En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Henkes bloggis

Uppgift 2 - Svenska A

Henrik Forsman
Svenska A
Torsdagsgruppen

Uppgift 2

I denna uppgift så har jag jämfört min egen text från uppgift 1 och texten i boken på sidorna 51-52, jag ska ta fram olika liknelser och skillnader mellan de båda texterna och skriva lite om varför jag skrev som jag gjorde.

I början av texten i boken så såg jag framför mig hur Niila blev förbannad för att han inte kunde fattade vad som stod i läxboken, men det stod ingenting om det, det var bara en känsla som jag hade och såg framför mig, därför så skrev jag som jag gjorde i början, jag skrev ju att han rev ut sida efter sida för att visa att han var riktigt arg, och det var nästan rätt eftersom i boken så stod det att han blev arg och kastade ner boken nerför en trappa istället men han blev snabbt på bra humör vilket jag inte trodde skulle hända.
Däremot så hade jag lite fel eftersom han inte var förbannad så länge som jag trodde att han skulle vara, han blev ju snabbt på bra humör när han började kasta mer böcker ned för trappan. Jag hade också fel om Matti, jag trodde att Matti skulle försöka trösta honom, men istället så började han också kasta böcker som Niila gjorde. Jag hade också fel eftersom jag trodde att Niila skulle ge läxboken en andra chans genom att verkligen försöka koncentrera sig och förstå vad som stod skrivet i boken, men det visade sig att han hade en väldigt kort stubin och lite tålamod så han gav upp redan på första försöket.
I början så hade Niila alltid en väldigt lugn personlighet, han gjorde inte mycket ljud runt omkring sig och verkade vara en blyg person, därför så trodde jag att han skulle ge boken en andra chans, men nu verkar det som om hans personlighet förändrats väldigt mycket eftersom han vågar prata nu vilket han inte gjorde förut.

Skrivet av Henke, 2007-04-06 22:41

Du lyckas mycket bra i din text att lyfta fram väsentliga detaljer ur både den faktiska handlingen och din egen text. Du har genomfört uppgiften väl, det är intressant att läsa. Fortsätt så!

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-05-07 17:20

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?