En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Hockeybloggarn

Hockeybloggarn

Hej! Välkommen till Hockeybloggen som i huvudsak kommer inriktas på elitserien men också landslaget, NHL och allsvenskan. Dock i mindre mån. Målet med denna blogg är att när elitseriesäsongen drar igång om en vecka, ska jag försöka följa alla lag och alla händelser. Och för alla hockeyälskare ska detta vara ett bra alternativ att läsa om elitserien och allt som hör därtill.

3 matcher går alltså av stapeln ikväll. Jag har filat på en liten tipsrad inför kvällen.

Timrå - Skellefteå : X. Skellefteå är riktigt starka just nu och visade i senaste matchen att det inte bara är förstafemman som kan producera. Timrå har kniven mot strupen och måste nästan vinna här för att inte halka för mycket efter. Hemmaplan kan dock vara en nackdel i ett pressat läge.

Södertälje - Djurgården : X. Känns verkligen som en typisk kryssmatch. 1-1 eller 2-2 är troliga resultat. Värt att påpeka är att Djurgårdens interna poängliga leds av backen Marcus Ragnarsson. Medans Södertäljes leds av den förhandstippade poängkungen Hannes Hyvönen.

Frölunda - Brynäs : 1. Två lag som det skrivits ganska mycket om här på hockeybloggen. Det känns som att Frölunda är på gång och jag tror att dom bärgar tre poäng mot serieledarna från Gävle. Extra speciell match för förre Brynäsmålvakten Johan Holmqvist som ställs mot sitt gamla lag för första...

Skrivet av Hockeybloggarn, 2008-10-13

Visa hela (0 kommentarer)

Slog upp dagens tidningar och möttes bara av gnäll och elände på hockeysidorna. Färjestadskeepern Divis klagar över sin speltid som han inte förtjänar, Linus Klasen beter sig barnsligt på grund av en bänkning, Måldomaren i Gävle klantade sig och Linköpingsspelarna kallar det för den värsta skandalen någonsin. I Reinhard Divis fall är situationen kanske inte så rolig just nu. Han är förmodligen mycket besviken över sina insatser i dom två inledande matcherna och i dagsläget är det inte mycket som talar för att Jonas Gustavsson ska bryta ihop totalt. Linus Klasen däremot visade genom att inte jubla över lagets mål i protest mot bänkningen att han inte är speciellt mogen ännu. Slår vad om att han är tillbaka i laget redan nästa match. Måldomaren i Läkerol arena gjorde en riktig blunder igår när han felaktigt dömde bort ett Linköpingsmål. På tv-bilderna syns klart och tydligt att pucken var inne, men hur upplevde han situationen? Vad jag vet så sitter det en målkamera...

Skrivet av Hockeybloggarn, 2008-10-05

Visa hela (0 kommentarer)

Var på plats i globen idag för att spana in Pittsburgh och Ottawas träningspass inför matcherna på lördag och söndag. Daniel Alfredsson avstod träningen pga blåmärke men ska komma till spel enligt kvällstidningarna. Pittsburghs träning bestod mycket av olika uppspelsövningar och liknande medans Ottawa mest åkte runt och lattjade med pucken på olika håll, spelarna gick sedan ut en efter en och skrev autografer till dom minsta mitt under pågående träning. Ganska lugn träning med andra ord. En sak som slog mig var Sidney Crosbys och Miroslav Satans fina samarbete, se upp för dom denna säsong !! Mitt tips inför premiären : 4-3 till Ottawa Senators !

Skrivet av Hockeybloggarn, 2008-10-04

Visa hela (1 kommentar)

På lördag smäller det alltså i globen. NHL premiär mellan Pittsburgh och Ottawa i globen. Ottawa spelade tidigare ikväll mot Frölunda och vann matchen ganska enkelt med 4-1. Imorgon tränar lagen i globen och jag kommer att vara på plats för att kolla in lagen lite extra inför premiären. Återkommer imorgon med information om träningarna och mitt tips inför Lördag !

Skrivet av Hockeybloggarn, 2008-10-02

Visa hela (1 kommentar)

Hockeyjournalister runt om i landet är helt enade, Elitserien är helt galen just nu. Vem hade trott att Brynäs skulle vara bäst i Sverige och Frölunda sämst i Svea rike ? Vem hade tippat att en norrman skulle leda poängligan? Vem hade tippat att två uttalade andramålisar, Nicklas Dahlberg och Jonas Gustavsson i Skellefteå respektive Färjestad skulle vara seriens bästa målvakter ? Förmodligen skulle inte ens Leif Boork våga tippa det. Att elitserien är galet konstig just nu innebär bara ett lyft för serien och för sporten. I år finns inga självklara vinnare eller förlorare och allt är möjligt, och det är just det som är charmen med ishockeyn! Jag hoppas att elitserien fortsätter att vara öppen så länge som möjligt. Vilka som kommer lyfta Sm-bucklan i april är helt ovisst. Fortsätter det såhär kan det bli vilket lag som helst!

Skrivet av Hockeybloggarn, 2008-09-28

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är alltså 5 omgångar till ända och det är dags för en liten summering. Jag har fått några törnar efter att ha tippat Brynäs elva och Rögle tolva i tabellen. Visst var det lätt gjort att tippa dom långt ner innan serien startade, men också lika lätt att ändra sig nu. Rögle ligger åtta och Brynäs ligger först av alla! Serien är dock ung och överaskningarna Rögle/Brynäs kommer att dala. Hur länge deras framgångar fortsätter ska bli intressant att se. Måste även nämna Skellefteå som med två imponerande segrar nu på slutet är på gång. Besvikelserna då?, Jo Hv71 och inte minst Frölunda måste ju tillhöra den kategorin. Som jag skrev i tidigare inlägg har Frölunda ett förskräckligt dåligt försvarspel vilket fortfarande verkar stämma efter att idag förlorat ännu en match och släppt till hela 42 skott. Anledningen till att Hv71 gått trögt i inledningen känns inte lika självklar. Tråkigt nog kan anledningen vara så enkel som att man helt enkelt varit för lojt...

Skrivet av Hockeybloggarn, 2008-09-27

Visa hela (1 kommentar)

Frölunda har inlett säsongen på sämsta möjliga sätt. 1 poäng på fyra matcher är såklart underkänt. Visst har man stött på mycket bra motstånd i dom första omgångarna men det är ingen ursäkt för göteborgarna. Främsta orsaken som jag ser är anledningen till att resultaten uteblivit, är dåligt försvarsspel. Majoriteten av Frölundas backar är offensiva, vilket leder till anfallsspel i överflöd. Alla vill vara med framåt och producera. Om man tittar på dom andra lagens försvarare är ungefär hälften deffensivt inriktade. I Frölunda är det egentligen bara den gamle backen Ronnie Sundin som är helt deffensivt lagd. Dom andra backarna vill gärna vara med i anfallsspelet. Dessa problem har Frölunda haft några säsonger nu, man har haft "stjärnor" i överflöd. Jag förväntar mig att Frölunda rycker upp sig och börjar ta tag i saker och ting. johan Holmqvist måste också börja övertyga om dom goa gubbarna från Göteborg inte ska gå mot en ny fiaskosäsong. - 7 i...

Skrivet av Hockeybloggarn, 2008-09-24

Visa hela (0 kommentarer)

Skrivet av Hockeybloggarn, 2008-09-18

Visa hela (0 kommentarer)