En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
HejElin

HejElins bloggis

Skorpionen.

SKORPIONEN
river för att bygga nytt


När en skorpion föds så dör någon närstående, sa man i gamla tider. Skorpionen representerar det förgängliga, förmultnandet, döden. Men också nytt liv och återuppståndelse. Det är den krigiska planeten Mars och den vitala Pluto som härskar i Skorpionens tecken.

Det är därför som du som är född i detta tecken måste bryta ner och förstöra allt innan du bygger upp något nytt. Att hålla på traditioner är ingenting för dig. Du är revolutionär! Det är få i din omgivning som verkligen kan säga att de känner dig. Skorpionen är den olösta gåtan bland alla zodiakens tecken.

Du är mycket hemlighetsfull och röjer sällan dina tankar och avsikter. Ändå är du svår att förbise. Din styrka och vilja känns i luften. Du har en intuition som gör att du förstår alla andra utan att behöva ställa några frågor. Ditt mod är oändligt och du kan vara fruktansvärt hänsynslös om du vill, speciellt då du sticker ut din ondskefulla tagg. Hur du använder din makt beror på dig själv.

YRKESVAL

Du älskar det dunkla, det undermedvetna och allt som är lite mystiskt. Som psykiater skulle du känna tillfredsställelse i att försöka blottlägga människors känsloliv.
Som konstnär skulle dina tavlor förmodligen väcka stor uppståndelse och stort intresse. Du har nyskapande talanger. Och som detektiv eller forskare skulle du kunna komma sanningen närmare än de flesta andra.


NEGATIVA SIDOR.

Är det någon som du bör se upp med så är det Skorpionen. Gjorde du henne illa, även om det inte var meningen, så kan du vara säker på att hon just nu går och ruvar på hämnd. Och hon vet exakt var hon ska sätta in sina stötar - eller snarare var hon ska spruta in sitt dödliga gift, ruskigt elaka kommentarer som alltid lyckas träffa din ömma punkt.

För det mesta bottnar det hela i svartsjuka. Skorpionen blir inte bara vansinnig av svartsjuka om du tar hennes älskade ifrån henne. Hennes svartsjuka kan lika gärna bottna i att du lyckas bättre än hon. När hon slår sig fram för att nå sitt hägrande mål kan hon ta till vilka metoder som helst. Hon är fruktansvärt hänsynslös.

Hennes största fiende är Vattumannen som använder kunskapen som sitt främsta vapen. För Skorpionen gäller allt eller intet, liv eller död. Hon tolererar inte Vattumannens nyanserade synsätt på tillvaron. Den andra fienden är Lejonet som ofta blir föremål för hennes svartsjuka.


Försonande drag:
Hon ger inspiration!

POSETIVA SIDOR.
________________


MED BRINNANDE HATKÄRLEK...

... kysser Skorpionen den som sugits in i hennes magnetfält. Hon är häxan som få kan motstå, men inte många kan svara upp till. Hennes kärlek är ofta passionerad, het och lidelsefull. Men inte av det kärleksfulla slaget som hos Väduren. Nej, Skorpionens kyss är kryddad med hat och vrede. Om kyssar kunde döda så vore hon den första att begå mord på detta sätt.

Men den som hon hatar på ytan älskar hon antagligen djupt i sitt innersta. Det är dock ingenting hon berättar i första taget.

Du som är född i detta tecken kan verkligen konsten att behärska dig och ditt känsloliv är tidvis underkastat den strängaste disiplin. Du låter känslorna gro, grubblar över dem och håller tillbaka, ja, riktigt går omkring och ruvar. Tills de plötsligt vuxit sig så starka att du känner dig mogen för det stora utbrottet. Och då är det fråga om starka laddningar. Du fullkomligt exploderar och ger dig hän åt en slags självförbrännande kärlek som få skulle orka. Men du är stark.


KÄRLEK

Djupet och intensiteten i dina känslor ger dig en inre kraft som kräver ett uttryck. Skorpioner är passionerade varelser och din målinriktning hjälper dig att nå dit du vill. Du är mystisk och orädd och du är villig att genomgå en fullständig förvandling när så är nödvändigt och resa dig ur askan som fågel Fenix för att göra anspråk på ett nytt liv.

Kärleksrelation

Skorpioner hyser heta känslor och förälskar sig med brinnande övertygelse. Allt eller inget är deras paroll, och för att deras intresse ska väckas måste en relation omfatta kropp, sinne och själ. Deras känslor är seriösa och kräver respekt - och den som avger ett löfte till en Skorpion gör klokast i att hålla det


VÄNSKAP

Djupet och intensiteten i dina känslor ger dig en inre kraft som kräver ett uttryck. Skorpioner är passionerade varelser och din målinriktning hjälper dig att nå dit du vill. Du är mystisk och orädd och du är villig att genomgå en fullständig förvandling när så är nödvändigt och resa dig ur askan som fågel Fenix för att göra anspråk på ett nytt liv.


Vänskapsrelation

Skorpioner kan ibland vara svåra att lära känna. Innan de öppnar sig behöver de uppleva att det finns en viss nivå av tillit, och det kan ta litet tid. De skapar djupa, känslomässiga band till andra och släpper bara ett fåtal nära vänner inpå livet. Även tillsammans med dem håller Skorpionen en del av sig själv hemlig


FRITIDEN

Din fritid är mycket värdefull för dig och du slösar inte bort den! Många Skorpioner är nöjeslystna och ditt sociala liv är oftast rikt och varierat. Barer, nattklubbar och livliga fester får dig att känna dig riktigt levande. Du får ett lyft av intensiva, spännande miljöer.

Skorpionen tycker om att ha några få, nära vänner som har olika intressen, och att umgås med dem är det bästa du vet för att koppla av efter en stressig dag. Du uppskattar god mat och goda drycker, i synnerhet i sällskap med andra, och vinprovning kan vara en intressant hobby för dig. Du har en fantasifull och eftertänksam sida som gör att du älskar att läsa och se på film. Skorpioner tycker om allt som har med kriminalhistorier och det ockulta att göra, så böcker och filmer i dessa ämnen är fängslande för dig. Ibland behöver du vara i stillhet och tystnad, och när du är på ett allvarligt humör vill du helst vara ensam. Stunder av inre självrannsakan och att låta sinnet helt upptas av djupa tankar, är mycket nödvändiga för ditt välbefinnande

Skrivet av HejElin, 2007-06-21 16:09

grymt bra =)

Skrivet av tess - skorpionen, 2008-10-23 13:30

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?