En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

HannaHanses' bloggis

Ingen rubrik

MILJÖN I SVERIGE / VAD JAG TYCKER OM MILJÖFRÅGAN.


En utav de viktigaste frågorna inom miljöområdet är hur vi ska kunna minska växthuseffekten i Sverige


Vi här i Sverige har en relativt bra levnadsmiljö, och bra förutsättningar vad som gäller utvecklingen inom miljöfrågorna (för att vi har ett glesbefolkat land, vilket ger oss fördelar genom att naturen skonas jämfört med tätbefolkade land) Men det finns givetvis mycket som måste förbättras. Vilken politik Sverige ska föra för att minska våran klimatpåverkan är en utav de viktigaste frågorna som vi ställs inför.


Växthuseffekten anses just nu som ett utav våra allvarligare miljöproblem, eftersom koldioxidutsläppen bara ökar och ökar och ozonskiktet blir allt tunnare. Om det inte görs någonting åt detta problem så kommer levnadsvillkoren att förändras drastiskt. Och det är inte bara i Sverige utan forskare har räknat ut att om koldioxidutsläppen fortsätter i samma takt som nu så kommer det inte att gå att leva i Afrika om 50 år. Men det finns några alternativ för att förhindra koldioxidutsläppen och det är genom att byta ut de fossila bränslena mot miljövänligare alternativ såsom: etanol, biogas, el och bränsleceller som några exempel. Jag tycker att det borde göras någonting för att göra miljöbilarna mer lockande, så som ett bättre pris på både bilarna och drivmedlen. Jag tycker inte att förslaget att bensinskatterna ska höjas är särskilt bra, eftersom jag inte tror att bilåkandet kommer att minska pågrund utav det. Jag tycker att bensinskatterna ska fortsätta att vara "låga" samtidigt som det satsas pengar på forskning (som kan hitta bättre och billigare alternativ till miljövänligare bilar)

Centerpartiet hade en bra lösning för att få invånarna i Sverige att köpa etanoldrivna bilar och det var att ge såna bilar fri parkering och kanske ge ett bidrag till alla köpare.
( större städer = 20000 i bidrag och mindre städer = 10000 i bidrag) Det tycker jag skulle vara ett ganska bra alternativ och jag tror att fler skulle köpa etanoldrivna bilar om det vore så. Men pengarna som ska ges i bidrag, vart ska dom komma ifrån? - Antagligen ifrån skattepengar och egentligen så tycker jag att skattepengarna ska gå till "viktigare" saker. Fast om det här nu gör så att miljöutsläppen minskas, så är det nog absolut nödvändigt

Skrivet av HannaHanses, 2006-09-21 15:18

Kommentarsfunktionen är avslagen för detta inlägg.