En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

En inte så liten häxas blogg.

Ett ställe där jag funderar över mitt liv som Wicca/häxa och allt som rör sig runt det.

Det var otroligt länge sedan jag skrev.
Åren har trillat iväg för mig och jag hade nästan glömt bort att jag hade den här bloggen, fram tills nu.
Mycket har hänt som jag aldrig trodde skulle hända. Jag har flyttat ifrån staden där jag föddes och växte upp och jag har blivit mamma till en fantstisk litenpojke som nu snart är 6 månader gammal.

Mitt liv som häxa får nu praktiskt stå tillbaka för rollen som mamma. All min tid går åt till att se till att mitt lilla knyte har det så bra han bara kan få det. Mina kära trummor har fått hänga på väggen lite för länge och tyvär kommer de att få göra det ett tag till...

Sedan är det lite svårt att leva ett "magiskt" liv när man lever ihop med en man som absolut inne är troende på samma vis. Inte så att det råder religiös förföljelse eller restriktioner där hemma. Men han får en konstig blick varje gång han blir påmind så jag skonar honom medvetet ifrån det.
Hoppas att jag i alla fall kan få komma ut en liten...

Skrivet av Iita, 2010-05-07

Visa hela (0 kommentarer)

Igår kom den första snön... :)

Jag blev lycklig som ett litet barn när det började dala ner små vita flingor ur himlen.
Världen förändras på något vis. Jag känner hur Moder natur drar en lättnadens suck varje gång det snöar. "Äntligen får jag lite vila.."

Imorgon är det Samhine också..... Jösses vad tiden går fort.. :)
Snart har årshjulet gått ett helt varv runt...

Kort beskrivning av Samhine:
Man kan kalla det för Häxornas nyår. Den natten är slöjan mellan den här världen och "andra sidan" som tunnast. Man minns alla dom som gått över dit.
Det är en både en början och ett slut. Man blickar tillbaka på det som varit, planerar och blickar fram mot det som ska komma och har världens chans att starta upp nya projekt och göra sig av med sådant man inte längre vill ha kvar...

Liten, kort och ( är jag rädd) aningen osammanhängande sammanfattning av högtiden...
Vid tillfälle ska jag försöka skriva lite mer utförligt om den...


Ha det så bra tills...

Skrivet av Iita, 2008-10-30

Visa hela (0 kommentarer)

Där i mörkret kom jag på att det kanske skulle vara på sin plats med en liten förklaring eller två om varför jag är här.

Varje gång man halkar över någonting som har med någon form av religion eller tro att göra så börjar varningslampan att blinka, eller hur.
Så därför skulle jag vilja klargöra en sak ifrån början. Jag är INTE här för att "frälsa" någon. Det ingår liksom inte i hela den här "vara-häxa" grejjen alls.
Jag tror på ett fritt val, den fria viljan och jag skulle aldrig drömma om att tvinga någon annan att tro på samma saker som jag gör. Bara tanken på att tvinga någon annan att tro...brrr!!

Mina motiv för att skriva en blogg om det här är på sätt och vis totalt själviska och ändå inte. Jag har så mycket att fundera på och kände att det skulle vara skönt att få ur mig det. Att sedan få lite åsikter och respons på det är ju en klar bonus.
Jag antar att det är ett av de universella målen med att blogga. Att sprida sina tankar och...

Skrivet av Iita, 2007-04-01

Visa hela (0 kommentarer)

Det är mitt första försök till blogg.
Jag har ingen aning om hur detta kommer att sluta. (Tänk positivt!!!!)

...men är det inte så?
När det gäller nya saker alltså.
Visst blir man lite nervös eftersom man aldrig har provat förr och inte vet hur det fungerar. Rädd för att göra fel så att det bara blir kattskit av alltihop. Antar att det bara är naturligt.

jag ska göra ett försök.
Dom säger att det är lätt....så vi får hoppas att de har rätt. : )

Ska fylla i min profil nu, och fundera på vad jag igentligen ska ha bloggen till.
Eller om den bara ska få finnas.


Ha det så gott!!
B*B


*En liten stund senare...*

...så kom jag på det.
jag är ju faktiskt häxa och jag vet inte om det finns så många häx-bloggare där ute. jag är nog inte den första i alla fall. Det skulle förvåna mig. Men nu vet jag i alla fall i stora drag vad jag kommer att skriva om. : )

Det är nämligen lite svårt förstår du, att vara häxa. Det är ingen som tar en...

Skrivet av Iita, 2007-03-31

Visa hela (1 kommentar)