En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Välkommen till Ishirk's Målvaktsblogg!

Hära hittar ni Ishirk's Målvaktsblogg, hära kan du läsa vad som händer på målvaktsfronten inom ishockeyn. Min fokus kommer att ligga på NHL men jag kommer även skriva om Elitserien. Pga tidsbrist så kanske inte bloggen blir uppdaterad varje dag.

Jag tar nu en paus från mitt bloggande men lovar att komma tillbaka senare. Det blir lite stressigt så bloggen kommer att ligga nere ett tag framöver...

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-28

Visa hela (0 kommentarer)

Den närmaste tiden kan bloggen komma att uppdateras lite mindre pga av tidsbrist, spelar ju själv hockey och går i skolan så ibland finns ej tid att uppdatera denna blogg. Men jag skall göra så mycket jag hinner.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-20

Visa hela (1 kommentar)

I nattens match i Square Garden tog Rangers emot rivalen Islanders, ett derby som slutade i Islanders favör med 3-2 på straffar. Henke spelar bra och och målen är väl bara andra jag tror han skulle tagit men ska inte säga säkert för det åker precis förbi två spelare på Satans skott och Henke kan ha varit skymd. Hursom helst tar Henke 24 av 26 skott och släpper Satans straff efter sudden death, som avgör matchen. Annars så var det DiPietro som var vassast av keeprarna i matchen och han gör ett par riktigt svettiga räddningar. Efter denna match så är det nog inte självklart sett med Tom Renneys (Rangers Headcoach) ögon att Henke får förtroende i den kommande nattens retur match mot Islanders. Jag skulle ställt Henke men jag tar ej ut truppen så vi får se.

** Kvällens målvakt var förre Luleå-målvakten Emmanuel Fernandez som tog 34 av 35 skott i Wilds 6-1-vinst mot Sharks

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-20

Visa hela (0 kommentarer)

I nattens match mot Florida höll Henrik Lundqvist äntligen sin NHL-karriärs första nolla! 23 skott sköt Pantrarna mot mål men Henke tog samtliga. Hockeylivet flyter och Henke plockart puckar. Nu kan man bara inte peta honom när Weekes kommer tillbaka, det borde vara straffbart! Efter en sån hära strålande match ligger nu Henkes räddningsprocent på 95% och i ligan ligger han just nu sexa, dock har målvakterna framför honom bara spelat en eller två matcher och Lundqvist själv fyra. Som jag nämnde igår kanske dags för första nollan och så blev det. Matchen slutade 4-0 till Rangers.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-18

Visa hela (0 kommentarer)

Idag måndag tränar Islanders Rick DiPietro efter sträckningen i ljumsken.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-17

Visa hela (0 kommentarer)

Ja matchen i matchen är ingen lätt uppgift för svenske Henrik Lundqvist. Hans Rangers möter i natt Luongos Phanters i Madison Square Garden. Luongo med redan två hållna nollor har inlett strålande och nu är det upp till kamp för Henke, kanske dags för första nollan? Aja, imorgon vet vi hur det har gått.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-17

Visa hela (0 kommentarer)

Tyske Olaf Kölzig bröt i natt sin dåliga trend med en kanon match mot Lightning. Kölzig inleder dock svagt med mål efter 9.20 och han skulle nog knipit den. I övrigt gör han några kvalificerade räddningar och andra målet är inte att lasta han för. 2 mål på 38 skott är inte alls något dåligt facit med tanke på att han dessutom tog 2 straffar på straffarna efter sudden. 1:a på NHLs 3 stjärnor för natten säger också lite grand om insatsen.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-17

Visa hela (0 kommentarer)

Enligt NHL.com så verkar det inte som om Hedberg för förtroende i matchen mot Canucks nu i natt, trots hans väl genomförda match senast mot Oilers med endast två insläppta mål. Förmodligen är det Marty Turco som står matchen och i andra kassen står Dan Cloutier som inte fått en så bra start på säsongen. 14 mål på 4 matcher är Cloutiers facit så här långt vilket talar sitt klarspråk.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-16

Visa hela (0 kommentarer)