En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Grizabellas bloggis

35 år
Tjej/Kvinna
ofrivillig Förtidspensionär
gillar fotografi o hästar/djur i allmänhet

Försäker att hitta sig själv igen o kanske få upp orken igen o börja leva igen ...

..
Varfrö används denne Bloggsidan mest för examensarbete eller bokrecensioner. Hur tråkigt som helst ju! Det är sånt som få mig att känna att Bloggis.se är en tråkig sida som mest används av folk som pluggar på distans eller nått. Jag vill inta läsa en bok eller recensionen av en bok här, då kan jag dra till Bibblan istället ..


Varför har Bloggis.se också så himla tråkiga färger? Kom igen nu! SÅ mycket jobb är det itne att fixa till detta lite roligare. Kan nog tänka mig att en hel del folk här på sidan har en hel del bra idéer o förslag för detta ...

Skrivet av Grizabella, 2006-04-22

Visa hela (4 kommentarer)

... jobbigt det kan vara att ha ont när man vill vända sig i sängen på natten, när man ska gå upp o klä på sig. När partnern glömmer bort sig lite o råka krama en lite för hård vid hejdå-pussen ...

Fibromyalgi är fan inget roligt. Har aldrig haft det såhär tufft innan faktiskt, har varit skonad av det, men jag få nog nu allt på en gång.
För er som inte har en aning om vad Fibromyalgi är .. Jag bruka förklara det med att det är en inflammation i ALLA muskler i kroppen. Så tänka tt du har tränat hård på gymmet o dagen efter ska du upp o upptäcker att du har influensan också. du vet .. kroppen gör ont då o man har feber o är hängig o allt. Den känslan har de med fibromyalgi när det är akut.
Lite svårt att röra sig, minsta tryck gör jätteont o man klarar inte ens minsta ansträngningen utana tt behöver ta en lång paus.

Men jsut smärtan är det värsta tycker jag i början. Efter ett tag vänjer man sig (fast inte precis så att man klara av en tackling ..) o...

Skrivet av Grizabella, 2006-04-21

Visa hela (0 kommentarer)

Jag är förtidspensionär med 35 år o det väldig ofrivillig. Känns fel, jag som alltid har jobbat o också på sommarna hjälpte jag till överallt. Under tiden jag väntade på yrkesskolan så hängde jag på min mor till hennes jobb o hjälpte till där, allt för att ha något att göra..

Men nu sitter man här, många år senare o nästintill knäckt.
Trodde som så många andra att FK är en myndighet som ska hjälpa de som behöver hjälp, som är sjuka, som behöver lite stöd från staten ... Uj, så fel man hade.

Jag har alltid varit en som lätt var påverkad av saker, det är så när man är empat (tror man stavar det väl så?). Man tar åt sig en hel del från omgivningen o ibland vet man helt enkelt inte vad att göra med allt man har fått. Så det börja fräta på en själv istället för att man släpper ut det igen.
När jag var liten var jag alltid den medkännade, den som tog hem massa med djur o människor för den delen med :) Var det några som trackade på en person,...

Skrivet av Grizabella, 2006-04-20

Visa hela (2 kommentarer)

Det värsta med att vara pensionär i min ålder är att man blir bemött med misstänksamhet o ointresse. Folk bryr sig inte att ta reda på varför man är det, utan frågar lite snabbt varför bara frö att ge det förvrängd vidare till andra, allt för att kunna snacka skit om någon annan. Inte heller har man förståelse över att man aldrig har någora pengar. Alltid säger folk samma sak:

- Uj, men då har du ju tid att plugga dit o gå på kurs i dat, preciiiis som du alltid har velat!


Jeje, idioter!
Det kostar faktiskt att plugga, det kostar skjortan att på på en kurs o det gäller bara ålderspensionärsrabatt, den få man inte som förtidspenionär! Önska alla kunde hålla käften o istället få själv känna på hur kul det är att sitta hemma med inget att göra o ha ont o vara depressiv o viljan som vill, men kroppen som inte orka ..

Hur kul är det??!!!!

Jag har fibromyalgi, Ulcerös Colit, men är pensionär pga rejäla depressioner, vilka som med rätt behandlig o...

Skrivet av Grizabella, 2006-04-19

Visa hela (3 kommentarer)

eller egentligen inte. Under mina 35 år har jag lite då o då frösökt att upprätthålla fasaden av en dagboksskrivande människa som kan lätt o tydligt med humor sätta pränt på sina tankar o handlignar. Men desto ikke förtretsam när man läser det man har skrivit o sedan av frustration river ut sidorna eller nu lätt kan radera de man skrivit för att glömma bort allt igen.

Tror jag var runt 16 år när jag för första gången köpte mig en fin liten bok som skulle agera Dagbok, den fylldes i faktsikt varje kväll innan sängsdags i ungefär nån månad, sedan glömdes det bort när man upptäckte att ens Dagbok inte låter så bra som de Dagböckerna man alltid läser om i tidningarna, romanerna, osv ..
Det händer ju faktiskt inte mycket av intresse egentligen i våra liv, inte så att det ska bli en roman av eller film i framtiden, men ändå sitter man där som ung person o skriver o är man inte begåvad med pennans hand, så blir det lätt jobbigt att hitta fortsatta...

Skrivet av Grizabella, 2006-04-18

Visa hela (0 kommentarer)