En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Nu flyttar jag vidare, hörrni. För att jag är rastlös. För att jag vill tro att ett nytt format kan väcka inspirationen.
Bloggis har tjänat väl. Kanske återvänder jag. Men det är bye for now.

De som vill följa med gör så.

malindubois.blogspot.com

Meet ya there.

xoxo

Skrivet av HemmaHosMalin, 2007-05-30

Visa hela (0 kommentarer)

Jag tittar på Jamie Olivers (711e) matlagningsprogram. Det är anmärkninsgvärt att det fortfarande kan finnas nya grejer han kan göra med märkliga italienska skinkor och extra extra virgin olive oil. Eller är det samma recept om och om igen? I wouldn't know. Vad jag dock vet är att Jamies tunga är för stor för Jamies mun. Därav det saliviga läspandet.

Sen ska jag försöka böja mig för den här Läckberg-hysterin. Varannan människa snackar vitt och brett om hur de läser Camilla Läckbergs überspännande deckare. Jag läser deckare, det är inte det, men jag har något fundamentalt inom mig som gör att jag undviker svenska författare. Jag blir oftast bara besviken. Över hur de hanterar det svanska språket. Jag är aspetig. Och blir skitirriterad. När de liksom. Gör fel.

Jag läser Patricia Cornwellls böcker om Kay Scarpetta. På engelska. Forensic science gör sig bäst på originalspråk. Och jag läser Dennis Lehanes thrillerserie om Patrick Kenzie och Angie Gennaro. Även där...

Skrivet av HemmaHosMalin, 2007-05-07

Visa hela (2 kommentarer)

It's like I died and went to heaven. Dolly-heaven.

Jag är ledsen hardie. Att du missade. Och att du hopades att det skulle vara kasst. För så klart var det anything but. Nu kan jag inte minnas att Dolly nånsin gjort något som varit kasst, men i Globen igår gjorde hon inga fel alls. Hon har alla rätt, och jag tror att det är större än man förstår.
Jag har ändå försökt hålla viss distans till Dolly Parton. Hon är inte nummer ett, jag har kallat henne mina idolers idol. De som jag lyssnar på idag har alltid lyssnat på och beundrat Dolly. För. Att. Hon. Är. Den. Största.
Inom countryn finns ingen större kvinnlig artist (as much as it hurts to say...) och jag är country så naturligtvis har jag sett fram emot konserten. Massor. Men jag hade inte riktigt kunnat föreställa mig hur det skulle vara att sitta där. Så nära Dolly Parton (vi sitter på långsidan men det var riktigt bra platser I tell ya). Och hon är på riktigt. I all sin plastighet.
Och det är ju inget det...

Skrivet av HemmaHosMalin, 2007-03-17

Visa hela (2 kommentarer)

Vi är hemma, igen, jag och barnen. Elvira blev härligt magsjuk natten till söndagen, men är så gott som återställd nu efter att i princip ha sovit två dygn i sträck.
Igår natt vaknade hon och var ganska pigg. Hon låg mellan oss i rundsängen och pratade sådär 2-årings-gulligt. Av nån anledning har hon börjat kalla mig för momjom så hon låg där och klappade på mig och sa, "Du är min sötaste momjom." Johan blev lite sotis och frågade Elvira om hon inte kunde kalla honom för nåt gulligt oxå. Hon tänkte lite och sa sen, "Jag kan kalla dig för mupp-Johan." Klockrent.
Tidigare på kvällen låg hon i mitt knä när vi tittade på Leende Guldbruna... Jag trodde att hon sov, men så tittade hon upp. "Varför är inte han killen rosa som jag?" Inte en helt ovanlig fråga kanske, från barn på landsbygden. Den kulturella mångfalden i Ekerö kommun är sådär.

För övrigt kanske jag måste göra klart att det var inte jag utan min onda tvilling som både anordnade schlagerfest...

