En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
HejElin

HejElins bloggis

Hallelujah

en tanke om religion idag ^^

jag har haft två kompisar som var extremt kristna. ursäkta mej nu men dom var totalt hjärntvättade.. jag har absolut ingenting emot folk som tror på gud eller ngt annat. men domma två människorna , den ena var med i en kyrka och den andra i en annan. dom kunde ryka ihop om vad som var rätt och fel. lixx hallå ? finns rätt och fel ?! dom tillhörde samma religion men två olika kyrkor,när dom var som verst skulle man inte kunna tro att de var samma gud dom pratade om. ! vem säger vad som är rätt eller fel när det handlar om att tro på en gud där uppe bland molnen? jag tror inte på det. och ni får tro precis vad ni vill men blanda inte in mej i någon av era disskutioner om det , blir bara irriterad. och dom blir bara irriterade på mej. ni säger att jag ska tro för att se något. men hallå de är ganska svårt att tro på något som inte går att se.

min åsikt i detta gjorde bara alla förbannade på mej. såhär va :

hur kan man tro på något man inte vet att det finns ? allt ni säger att ni tror på. det går inte ihop i längden !

1. VAD var gud? en människa? 2. vem skapade honom?. 3. hade han bara tråktråktråk och kom på att han ville ha en värld att styra? 4. varför är allt så dåligt i världen om han fortf finns? 5. KRIG ? "guds vilja" ? Jomen visst va :S

Okej. gud skapade världen, ljuset på en dag solen på nästa ! ^o) han skapade
Två människor !!!! som fick Två SÖNER !!!!! varav den ena slog ihjäl den andra. och dom kom till en stad ! Där fanns det plötsligt Andra människor ? hm. var kom dom ifrån ? Nej tack ni ! inte en sak hänger ihop . iallafall inte enligt mej ! jag har mina tankar och mina åsikter om detta .

när man pratade med dom tjejerna om att vi var kristna allihopa som blivit döpta, så tittade dom på en som om man var dum i huvudet och sa, Nej ni är inte kristna för ni tror inte på gud! Nej jag Tror inte på gud men jag är kristen. de e alla som är döpta och tillhör svenska krykan. ni är religiösa mina vänner. men dom lyssnar inte på någon annan än sig själva i just det fallet.. !
jag är både döpt och konfirmerad men jag konfirmerade mej inte för att jag trodde på gud. och inte för preseterna heller. Jag tänkte inte gjort det först. men ångrade mej sen, för jag gillar historia och på ett sätt så är ju religion historia. så jag gick med och ja är glad för det. jag fick några underbara vänner och minnen för livet. men jag tror fortfarande inte på att det sitter en gubbe där över oss och bestämmer över oss, gå ur kyrkan ? troligtvis . men om jag får barn en dag vill jag att dom ska ha chans att välja själva om dom vill tro på det eller inte så det får vänta ett tag till.

jag tror faktist inte att någon kan sitta och titta ner på oss , och på allt som häder i världen och ändå inte göra något åt det ! Och om det nu finns någon eller något där upe så märker vi det inte förrens vi är döda och då är det ganska mycket för sent att dyka ner på jorden och berätta det för någon eller hur ? för vem skulle tro en ? !

Skrivet av HejElin, 2007-04-21 00:07

En gubbe på moln skulle jag oxå ha lite svårt att tro på...

Men en Gud som blir människa och finns med oss även i det som är svårt känns mer trovärdigt.

Skrivet av kyrksyster, 2007-04-21 23:45

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?