade en vän. Ja, hade, inte har. Jag har andra vänner, men just den här vännen som jag ska skriva om har jag inte kvar. Hon var krigis, alltså från Kirgizistan. Vi var 7 år när vi träffades. Vi brukade leka, hon och jag en en annan som hette Natalia. Jag flyttade senare, men återvände, jag mötte henne igen. Hon hade blivit sjuk. När hon var 14 år dog hon, då hade hon hostat blod ett bra tag. Vi var där hos henne. Men vad kunde vi göra? Inte mycket. Badda hennes panna med vatten, tala till henne. I 14 år fick hon leva. Hon levde inte rikt. Många säger att de är fattiga. Nästan inga här vet vad fattigdom är.

1. Bor du i ett isolerat hem med värme? Eller fryser du ihjäl inomhus?

2. Har du mat att äta minst en gång om dagen? Eller kanske till och med tre?

3. Har du hela och varma kläder och vatten att dricka? Kanske till och med i överflöd?

Hon finns inte mer. Jag förlorade en vän, andra förlorade henne som vän. Hennes familj förlorade henne också. Jag ville...

Skrivet av Gravstenarna, 2007-08-29

Visa hela (4 kommentarer)

Kollektivt beslutstagande innebär att fler än en person är med och beslutar, vilket är fel så länge det handlar om en fråga som endast berör en enda person. Dikterande demokratiska beslut är alltid idiotiska. Demokrati betyder inte ursprungligen parlamentarism eller ens en man en röst. Det betyder väl bokstavligen folkvälde, kanske snarare folkmakt. Folket består av individer. Att ha makt över sitt liv är att vara fri. Enkelt! Det som den parlamentariska diktaturen idag förespråkar är detta, i förenklad form: Om Lenka, Jenna och Nina ska rösta om vem som ska betala deras gemensamma semester. Lenka och Jenna röstar på Nina, och Nina röstar på Lenka. Plötsligt måste Nina betala för sig själv men också för Jenna och Lenka. Det är så det fugnerar idag. 51% har lagen på sin sida att förtrycka 49% av befolkningen.

Beskattning är en form av tvång som rättfärdigas av ett rättsväsende. Andra former av tvång kan vara det som polis utövar mot personer misstänkta för brott...

Skrivet av Gravstenarna, 2007-08-29

Visa hela (0 kommentarer)

Jag blev kallad rasist i en debatt för ett tag sedan, av en kommunist.

Det här var kommunistens svar: "Du är rasist, mot oss svenskar, och alla som faktiskt vill integreras med samhället."

Saken är bara den, att jag itne uttryckte mig rasistiskt någonstans i debatten. Jag är inte mycket för ras-snack hit och dit. Ska man ens kunna VARA rasist så måste man tro på raser. Det gör uppenbarligen kommunisten som delar in folk i raser, hur kunde kommunisten annars ha kallat mig rasist? Alltså är det ju kommunisten som är rasist, eftersom kommunisten menar att det finns raser, annars hade man inte kunnat vara rasistisk.

Enkelt va?!/Gravstenarna/bilder/61206180.jpg!

Skrivet av Gravstenarna, 2007-08-29

Visa hela (2 kommentarer)

Jag har haft en debatt med en kommunist här på den här bloggen. Låt mig reda ut lite begrepp kring saker och ting.

Detta är kommentarer jag fått av kommunisten på bloggen här: "Jag tycker du ska dra vidare och sluta hemsöka min blogg, jag är inte intresserad av att ha dig här din PARASIT. Vad du skriver här fom nu är det ingen som bryr sig om."

Ingen bryr sig? Ändå får jag svar, haha!

En till kommentar: "Du lever inte i VERKLIGHETEN."

Jaha inte det? Vad är verkligheten då? Är kommunisten en postmodernist? Det är inte jag. Då ingen gemensam nämnare mellan två eller flera idéer existerar, kan heller ingen värdebildning inom ett visst värdesystem skapas. Detta är dock en logisk vurpa: Alla individer lever i samma fysiska verklighet, och oavsett om olika individer upplever den olika, så är vi alla en del av den, och kan därmed inte agera för en individ utan att det berör en annan. Något som var oklart?

Till sak! Vi lever i ett samhälle där stöld är tillåtet....

Skrivet av Gravstenarna, 2007-08-29

Visa hela (0 kommentarer)