Skrivet av HemmaHosMalin, 2007-03-13

Visa hela (1 kommentar)

Johans 35-årsfest i lördags var jättetrevlig. Jag har inte haft minnesluckor på evigheter så det var väl liksom på tiden. Det är alltid så kul när man pratar med folk dagen efter och de talar vad man gjort. Och inte.
Vad jag dock kommer ihåg är att jag röstade en del i meldoifestivalen (inte helt säker på vem) och att Emilia röstade en HEL del i melodifestivalen. Men hur mycket kan det kosta, liksom? Och säkert går de pengarna till helt bra ändamål. Tupéer till Christer Björkman och liknande.
Sen hade Mattias och jag ett religiöst ögonblick (kan ha varit en längre stund oxå) när vi lyssnade på Gary Allan. Hur mycket älskar man inte en lillebror som är lika störtförälskad i Gary som en själv?! Väldigt mycket, I tell ya. Så vi youtubade lite oxå. För att lyssna på den här:Gotta love Gary. Och hardie, det är okej om du inte vill kolla på mina filmer. Cuz fact is, jag tittar inte på dina kattfilmer...

Skrivet av HemmaHosMalin, 2007-03-05

Visa hela (4 kommentarer)

Haha, Carro -klart jag tänkte på den skidande hjärtinfarktsbrodern. Det är den roligaste akutenstoryn so far. (Tvåa är han som ni kvävde med en macka).

Nog om det.
Mitt politiska engagemang är litet. Väldigt litet, snudd på obefintligt. Men ibland tycker jag saker, ibland så pass mycket att det resulterar i en liten obetydlig insändare i Mälaröarnas Nyheter. Som idag.
Tre gånger fick jag den tillbaka för att korta ner texten. Jag försökte, misslyckades och avböjde sen med motiveringen att jag inte fick igenom mitt budskap fullt ut genom endast 2000 tecken (inkl. blanksteg). 2000 tecken är ingenting. Inget alls för någon som tycker om ord, så som jag gör.
Men de insisterade. De ville ha insändaren. Men på inget mer än 2000 tecken.
Så jag tog bort alla mina stora fina ord. Alla korta onödiga. Tänkte på vad Borgitta Elding predikade på svenskan i gymnasiet. Hur hon avskydde alla "och" och "så". Hur jag var den enda i hela årskursen som fick mvg i Svenska B. (Okej,...

Skrivet av HemmaHosMalin, 2007-02-25

Visa hela (1 kommentar)

Naturligtvis skulle Timpa vara way better off med en helt redig syster Caroline som kan rädda liv och köra vasalopp (samtidigt?). Han vet inte om det än bara.
Och h. Sten i glashus. Din blogg är rätt pro youtube den oxå! Gamla vhs i all ära... ;)

Jag ska slänga upp ett filmklipp även idag. Eftersom jag ska till jobbet strax och inte hinner fundera ut några lustigheter att skriva ner.
På yt finns en hel del vblogs. Videobloggar. Nåt jag aldrig ens skulle fundera på... not even on a good hairday. Det skrivna ordet fungerar alldeles utmärkt för mig.
Men där fanns en liten töntig tonåring, sXe Phil, som berättade om sitt livs bästa ögonblick (en helt lam historia om när han såg sin syster första gången...) och efterlyste andra v-bloggare att göra detsamma. Och naturligtvis är ju svaret givet (förmodar man ju iaf) hos alla som har barn. Jag tänker inte dra mitt livs bästa ögonblick. Jag slänger in en annan snubbe som gjorde det istället. För att det är rart och roligt...

Skrivet av HemmaHosMalin, 2007-02-22

Visa hela (2 kommentarer)

Hej, jag heter Malin och är youtube-oholic. Det går inte att sluta hitta saker som jag bara måste titta på. Somligt flera gånger om.
Och nu kan jag youtuba i min enkla blogg. Jag drar mig lite... för om jag börjar förse min blygsamma skara läsare med filmer jag anser nödvändiga för er att se. Då kanske jag slutar skriva istället. (Ni vet, viktiga saker om hur jag är en dålig mamma osv.)
Men det är för bra för att motstå.

Jag tror jag skrev, efter CMA's (eller så tänkte jag det bara för mig själv, men whatevah) att det var lite märkligt att Carrie Underwood knallade hem med priset för årets bästa kvinnliga. Hon är USA's motsvarighet till Agnes. Även om allt där är mycket större än här naturligtvis. Hon är ny och ung och framförallt, hon är idol.
Jag tyckte det var konstigt. Men inte hälften så konstigt som Faith Hill tyckte. Nånting säger mig att hon var rätt säker på att segern var hennes. Det är så fantastiskt kul att se en rutinerad artist bete sig...

Skrivet av HemmaHosMalin, 2007-02-18

Visa hela (3 kommentarer)